مدير اجرايي اتحاديهي هتلداران استان تهران: دولت يارانهها را به بخش گردشگري نقدي پرداخت كند افزايش قيمتها كاهش تقاضاي سفر را بهدنبال دارد
مدير اجرايي اتحاديهي هتلداران استان تهران معتقد است: تأثير نگرفتن صنعت گردشگري و هتلداري از اجرا شدن طرح هدفمند كردن يارانهها سادهلوحانه است.
رجبعلي خسروآبادي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه اصل هدفمند كردن يارانهها، تبديل كردن پرداخت يارانهها از حالتي به حالت ديگر است، اظهار داشت: مهمترين مسأله در اين طرح، ميزان توانايي اجرايي آن است.
وي ادامه داد: در حوزهي گردشگري بهصورت مستقيم و غيرمستقيم يارانههايي وجود دارند كه كوچكترين تغيير در آنها، افزايش قيمت را بهدنبال خواهد داشت. بهعنوان مثال، تغيير تعرفههاي صنعتي آب، برق، گاز و تلفن بهطور معمول چهار تا پنجميليون تومان هزينهي هتلها را افزايش ميدهد. همچنين افزايش قيمت اقلام مورد استفاده در هتلها حتا بر خدمات هتلها يا غذايي كه در رستوران هتل داده ميشود، تأثيرگذار است.
او پيشنهاد كرد: دولت يارانههاي خود را به بخش گردشگري بهصورت مستقيم و نقدي پرداخت كند، يعني همانطور كه تركيه براي هر گردشگر خارجي، به هتلها 10 دلار ميدهد، دولت نيز يارانههاي خود را نقدي به هتلها پرداخت كند.
خسروآبادي با بيان اينكه افزايش قيمتها، كاهش تقاضا را در حوزهي گردشگري بهدنبال خواهد داشت، گفت: مردم ايران همواره درآمدهاي خود را براي غذا، مسكن و پوشاك بهعنوان اصليترين نيازها صرف ميكنند و در مرحلهي بعد، اگر پولي داشتند، آن را در حوزههاي ديگر از جمله سفر هزينه ميكنند.
وي بيان كرد: تدوين طرح «بن سفر» در سالهاي پيش بهمنظور ترغيب بيشتر مردم براي صرف درآمدهايشان در حوزهي سفر بود كه نشان ميدهد، حوزهي سفر به ساماندهي و امور حمايتي نياز شديدي دارد.
او با اشاره به تعيين پرداخت يارانهها در طرح هدفمند كردن يارانهها در سه سطح، اظهار كرد: در اين طرح آمده است كه يارانهها در سه سطح 50 درصدي به مردم، 30 درصدي به صنايع و 20 درصدي به خدمات دولتي پرداخت شوند. اگر چنين باشد، بايد تعيين شود، سهم حوزهي گردشگري از يارانههاي صنايع چقدر است و چگونه قرار است، در اختيار واحدها قرار گيرد.
خسروآبادي افزود: افزايش قيمتها، كاهش تقاضاي سفر و توسعهنيافتگي صنعت گردشگري و به موازات آن، منتفي شدن سرمايهگذاري در حوزهي هتلداري را بهدنبال دارد.
به گزارش ايسنا، اتحاديهي هتلها و هتلآپارتمانهاي استان تهران آبانماه امسال دربارهي اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها و تأثيرات منفي آن بر حوزهي گردشگري، نامهاي را به كميتهي گردشگري مجلس شوراي اسلامي فرستاد. رونوشتي از اين نامه به رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز فرستاده شده است.
در اين نامه، خطاب به اعضاي كميتهي گردشگري مجلس شوراي اسلامي آمده است: «با توجه به لايحهي هدفمند كردن يارانهها كه اكنون در مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي است و با توجه به اطلاعاتي كه دربارهي اهداف و محدودهي شمول لايحهي يادشده و از طريق رسانهها اعلام شده است، اين واقعيت قطعي بهنظر ميرسد كه تصويب لايحهي يادشده موجب افزايش شديد نرخ آب، برق، سوخت و ساير خدمات و كالاها و رشد بيرويهي تورم و كاهش قدرت خريد خواهد شد كه نتايج زيانبار آن، زندگي تمام اقشار جامعه، بخصوص دهكهاي مياني و پايين جامعه را تحت تأثير مستقيم و شديد خود قرار خواهد داد.
در اينباره، اصناف از جمله صنف هتلداري كه خود مصرفكنندهي بيش از 123 قلم كالا و خدمات است، با توجه به شرايط نهچندان مطلوب گردشگري و صنعت هتلداري، شديدا آسيب خواهد ديد و نتيجهي زيانبار آن مستقيما متوجه مصرفكنندگان خواهد شد، زيرا بر اثر افزايش قيمت كالاها و خدمات، لاجرم بر قيمت هتلها نيز افزوده خواهد شد و بهدليل گران شدن هزينهي اقامت در هتلها، از تعداد مسافرتها كاسته ميشود و مسافران جز در موارد ضروري و اضطراري از هتل استفاده نخواهند كرد.
لذا با توجه به مراتبي كه به آنها اشاره شد، خواهشمند است، بهمنظور تقويت صنعت گردشگري و هتلداري و حمايت از مصرفكنندگان، ترتيبي اتخاذ كنيد كه بخشي از يارانهها مستقيما به واحدهاي خدماتي از جمله هتلها پرداخت شود تا جزيي از زيانهاي ناشي از اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها در هتلها جبران شود.»
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات