• یکشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400012917291
  • منبع : نمایندگی قزوین

یک نماینده مجلس مطرح کرد

پیگیری جهت تخصیص بودجه ملی برای حفاظت از باغستان سنتی قزوین

پیگیری جهت تخصیص بودجه ملی برای حفاظت از باغستان سنتی قزوین

ایسنا/قزوین نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس گفت: باغستان به اعتبار و بودجه ملی نیاز دارد تا زمینه حفظ آن فراهم شود، لذا تخصیص اعتبارات ملی و مکفی برای حفظ باغستان یک ضرورت است، از این رو این موضوع را در مجلس به‌صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد، هرچند به نتیجه رسیدن آن زمان‌بر است اما از این موضوع کوتاه نخواهیم آمد.

دکتر فاطمه محمدبیگی در بازدید میدانی از باغستان سنتی قزوین و دیدار با جمعی از نمایندگان باغداران ضمن قدردانی از آن‌ها که غیرتمندانه نسل به نسل از زیست بوم زیبای باغستان نگه‌داری می‌کنند، به ارزش والای اکوسیستمی باغستان سنتی قزوین اشاره کرد و گفت: باغستان برای مردم قزوین بسیار اهمیت دارد چراکه هویت شهر ما محسوب می‌شود، می‌توان گفت باغستان قزوین یکی از مجراهای تنفسی کشور است که با تلاش باغداران عزیز از گذشته برای ما باقی مانده و باغ شهر قزوین را به پنجمین دشت مهم کشاورزی کشور و استانی متمایز در حوزه کشاورزی تبدیل کرده است.

سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم اظهار کرد: اعتقاد راسخ دارم اگر تهران قلب کشور باشد بی‌شک قزوین با توجه به موقعیت استراتژیک و ژئوپولتیک آن می‌تواند شاهرگ حیاتی و آئورت آن محسوب شود، از این رو ضرورت دارد نگاه ویژه‌ای برای حفظ میراث عظیم باغستان قزوین صورت بگیرد. هرگونه فرایند بیابان‌زایی در دشت قزوین می‌تواند به ایجاد کانون‌های ریزگرد مخاطره آمیز برای پایتخت در آینده بینجامد.

وی گفت: باغستان به اعتبار و بودجه ملی نیاز دارد تا زمینه حفظ آن فراهم شود، لذا تخصیص اعتبارات ملی و مکفی برای حفظ باغستان یک ضرورت است، از این رو این موضوع را در مجلس به‌صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد، هرچند به نتیجه رسیدن آن زمان‌بر است اما از این موضوع کوتاه نخواهیم آمد.

این نماینده مجلس بیان کرد: امروز باغستان قزوین با مشکلاتی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه تأمین آب، امنیت، مدیریت و ثبت اسناد روبه‌روست، اگر گامی برای حل مشکلات آن برداشته نشود به مرور باغستان را از دست خواهیم داد که این موضوع موجب خسرانی بزرگ برای کشور خواهد شد.

وی تصریح کرد: پروژه‌هایی که تعریف می‌شود باید براساس ضوابط و مقررات محیط زیستی باشد تا کمترین تخریب را داشته باشد، نگاه مدیران باید همواره در این راستا باشد تا توسعه به‌گونه‌ای صورت گیرد که کمترین تخریب را برای باغستان به همراه داشته باشد.

محمدبیگی خاطرنشان کرد: باید قسمتی از آبی که از استان قزوین به سمت تهران منحرف شده به خود استان قزوین اختصاص یابد چرا که این آب برای این اقلیم است و اگر باغ‌های ما در اثر تشنگی از بین برود، شاهد هجوم ریزگردها به استان‌های مجاور و پایتخت خواهیم بود که مشکل بزرگی را ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: از اعضای فراکسیون محیط زیست برای سفر به استان قزوین و بازدید میدانی از باغستان همچنین بررسی مشکلات حوزه محیط زیست استان دعوت کرده‌ام که قرار بود این سفر در هفته گذشته انجام شود اما به دلیل شیوع کرونا این موضوع به زمان دیگری موکول شد. امیدواریم سفر رئیس و اعضای فراکسیون محیط‌زیست دستاوردهای خوبی را برای حوزه زیست محیطی استان قزوین به همراه داشته باشد.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس تصریح کرد: امروز باغستان قزوین نیازمند توجه ویژه برای تولید، مانع زدایی‌ها و پشتیبانی‌ها در حوزه تأمین آب، امکانات و طرح‌های اکولوژیک برای بقای این زیست‌بوم است. باید تعاریف جدیدی از کاربردهای کشاورزی ایجاد شود تا تلاش برای حفظ آن برای باغداران صرفه اقتصادی داشته باشد تا این عزیزان با امیدواری بیشتر این میراث را پویا و با نشاط به نسل آینده تحویل دهند و نگرانی بابت تخریب و تغییر کاربری اراضی خود نداشته باشند.

محمدبیگی در پایان بیان کرد: ما شاهد عدم تحقق بسیاری از وعده‌های مسئولان در حوزه نگه‌داری و استمرار این باغ شهر هستیم. تغییرات مدیریتی و استفاده از ظرفیت‌های غیربومی و ناآشنا به حوزه شهری، گاهی باعث می‌شود اهمیت جایگاه این باغستان و باغ شهر نادیده گرفته شود که موجب غفلت از آن در برنامه‌ریزی‌های استانی و شهری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha