• چهارشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۴ / ۰۶:۱۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94070804767
  • خبرنگار : 71191

دستاوردهای حفاران غیرمجاز در یک نمایشگاه

دستاوردهای حفاران غیرمجاز در یک نمایشگاه

مدیر پایگاه زیویه و کرفتو خواستار ایجاد موزه‌ی موقت از یافته‌های باستان‌شناسی یک محوطه‌ی تاریخی در شهرستان سقز استان کردستان شد تا بتواند برنامه‌ی فرهنگ‌سازی بین مردم منطقه، با هدف حفاظت از آثار تاریخی را ادامه‌دار کند.

مدیر پایگاه زیویه و کرفتو خواستار ایجاد موزه‌ی موقت از یافته‌های باستان‌شناسی یک محوطه‌ی تاریخی در شهرستان سقز استان کردستان شد تا بتواند برنامه‌ی فرهنگ‌سازی بین مردم منطقه، با هدف حفاظت از آثار تاریخی را ادامه‌دار کند.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، 11 شهریور امسال تیم کاوش محوطه تاریخی «مانایی کانی زیرین» در شهرستان سقز در استان کردستان، پس از انجام یک‌سری کاوش‌ها در این محوطه تاریخی در اقدامی نادر، با برگزاری نشستی برای مردم منطقه، آن‌ها را در جریان کاوش‌های انجام شده قرار داد، نتایج به دست آمده از این اقدام آن‌قدر موفقیت آمیز بود که مسئولان این پروژه را به برداشتن قدمی دیگر در این زمینه وادار کند.

قدم نخست که با هدف درک بهتر مردم منطقه از چرایی و لزوم حفاظت آثار باستانی انجام شد، باعث توبه‌ی دو تن از حفاران غیرمجاز از این کار شد، و حالا علی هژبری، سرپرست تیم کاوش محوطه‌ی تاریخی «مانایی کانی زیرین» قصد دارد با به نمایش درآوردن یافته‌های حاصل از کاوش انجام شده، بار دیگر اعتماد مردم این منطقه از استان کردستان را برای لزوم حفاظت از آثار تاریخی به دست آورد.

او در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: به شورای شهر شهرستان سقز پیشنهاد داده‌ام تا از یافته‌های موزه‌ای «کانی زیرین» نمایشگاهی در شهر سقز برپا کنیم. حُسن این عمل آن است که می‌توان موزه‌ای موقت تا زمان راه‌اندازی موزه‌ی دائم شهر ایجاد کرد.

وی این یافته‌ها را شامل اشیای فلزی مانند دستبند، مدال، سرپیکان و سرنیزه مفرغی، چاقوی آهنی، یک قالب سه وجهی برای ساخت اشیا فلزی؛ آجرهایی با کاربرد سنگ وزنه؛ یک آجر با نقش نمادین، تعدادی ظروف سفالی از سفال‌های کوچک مینیاتوری تا خمره‌های بزرگ دانست که می‌توانند به راحتی یک موزه کوچک محلی را تغذیه کنند.

هژبری با بیان این که تعدادی شیء از زیویه نیز می‌توان به این آثار برای ایجاد موزه موقت اضافه کرد،‌ افزود: حتی اگر اجازه‌ی ایجاد این موزه‌ی موقت را نداشته باشیم، می‌توانیم با برگزاری یک نمایشگاه و سخنرانی برای عموم مردم به زبان عامیانه، مردم سقز را با موضوع میراث فرهنگی بیش از پیش آشنا کنیم.

این باستان‌شناس همچنین با اشاره به این نکته که می‌توان اشیای توقیفی از دست قاچاقچیان و اشیای هبه شده توسط مردم را در اختیار موزه قرار داد، اضافه کرد: این کار مهم همت مسئولان شهرستان و همکاری مسولان اداره کل میراث فرهنگی استان را می‌طلبد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۸ ۰۷:۴۰

اين حرکت بسيار ارزشمند نتيجه به کار گيري يک متخصص در جاي خود است. خسته نباشي اقاي هژبري. سپاس بابت تمام زحمات ارزشمندت