به گزارش ایسنا، اینها جملاتی است که در توضیح نمایشگاه طراحیهای کیومرث کیاست در گالری ساربان با آن مواجه میشوید؛ نمایشگاهی با نام «روایت جنون» که عصر امروز (۲۷ مرداد) افتتاح شد.
کیاست پس از اینکه مردادماه سال گذشته به سوگ همسرش مینشیند، ۲۵ طرح اکسپرسیونیستی را با محوریت درد و رنج بشری خلق میکند که بیش از ۲۰ اثر از آنها در این نمایشگاه، به نمایش درآمدهاند.
تمامی آثار این نمایشگاه با تکنیک قلم فلزی و جوهر روی مقوا در ابعاد ۵۰ در ۷۰ طی یک سال خلق شدهاند.
فرح ابوالقاسم، جواد مجابی، رضا رینهای، امیر سقراطی، فرزاد ادیبی، کوروش قاضیمراد، جاوید رمضانی، علی کوهپایه، میترا کاویان، جمشید حقیقتشناس، احمد مرشدلو، فریا آریا نژاد، احمد پوری و ... از جمله افرادی هستند که در اولین روز به تماشای «روایت جنون» آمده بودند.
در این نمایشگاه همچنین کتابی با نام «شورآفرین خلوتگزین» رونمایی شد و به فروش رسید. سیدامیر سقراطی این کتاب را با محوریت زندگی کیومرث کیاست و آثار او به نگارش درآورده است. او در این کتاب میگوید که استمرار مطالعه و اندیشیدن، آشنایی با ادبیات جهان، آزمودن تاریخ هنر معاصر جهان، احاطه بر مباحث آموزش صحیح و اصولی هنرهای تجسمی و البته پشتگار و فعالیت مداوم کیاست را در هنر ایران ماندگار کرده است.
کیومرث کیاست سال ۱۳۲۷ در تبریز به دنیا آمد و از سال ۱۳۵۲ فعالیتش را در مطبوعات روشنفکری آن دوره مانند فردوسی، نگین و کتاب جمعه بهعنوان طراح و کارتونیست آغاز کرد.
در آن سالها اردشیر محصص، کامبیز درمبخش، بیژن اسدیپور، کیومرث کیاست و آراپیک باغداساریان از جمله کسانی بودند که گرچه برخی از آنها تجربه کار در نشریه فکاهی «توفیق» را هم داشتند اما کیاست از کسانی بود که نهتنها با مجلات فکاهی هرگز کار نکرد، بلکه هیچگاه به سمت «کاریکاتور با شرح، طناز و عامهپسند» نرفت و در عوض به کاریکاتوری تمایل نشان داد که طراحیمحور و نخبهگرا بود و در مفهوم نیز به ابعادی جدی و فراتر از شوخیهای عامیانه تنه میزد.
کیاست از آن زمان تا کنون بهطور پیوسته به نقاشی و طراحی پرداخته است. او علاوه بر دریافت جایزه و لوح تقدیر از نمایشگاههای مطرح جهانی در زمینه کاریکاتور در اخوتسک ژاپن، تانجون کره جنوبی، نصرالدین هوجا ترکیه و دیگر نمایشگاهها، شرکت در بیش از ۳۰ نمایشگاه گروهی طراحی و نقاشی در گالریهای بیان، خانه هنرمندان، رودکی، یاسمی، شکری، ساربان، سرو، فرهنگستان هنر، برگ، بهزاد، سرخاب، نگارخانه مانی، گالری مهرشاه و میرک تبریز و شرکت در بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی کاریکاتور در کشورهای ترکیه، یوگسلاوی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، بلژیک، مقدونیه، بلغارستان و ایران را در کارنامه خود دارد.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاه «روایت جنون» هر روز بهجز سهشنبهها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری ساربان واقع در خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه غربی، نبش شهید یوسفی، پلاک ۱۳۰ مراجعه کنند و برای اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۵۰۴۲۲۶ تماس بگیرند.
انتهای پیام
نظرات