به گزارش ایسنا، تیم ملی ایران در دیدار با امارات، به مدت حدودا یک نیمه (۴۵ دقیقه) با ۱۰ بازیکن بازی کرد و همین موضوع زمینه ساز حملات و هجوم بیشتر از سوی امارات بود؛ اتفاقی که می تواند پاسخی به این سوال باشد که خط دفاعی تیم ملی در دیدارهای سخت و دشوار چه عملکردی را از خود به نمایش بگذارد؟
تاکنون تیم ملی به علت فشردگی بازی های ملی فرصتی برای دیدار با تیم های قدرتمند و سطح بالای دنیا را به دست نیاورده تا از لحاظ تدافعی و تهاجمی محک بود اما بازی با یک بازیکن کمتر مقابل امارات، باعث فشار بیشتری روی دروازه امیر عابدزاده شد که در پایان ۹۰ دقیقه، با بسته ماندن ایران و رضایت اسکوچیچ همراه بود؛ به طوری که سرمربی تیم ملی در نشست خبری بعد از بازی از شرایط تیمش بعد از اخراج صادق محرمی رضایت داشت و حتی به صراحت گفت که تیم او با یک بازیکن کمتر هم خطرناکتر ظاهر شده است.
مرتضی محصص، مدرس فوتبال در گفت و گو با ایسنا، در واکنش به شرایط دفاعی تیم ملی در این دیدار و مقایسه این وضعیت با آنچه در جام جهانی و با تیمهای قدرتمند رقم خواهد خورد و احتمالا خط دفاعی تیم ملی را تحت فشار می گذارد گفت: فکر می کنم تا پایان ماه مارچ میلادی، تکلیف ۳۰ تیم از ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی مشخص می شود. تاکنون با تیم های نه چندان قوی بازی کردیم و در نهایت توانستیم به جام جهانی صعود کنیم اما در این مسابقات با تیم های بازی داریم که از قدرت و سازماندهی بسیار خوبی برخوردار هستند.
او با اشاره به بازی های گذشته تیم ملی تاکنون، اظهار کرد: اگر یک بازنگری بر بازی های تیم ملی داشته باشیم. تقریبا میتوان گفت که برای همه بازی ها از یک نوع روش برای دفاع و حمله استفاده کردیم. ما یک سری بازیکن فرصت طلب مانند آزمون و طارمی و یک سری بازیکن پا به توپ مانند قلی زاده و امیری داریم که اگر صاحب توپ شوند، می توانند فضاسازی کنند و موقعیت هایی را به وجود بیاورند.
این کارشناس فوتبال درباره با اشاره به نحوه دفاع تیم ملی در بازی های گذشته، خاطرنشان کرد: در بازی های انتخاب نحوه دفاع تیم مهم است. منظورم تعداد بازیکنان نیست که اهمیت چندانی ندارد چرا که تعداد بازیکن براساس شرایط بازیکنان خط هافبک و دروازه انتخاب می شود. اگر دروازه بان شما سوئیپر (پوشش دهنده پشت سر مدافعان) باشد، از سه مدافع استفاده می کنید و اگر اینطور نباشد، به دفاع چهار نفره روی می آورید. باید ببینید.
محصص با بیان اینکه آگاهی و تسلط اسکوچیچ از تیم ملی با انجام هر بازی بیشتر و بیشتر می شود، توضیح داد: این یک واقعیت مسلم است که برداشت، آگاهی و تسلطش اسکوچپچ از ایران روز به روز بیشتر می شود. فکر می کنم در پایان صحبت هایمان به این سوال می رسیم که آیا تیم ملی با بازی های پایانی خود مقابل تیم هایی مانند سوریه، عراق و امارات، برای حضور در جام جهانی آماده است؟ مسلما اسکوچیچ هم در پاسخ به این سوال می گوید "نه" چرا که رقبا آماده تر هستند و کلاس فنی بالایی خواهند داشت.
او با اشاره به یکی از تاکتیک های رایج در میان تیم های ملی و باشگاهی دنیا عنوان کرد: تاکتیک "کلین شیت" (بسته نگه داشتن دروازه) یک تاکتیک مهم در دنیای فوتبال است. شاید انتقادهای زیادی از مربیانی مانند کی روش و مورینیو می شود اما در همین دوره هم ما به جز دیدار با کره جنوبی، دست از این تاکتیک برنداشتیم. البته بین صحبت های من و شما درباره این تاکتیک و اجرای آن در زمین اختلاف بسیاری است. وقتی صحبت می کنیم از یک فلسفه می گوییم اما در هنگام اجرا، این موضوع تاکتیک اطلاق می شود. پیاده کردن این تاکتیک در زمین دشوار است چرا که شما باید افرادی را متقاعد به اجرای این روش ا