• شنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404041408457
  • خبرنگار : 71573

عاشورا، تحریفات، فساد و اصلاح

عاشورا، تحریفات، فساد و اصلاح

«عاشورا؛ فساد و اصلاح» مجموعه‌ ۹ سخنرانی زنده‌یاد داود فیرحی در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۹ است. همچنین مرضیه محمدزاده در «عاشورا و تحریفات» به بیان ۱۰۸ مورد از تحریفات عاشورا و بررسی آن‌ها در دو دسته تحریفات لفظی و معنوی پرداخته است.

به گزارش ایسنا، همزمان با ایام محرم و در آستانه عاشورای حسینی، کتاب‌هایی درباره‌ این واقعه معرفی می‌شود.

«عاشورا و تحریفات»

در معرفی این کتاب می‌خوانیم: از عصر صفویه و قاجاریه تاکنون، مراسم عزاداری، نگارش مقاتل متنوع و متکثر، سروده‌ها، تعزیه‌ها و روضه‌خوانی‌ها زمینه‌ساز دخل و تصرف‌ها، تحریف‌ها و باژگونه‌سازی‌های فراوان در اصل و هدف واقعه عاشورا شده است.
در قرون اخیر دشمنان به صورت برنامه‌ریزی‌شده و مغرضانه در تحریف صورت و سیرت عاشورا موثر بوده‌اند؛ از این رو شناخت این تحریفات و پیرایش فرهنگ عاشورا ضرورت دارد.
در این کتاب مرضیه محمدزاده نویسنده کتاب ابتدا فصلی در باب نقد و معرفی منابع اصلی تاریخ عاشورا و منابع اولیه تاریخی تحریف‌شده آورده و پس از آن به بیان ۱۰۸ مورد از تحریفات عاشورا و بررسی و نقد آن‌ها در دو دسته تحریفات لفظی و تحریفات معنوی پرداخته است.
فصل پایانی کتاب نیز به آسیب‌شناسی مناسک عاشورایی و بیان راهکارهایی برای آسیب‌زدایی از این فرهنگ اختصاص یافته است.

نشر آرما این اثر را منتشر کرده است.


«عاشورا؛ فساد و اصلاح»

 این کتاب مجموعه‌ ۹ سخنرانی زنده‌یاد داود فیرحی در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۹ است. وی بازه‌ای ۲۴ ساله از تاریخ صدر اسلام را برمی‌گزیند که از سال ۴۱ هجری ــ سال شهادت امام علی (ع) ــ آغاز شده و تا سال ۶۴ هجری ــ سالی که قدرت از آل معاویه به بنی‌مروان منتقل می‌شود ــ ادامه می‌یابد.

سپس با ترسیم جغرافیای سیاسی مرکز خلافت اسلامی این دوره‌ تاریخی یعنی مکه، مدینه، کوفه و شام و مواضع نیروها و گرایش‌های سیاسی اشخاص، اقوام و طوائف به مفاهیمی چون دولت، مشروعیت، بیعت و رأی، بحران خلافت، الگویِ حکمرانی در صدر اسلام، تبدیل خلافت به پادشاهی، سنت نبوی، مفهوم اصلاح دین و بازگشت به سنت پایه، فساد و اصلاح در تفسیر وحی و نظایر آن می‌پردازد و از منظر جامعه‌شناسی سیاسی و تاریخی ضمن پرداختن به زمینه، علل و عوامل اجتماعی، سیاسی و تاریخی پیدایی عاشورا منظر جدیدی از عاشورای حسینی در برابر خواننده می‌گشاید.

مرکز فرهنگی شهر کتاب «عاشورا، فساد و اصلاح» فیرحی را یکی از بهترین آثار درباره عاشورا توصیف کرده است.

 انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha