• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402071913157
  • خبرنگار : 71461

آقاتهرانی:

سیاست فرهنگی ما توجه به داشته‌های خودمان است

سیاست فرهنگی ما توجه به داشته‌های خودمان است

چهارمین روز از نخستین اجلاس رایزنان منطقه‌ای ایران در کشورهای همسایه با حضور تعدادی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی -نماینده مجلس شورای اسلامی- در چهارمین روز از نخستین اجلاس رایزنان منطقه‌ای ایران در کشورهای همسایه اظهار کرد: به امید اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نباید نشست و بهترین راه برای تحقق اهداف همکاری با کشورهای همسایه است. برخی داشته‌ها مانند ولایت ریشه‌ای‌اند. اصول را باید جدی بگیرید. او که زیر چتر امام حسین است و کسی که مقابل اباعبدالله می‌ایستد متفاوت از هم هستند.

آقاتهرانی همچنین با اشاره به اقدام اخیر جبهه مقاومت اظهار کرد: در ۷۰، ۸۰ سال اخیر چنین اقدامی بی‌سابقه بود و این ساختمان پوشالی و تارهای شیطانی دریده شد. امید است مردم مقاومت کنند و بهتر خود را مقابل شیطان نشان دهند.

وی اظهار کرد: آن چیزی که بتواند حرف آخر را بزند اسلام است. هر جا هر مساله‌ای را نظام با اباعبدالله پیوند زد ماندگاری پیدا کرد.

آقاتهرانی همچنین با تاکید بر تحقق وظیفه دینی و انقلابی گفت: کار فرهنگی زودبازده نیست ولی می‌شود کار کرد که دولت سیزدهم نیز بر این مساله تاکید دارد. در مطالب فرهنگی هم اولویت‌بندی کنید که در فرصت کم امکان تحقق آنها باشد.

درخواست ایمانی‌پور از ۷۰ دستگاه خارج از کشور

همچنین حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی پور -رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در بخشی از این نشست با اشاره به اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس همیشه همراهی کرده و سازمان همچنان نیازمند این حمایت هاست، اظهار کرد: به دنبال راه‌اندازی قرارگاه دیپلماسی فرهنگی هستیم و برای این کار نیازمند یک سری الزامات قانونی بوده تا قرارگاه فرهنگی مد نظر رهبر انقلاب را ایجاد کنیم.

ایمانی‌پور گفت: از ۷۰ دستگاه خارج از کشور که کار فرهنگی می‌کنند انتظار داریم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را حمایت کنند.

وی گفت: یک سال در میان، اجلاس منطقه‌ای داریم که به دلیل اهمیتی که دارد این دوره به کشورهای منطقه اختصاص یافته است.

ایمانی‌پور همچنین با اشاره به ورود زمینی حماس به سرزمین‌های اشغالی گفت: اتفاقی که در فلسطین افتاد معجزه ای بود امید است منجر به آزادی قدس شریف شود.

هویت ما در گرو فرهنگ است

همچنین غلامرضا منتظری -عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- نیز در بخشی از این نشست گفت: ‌هویت ما در گرو فرهنگ است. به جهت نقش فرهنگ است که پیامبر اکرم معجزه جاودانش را یعنی کتاب ارائه کرد.

وی افزود: اگر هر کشوری مزیت نسبی خود را بشناسد و آن را قدر بداند در صدر می‌نشیند آنچه ما را از دیگران متمایز می‌سازد فرهنگ است و رایزنان فرهنگی افسران قرارگاه فرهنگی هستند.

منتظری گفت: وزارت امور خارجه، جامعه‌المصطفی و هر نهادی که می‌خواهد فعالیت فرهنگی داشته باشد باید از مرجعیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استفاده کند.

وی با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی گفت: خیلی از گره‌ها با دیپلماسی عمومی باز نمی‌شود اما این گره‌ها در دیپلماسی فرهنگی گشوده می‌شوند.

منتظری خاطرنشان کرد: رایزنی‌های ما در ۱۰ سال پیش در تراز نبودند. گفت‌وگوهای روزمره داشتند. باید قابلیت ارزیابی پیدا کنند.

وی با اشاره به اجلاس منطقه‌ای رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای همسایه اظهار کرد: نقش‌آفرینی موثر رایزنی برای تحقق چشم‌انداز است. باید از این مدل اجلاس‌ها استقبال کرد.

منتظری در عین حال با تاکید بر ضرورت نیازسنجی قبل از تلاش، اظهار کرد: اگر غذای روحی مخاطب در خارج از کشور کشش نداشته باشد تلاش‌های ما جواب نمی‌دهد.

وی گفت: خیلی از همکاران ما تصویر روشنی از جهد و تلاش شما ندارند. باید بتوان در حوزه کشورهای همسایه هفته‌های فرهنگی را برگزار کرد. مدتی است این هفته‌ها کم فروغ شده است. باید پیوند فرهنگی با کشورها را توسعه دهیم.

ایران در منطقه و جهان تاثیرگذار است

زهره سادات لاجوردی -عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- هم در بخش پایانی این نشست گفت: ما امروز در شرایطی هستیم که نقش ایران در منطقه و جهان تأثیرگذار است و در امپراتوری رسانه که تبلیغات زیادی علیه ایران شروع کرده‌اند و امروز به اوج رسیده یکی از موارد اساسنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشان دادن چهره واقعی اسلام و انقلاب و جلوگیری از اسلام هراسی و ایران هراسی است.

وی افزود: شاهد اسلام هراسی و ایران هراسی در غالب بسیاری از کشورهای اروپایی هستیم لازم است در این زمینه تلاش خود را بکنیم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید در تبلیغ مبانی فکری همت بگمارد.

سادات‌لاجوردی افزود: خیلی از مردم با این مفاهیم آشنا نیستند و یا به گونه‌ای دیگر به گوششان رسیده است.  باید از اقدام‌های کلیشه‌ای پرهیز کرد. سعی ما بر این باشد که با ارتباط های بیشتری که با سازمان خواهیم داشت به کمک هم اقدام های موثری را داشته باشیم.

وی تاکید کرد: باید سعی ما بر این باشد که در این روزهای سرنوشت‌ساز که مردم غزه پای کار آمدند، این روشنگری‌ها می‌تواند موثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha