به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج)، مهدی نگاران ترکیب واژگانی بدیعی است که به تازگی توسط اسماعیل شفیعی سروستانی برای توصیف مجاهدت و تلاش مولفانی که عمر خود را صرف نگارش و تالیف وجود نازنین حضرت بقیه الله الاعظم قائم المنتظر حجت ابن الحسن مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه شریف کرده اند، وضع شد. مولفانی که تمام عمر را صرف حفظ، ثبت و نگارش روایاتی کرده اند که از جانب حضرات معصومین صادر شده و با یک یا چند واسطه نقل شده و توسط این مولفان ثبت و نگارش شده است.
نویسنده در صفحات آغازین این کتاب نوشته است: این مجموعه ابتدا به عنوان مقدمهای برای «دانشنامه مولفان و راویان مهدوی» انتخاب شده بود اما دریغمان آمد که ماجرای رفته بر جمع کثیری از مومنان و محققان مهدیباور که با مجاهدت تمام، مجموعه احادیث، روایات و آثار قلمی را از همه فراز و نشیبهای طاقت فرسا و از دستان سیاه حاکمان و متعصبان کورباطن، گذر داده و به دست امروزیان رساندند، به دست تطاول دهر سپرده شود.
در این کتاب مطالبی همچون سیر تطور و تاریخ تدوین حدیث، ماجرای رفته بر نقل و جعل حدیث نبوی، مرارتهای رفته بر عالمان و مولفان امامی، رسالت ابلاغ مهدویت در قله تاریخ اسلام و سیر تطور کتب و مولفان مهدوی آمده و نویسنده با بیان مفهوم انتظار به عنوان ذاتی وجود آدمی از امام زمان (عج) به عنوان قلب عالم امکان و انسان کامل یاد کرده است.
در بخشی از کتاب ذکر شده است: در سالهای اخیر کتاب معجم مهدویت در روایات تفسیری اثر پژوهشگر ارجمند مرتضی عبدی چارلی چاپ شده است.
در این مجموعه مفصل سه جلدی، پژوهشگران با مراجعه به روایات تفسیری به ۳۶۳ آیه (مرتبط به مهدویت) استناد و تعداد سوره های متربط را ۹۱ سوره اعلام داشته اند. در این مجموعه در بیان سبب توسعه مباحث قرآنی در موضوع مهدویت چنین آمده است «اگر نه همه مباحث مهدویت، دست کم بخش عمدهای از مباحث آن، از آن جهت که از مصادیق غیب و پنهان است، جز با استعانت از کتاب و سنت، قابل تبیین و کشف نیست و بهترین مددکار علاقه مندان به فهم مهدویت راستین و دور از لطایف و کژیها همان روایات تفسیری است که با ترکیب خاصی از قرآن و حدیث پدید آمده و سرشار از لطایف و ظرافت نابی است که باید سرچشمه اندیشه صحیح مهدویت قرار گیرد. (صفحه ۵۰)
نگارنده سیر تطور و تاریخ تدوین حدیث را به دو دوره حضور حضرات معصومین و دوره غیبت تقسیم کرده، به میراث حدیثی امیرالمونین علی علیهالسلام و حضرت صدیقه طاهر فاطمه زهرا(س) پرداخته و در ادامه دوران امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین علیهالسلام، امام زینالعابدین سجاد علیه السلام و صادقین را بررسی کرده و به صورت فهرست وار به دوران امام کاظم(ع) تا پدر حضرت صاحب لوا، حضرت امام حسن عسکری(ع) اشاره کرده و نوشته است که هزار و ۶۹۵ کتاب از ۶۰۳ نفر به عنوان آمار اصحاب معصومان ثبت و ضبط شده است.
در بخشی دیگر میخوانیم: از همان روزهای ابتدایی جمع آوری حدیث، راویان و مولفان با مشکلات روزگار و زمانه خود دست و پنجه نرم میکردند. سُلیم بن قیس از نخستین مولفان مهدوی بود که در دوره ابن زیاد و در هنگام قیام امام حسین(ع)، در زندان ابن زیاد به سر میبرد و در زمان روی کار آمدن حَجاج بن یوسف در سال ۷۵ از عراق گریخت. زیرا از نخستین افرادی بود که حجاج به سبب دوستی و سابقه روشنش با اهل بیت نبیاکرم(ص) به سراغ او فرستاد. سلیم در این تبعید اجباری که در آن ۷۷ سال داشت، به سمت ایران آمد تا در سرزمین فارس در نزدیکی شیراز به شهری به نام نوبندجان رسید و در همان شهر وفات کرد و به خاک سپرده شد. (صفحه ۱۵۷)
کتاب «مهدینگاران» مدخلی بر تاریخ نگارش حدیث و تالیف کتب مهدوی توسط موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) منتشر شد.
انتهای پیام


نظرات