• سه‌شنبه / ۴ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400080402380
  • خبرنگار : 71477

بان کی مون: چین به تحقق آرمان‌های سازمان ملل کمک کرد

بان کی مون: چین به تحقق آرمان‌های سازمان ملل کمک کرد

دبیرکل سابق سازمان ملل تاکید کرد، چین به تحقق آرمان‌های سازمان ملل کمک‌های شایانی کرده است.

به گزارش ایسنا، بان کی-مون، دبیرکل سابق سازمان ملل اخیرا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری شینهوا به نقش چین در سازمان ملل در ۵۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: بازگرداندن کرسی قانونی جمهوری خلق چین یکی از رویدادهای مهم در تاریخ سازمان ملل بوده است. سازمان ملل با بازگرداندن کرسی چین، به یک سازمان جهانی از نظر ابعاد و محتوا تبدیل شد.

بان کی-مون در جریان ۱۰ سال تصدی‌اش بر سازمان ملل به عنوان دبیرکل این نهاد شاهد وقوع بسیاری از رویدادهای مهم بوده است و توافق آب و هوای پاریس و اهداف توسعه پایدار جزو مهم‌ترین اتفاقات جهانی بوده‌اند.

وی گفت: بخشی از این اتفاقات به خاطر رهبری و مشارکت قوی چین تحت ریاست جمهوری شی جینپینگ بوده است. مهم‌ترین کمک چین، تعهد جدی‌اش به مبارزه با تغییر اقلیم بوده است. چین نقش تعیین‌کننده‌ای را در روند مذاکرات توافق پاریس در دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی ایفا کرد. من از مشارکت چین در تسریع روند تصویب این توافقنامه قدردانی می‌کنم.

بان کی-مون با یادآوری ابتکارعمل شی جینپینگ در دعوت از وی و باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا به شهر هانگژو در سپتامبر سال ۲۰۱۶ میلادی، گفت: در جریان این سفر، این دو رهبر سند مربوط به پیوستن به توافق پاریس را به من ارائه کردند.

وی افزود: این یک رویداد بسیار معنادار بود که دیگر کشورها را نیز ترغیب کرد تا دنباله‌رو چین و آمریکا باشند که همین امر منجر به تصویب توافق پاریس شد. اگر ابتکارعمل شی جینپینگ نبود، ما حتی اکنون نیز توافق پاریس در مورد تغییر اقلیم را نداشتیم.

دبیرکل سابق سازمان ملل تصریح کرد: تعهد چین به حذف کربن تا قبل از سال ۲۰۶۰ همچنین پیام ترغیب‌کننده‌ای به دیگر کشورها بوده است. چین نه تنها به رسیدن به آرمان‌های "اهداف توسعه هزاره" کمک شایانی کرده بلکه نقش مهمی در اجرای این برنامه نیز ایفا کرده است.

بان کی-مون با اشاره به دستاوردهای چین در ارتقا سطح زندگی مردم چین و بالا کشیدن آنها از خط فقر، گفت: این رویداد دیگر کشورهای در حال توسعه را نیز ترغیب می‌کند تا همین کار را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه جهان با چالش‌های جدی همچون تغییر اقلیم، پاندمی کرونا و تضعیف چندجانبه‌گرایی مواجه است، خواستار همکاری‌های چندجانبه شد و از رهبران جهان خواست تا در رشد و پرورش چندجانبه‌گرایی فعال‌تر باشند.

بان کی-مون گفت: ما یک سیاره، یک نوع بشر و یک آینده مشترک داریم. ما باید برای صلح و رفاه مشترک یک نوع بشر با احترام به یک سیاره و یک آینده تلاش کنیم. در این راستا، ساختن جامعه‌ای با یک آینده مشترک برای بشریت همان طور که شی جینپینگ پیشنهاد داده، یک موضوع بسیار مهم است.

وی افزود: پیشنهاد چین برای اینکه سازنده صلح جهانی، مشارکت‌کننده در توسعه جهانی، مدافع نظم بین‌المللی و تامین‌کننده کالاهای عمومی باشد، درست همسو با آرمان‌های منشور سازمان ملل است. امیدوارم که چین به همکاری نزدیک با سازمان ملل در تبدیل جهان به مکانی بهتر، امن‌تر و مرفه‌تر در آینده ادامه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۵ ۱۷:۳۳

بان کی مون تو در قتل کودکان یمن وغزه شریکی مخصوصا کودکان یمن آن دانش آموزانی که هدف بمب های آمریکایی سعودی قرارگرفتند وتو دران زمان رعیس سازمان ملل بودی ولال شدی نه تنها محکوم نکردی ب نوعی تایید هم کردی تو شریک این خون های ریخته شده هستی واین ننگ برای تو تا ابد خواهد ماند