به گزارش ایسنا، محمد بابارضا با اشاره به ماموریتهای این باشگاه، گفت: در سال جدید بنا داریم دورههای سه، چهار و پنج رویداد فائو (F.A.U) را با رویکرد بررسی رستورانهای ایرانیها، ملل و کافهها برگزار کنیم. همچنین راهاندازی خودروی باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو و انجام مقدمات برگزاری کنفرانس غذا و خوراکشناسی «راه ابریشم» از برنامههای پیش رو است.
او درباره فعالیتهای انجام شده در سالهای گذشته، توضیح داد: تعریف فعالیتها، اهداف، چشمانداز، ماموریتها و ارزشهای باشگاه غذا و خوراکشناسی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، تجلیل از مستند «زعفران» به کارگردانی ابراهیم مختاری، بستن تفاهمنامههای همکاری با موسسه علوم و فنون کیش، انجمن علوم و صنایع غذایی ایران و دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله فعالیتهای ما در سالهای اخیر بوده است.
رئیس باشگاه غذا و خوراکشناسی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران ادامه داد: رونمایی از اطلس گردشگری خوراک ایران، برگزاری نشست مشترک با انجمنهای دوستی ایران و آلمان، کرواسی، مجارستان، یونان، کره جنوبی، هند، مالزی، اوگاندا، اروگوئه و مکزیک برای انجام برنامههای مشترک غذا و خوراک از دیگر فعالیتهای باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو بوده است.
او با اشاره به برگزاری دومین رویداد دورهای نشان فائو (F.A.U) برای کافهها در اسفندماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: در حاشیه این رویداد ۱۶ پنل تخصصی با رویکرد و موضوعاتی که کافههای منتخب بر مبنای آنها گزینش شدند با حضور متخصصان برگزار شد.
بابارضا درباره فعالیتهای پیشبینی شده برای سال جاری، گفت: مکاتبه با فدراسیون باشگاههای یونسکو برای همکاری باشگاههای متناظر باشگاه غذا و خوراکشناسی در جهان به ویژه راه ابریشم، مراکز آموزشی بینالمللی مانند میشلن، کردون بلو، تشکیل دپارتمان معماری، دپارتمان علوم و تکنولوژیهای نوین از دیگر فعالیتهای ما است.
او افزود: برگزاری اولین اکسپو محصولات خوراکی یونیک ایران (انار، پسته، خاویار، زرشک و زعفران)، اعطای نشان مقصد گردشگری خوراک، برگزاری مسابقه دیپلماسی طعمها (مسابقه آشپزی بین سفرای کشورهای خارجی)، برپایی مناسبتهای غذایی ملل و اقوام ایرانی، رونمایی از سایت اطلس گردشگری خوراک ایران از دیگر فعالیتهایی است که در دستور باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو قرار دارد.
رئیس باشگاه غذا و خوراکشناسی یونسکو در ایران، اظهار کرد: ایران اولین کشور صاحب تنوع خوراکی در سطح جهان است که متاسفانه با معرفی نادرست و ناکامل توانمندیهای آن، خوراک ایرانی در سطح بینالمللی هنوز جایگاه ممتازی ندارد. در پروژهای که خودروی غذا و خوراکشناسی یونسکو نام خواهد گرفت، نمایش پخت و عملآوری خوردنیهای ایرانی اعم از اغذیه، نوشیدنیها و سایر خوراکیهای بومی این سرزمین، آموزش عملی و عرضه محصولات فرهنگی به عنوان ویترین فرهنگ ایران، به صورت زنده اجرا خواهد شد.
بابارضا گفت: سفر این خودرو از شهر رشت، به عنوان هشتمین شهر خلاق غذای جهان با ۱۸۸ نوع غذا و پیشغذای ثبت شده، شروع میشود و در نهایت در چابهار با حدود ۱۱۴ غذا و پیشغذا به پایان میرسد.
انتهای پیام
نظرات