به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم، احمد حافظ، سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد، سامح شکری، وزیر خارجه این کشور با ماکی سال، رئیس جمهوری سنگال دیدار کرد؛ وی حامل پیام عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری این کشور است.
این پیام شامل بررسی پرونده سد النهضه و موضع مصر در قبال این پرونده است.
احمد حافظ در ادامه افزود، سامح شکری سوالی را در خصوص مهمترین مواردی که در نشستهای اخیر کینشاسا در چهارم و پنجم آوریل مورد بررسی قرار گرفت، مطرح کرد.
وی همچنین تصریح کرد، سامح شکری تاکید کرد که مصر در جریان این نشستها با یک اراده سیاسی برای آغاز روند مذاکرات جدی که منجر به دستیابی به یک توافق الزام آور در خصوص آبگیری و راهاندازی سد النهضه شود و حقوق و منافع سه کشور (مصر، سودان و اتیوپی) حفظ شود، حضور داشت.
سخنگوی وزارت خارجه مصر اظهار داشت، وزیر خارجه این کشور به همکاری با کشورهای مختلف و طرفهای ذیربط به خاطر حل این پرونده چشم امید دوخته است تا از لطمه وارد کردن به امنیت و ثبات منطقه ممانعت شود.
پیشتر وزیر خارجه مصر در آغاز سفر خود به شماری از کشورهای آفریقایی به نایروبی رفت. وی حامل پیامهای عبدالفتاح السیسی در خصوص تحولات پرونده سد النهضة است.
سد النهضة (سد رنسانس) که توسط اتیوپی بر روی رود نیل در خاک این کشور ساخته شده، در صورت آبگیری کامل، ورودی آب به مصر را به میزان دست کم ۵۰ درصد کاهش میدهد و با توجه به اینکه این رودخانه شریان حیاتی و کشاورزی مصر است، خسارتهای جبران ناپذیری را متوجه مصر خواهد کرد. در مقابل اتیوپی هم استفاده از این سد برای تأمین برق مورد نیاز خود را ضروری میداند.
انتهای پیام
نظرات