به گزارش ایسنا، این کتاب با ترجمه سجاد علیزاده در ۳۹۷ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۲۶ هزار تومان در انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات عرضه شده است.
در معرفی کتاب میخوانیم: این کتاب، الگوی مناسبی برای نحوه کاربست نظریههای فرهنگی در موضوعات و مسائل انضمامی مهم جهان معاصر است. نویسنده در این اثر، به تحلیل فرهنگی طیف متنوعی از موضوعات، مانند مرگ چهرههای مشهور، برگزاری جشنوارههای بینالمللی، بازآفرینی شهری، مسائل نژادی، سریالهای عامهپسند و استفاده از تلفنهای همراه میپردازد.
مک گوئیکان معتقد است باید در پس جزئیترین حوادث و جریانات زندگی روزمره، نقش سازوکارهای فرهنگی کلان را دید که در دهههای اخیر اهمیت و استیلا یافتهاند. وی اهمیت یافتن فرهنگ در دوره اخیر را ناشی از نقش و عملکرد سازوکارهای اقتصادی میداند که از آن به «سرمایهداری سرد» تعبیر میکند.
«عرصه عمومی فرهنگی»، «برساختن اجتماعی فجایع فرهنگی»، «هویت و بحران اجتماع»، «جامعهشناسی تلفن همراه»، «فرهنگ مخاطرهآمیز»، «نئولیبرالیسم، بازآفرینی شهری و سیاست فرهنگی»، «کارآموزان سرمایهداری سرد» و «مطالعات فرهنگی و سرمایهداری سرد»، عناوین برخی از فصول این کتاب است.
همچنین در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: در این کتاب، چشماندازه ارائهشده به تحلیل فرهنگی، بر آن است تا رویکرد پژوهشی چندبعدی را دنبال کند و جهتگیری آن معطوف به مطالعه مسائلی است که مورد علاقه عموم است. تحلیل چندبعدی تلاش میکند تا پیچیدگی هستیشناختی پدیدههای فرهنگی و به عبارتی چندبعدی بودن هستی آنها را درک کند. چنین تحلیلی به انتشار فرهنگ و تعامل تولید و مصرف فرهنگی توجه میکند که متضمن مادی بودن و معنادار بودن اشکال فرهنگی است.
انتهای پیام
نظرات