چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۹:۲۸
منبع: نمایندگی همدان
کبودراهنگ صنایع تبدیلی و فرآوری گوجه‌فرنگی نیاز ندارد

کبودراهنگ صنایع تبدیلی و فرآوری گوجه‌فرنگی نیاز ندارد

همدان (ایسنا) - مدیر اداره جهادکشاورزی کبودراهنگ با اشاره به نبود صنایع تبدیلی در رابطه با گوجه‌فرنگی در شهرستان گفت: با توجه به اینکه کبودراهنگ جزء مناطق بحرانی آبی به شمار می‌رود وجود صنایع تبدیلی و فرآوری گوجه‌فرنگی در این‌ شهرستان توصیه نمی‌شود.

حمزه خانجانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: میزان سطح کشت هر ساله گوجه فرنگی شهرستان چندان گسترده و بالا نیست به همین علت صنایع تبدیلی و فرآوری موجود سطح استان پاسخگوی نیاز  تولید شهرستان کبودراهنگ بود.

وی از پیش‌بینی برداشت میانگین ۷۰۰۰ تن محصول گوجه فرنگی از سطح مزارع این‌ شهرستان خبر داد و بیان کرد: سطح زیرکشت امسال گوجه فرنگی شهرستان کبودراهنگ ۷۰ هکتار بوده که به طور متوسط عملکرد هر هکتار از مزارع زیرکشت گوجه فرنگی شهرستان ۱۱۰ تن خواهد بود.

خانجانی با اشاره به کاهش ۵۰ هکتاری سطح زیرکشت گوجه فرنگی امسال شهرستان کبودراهنگ به نسبت سال گذشته افزود: با توجه به برنامه ریزی و هدفگذاری انجام شده باید سطح زیرکشت محصول کاهش و بهروری افزایش یابد که به همین علت سطح زیرکشت امسال گوجه فرنگی شهرستان از ۱۲۰ هکتار سال گذشته به ۷۰ هکتار کاهش داشته است.

وی تعداد گوجه‌کاران عمده شهرستان کبودراهنگ را ۳۰ نفر برشمرد و یادآور شد: سیستم آبیاری ۹۵ درصد سطح زیرکشت گوجه فرنگی شهرستان از نوع آبیاری قطره ای با پوشش مالچ پلاستیکی بوده که در این روش بهره‌وری تولید بیشتر و راندمان مصرف آب بالاتر بوده حدود ۴۰  درصد میزان مصرف آب کاهش دارد.

خانجانی با اشاره به اینکه کشت گوجه فرنگی شهرستان به صورت نشائی انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در کشت نشائی گوجه فرنگی به روش آبیاری قطره‌ای با پوشش مالچ پلاستیکی در هر هکتار ۱۸ هزار نشاء گوجه فرنگی کشت می‌شود که با این روش سطح تبخیر تیرماه را خود به خود حذف می کنیم چراکه در فصل تیرماه ۲۵۰۰ مترمکعب سطح تبخیر آب خواهد بود.

وی بیان کرد: در کشت نشائی گوجه فرنگی میزان عملکرد هر بوته به طور متوسط ۱۰ کیلو و میزان عملکرد  ۱۸ هزار بوته در هر هکتار ۱۸۰ تن خواهد بود که با درنظر گرفتن عملکرد پایین‌تر ۱۱۰ تن متوسط عملکرد هر هکتار گوجه فرنگی شهرستان خواهد بود ضمن اینکه در شرایط عادی این عملکرد کمتر از ۶۰ تا ۷۰ تن است.

مدیر اداره جهادکشاورزی کبودراهنگ با بیان اینکه در کشت گوجه فرنگی شهرستان کبودراهنگ از بذور هیبرید استفاده شده است، اظهار کرد: عملکرد بالا، یکنواختی در رسیدن محصول و بازارپسندی بالا را می‌توان از خاصیت این نوع از ارقام گوجه فرنگی دانست.

وی با اشاره به نبود صنایع تبدیلی در شهرستان کبودراهنگ در رابطه با گوجه فرنگی، خاطرنشان کرد: میزان سطح کشت هر ساله گوجه فرنگی شهرستان چندان گسترده و بالا نیست و با توجه به اینکه کبودراهنگ جزء مناطق بحرانی آبی به شمار می‌رود وجود صنایع تبدیلی و فرآوری گوجه فرنگی در این‌شهرستان توصیه نمی‌شود و صنایع تبدیلی و فرآوری موجود سطح استان پاسخگوی نیاز تولید شهرستان کبودراهنگ خواهد بود.

خانجانی در پایان مطرح کرد: معمولاً در کشت گوجه فرنگی به روش بذور هیبرید سه چین برداشت محصول انجام می‌گیرد که در حال حاضر برداشت چین اول و دوم گوجه فرنگی کبودراهنگ انجام شده و برداشت محصول در مرحله چین آخر خود است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها