چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۱
محمد طلایی: مشکل کشتی آزاد فنی است/ با کسی که نقد کند دشمن می‌شوند

محمد طلایی: مشکل کشتی آزاد فنی است/ با کسی که نقد کند دشمن می‌شوند

سرمربی سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران معتقد است نتایج تیم ملی کشتی آزاد در قهرمانی جهان دلایل فنی و روانی دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرند.

به گزارش ایسنا، کار کشتی آزاد ایران با هدایت پژمان درستکار در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد با یک مدال طلای امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم، دو مدال نقره امیرمحمد یزدانی در ۷۰ و حسن یزدانی در ۸۶ کیلوگرم و یک مدال برنز محمد نخودی در ۷۹ کیلوگرم و ۶ کشتی‌گیر بدون مدال به پایان رسید و تیم ایران پس از آمریکا و بدون احتساب امتیازات روسیه، بر سکوی نایب قهرمانی ایستاد که البته نسبت به دو سال قبل ۲ طلا کمتر گرفت.

محمد طلایی در مورد عملکرد تیم ملی ایران در این رقابت‌ها به ایسنا گفت: به جز رحمان عموزاد که حریف آمریکایی را برد و البته به روسیه باخت، سایر کشتی‌گیران در مبازره با روس و آمریکا بازنده شدند اما سال قبل از المپیک است و می‌شود برنامه‌ریزی کرد. کادر فنی هم  زحمت کشیده است و بزرگترها می‌توانند در مورد عیار تیم ملی و کادر فنی صحبت کنند اما هیچ کادری دوست ندارد تیمش ببازد. کشتی ایران بزرگترهای زیادی دارد که می‌توانند نظر بدهند و برنامه‌ریزی کنند. امیدوارم رئیس فدراسیون هم به این نتیجه رسیده باشد که باید کار را جدی‌تر بگیرد.  

او در ادامه بیان کرد: در کشتی بهترین گروه هم بیایند گروه دیگری هستند که آنها را می‌کوبند و فشار روانی اضافه می‌کنند. این یکی از اخلاق‌های بد در کشورمان است؛ هادی چوپان یک تنه قهرمان شد و استقبالش را دیدید اما از رونالدویی که برای ما نیست، آنگونه استقبال کردند. از طرف دیگر کادر فنی هم کسی را قبول ندارد و اگر بزرگی نظری بدهد، زود موضع می‌گیرند. همدیگر را قبول ندارند و با کسی که نقد کند، دشمن می‌شوند.  

محمد طلایی: مشکل کشتی آزاد فنی است/ با کسی که نقد کند دشمن می‌شوند

ضعف تیم ملی فنی است

طلایی در مورد اینکه برخی دلیل عملکرد تیم ملی در قهرمانی جهان را شرایط نسبتا بد بدنی می‌دانند، گفت: باخت یتیم است و الان چون باخته می‌گویند این نفسش خوب نبود، ‌ آن یکی بدنش اینطوری بود. در حالی که ضعف‌ها را بیشتر در بحث فنی دیدم. کسی که رحمان را برد و اول شد از دقیقه سه به بعد بریده بود اما در بریدن هم کشتی گرفت. فاکتور اصلی تاکتیکی است که پیاده می‌کنند وگرنه فشاری که حسن امسال به تیلور آورد، هیچ سالی نیاورده بود اما دو جا با گارد باز حمله کرد و عین دو بار تیلور زیرش را گرفت. این‌ها نکته‌های ریز فنی است که باید دیده شوند. کشتی‌گیری که در این سطح کار می‌کند آمادگی خوبی دارد چون مرتب تمرین می‌کند و آمادگی رقبا هم بیشتر از ما نیست. ابتدا باید روی بحث روانی و دیگر بحث فنی تمرکز کرد.  

یزدانی می‌تواند هر وقت اراده کند از تیلور امتیاز بگیرد

سرمربی سابق تیم ملی در پاسخ به این سوال که حسن یزدانی توانایی پیروزی مقابل تیلور را ندارد یا ما به درستی با او کار نکرده‌ایم که برنده شود، بیان کرد: ۱۰۰ درصد می‌تواند تیلور را شکست دهد اما نه با روش فعلی. حسن بار اولی که در کرمانشاه با تیلور کشتی گرفت با وجود سرماخوردگی به راحتی امتیاز گرفت اما به دلیل عفونتی که در بدنش بود نتوانست کشتی بگیرد. در مجارستان هم احساسی کشتی گرفت و می‌خواست حریف را ۱۰ بر صفر ببرد که آن اتفاق افتاد. حسن توانایی این را دارد که هر وقت اراده کند از تیلور امتیاز بگیرد و برگ برنده‌اش زیر کتف است اما زیرکتف را باید با دو حرکت اضافه‌تر مجهز کند. حسن در گذشته می‌چرخید و بغل می‌آمد و در ۷۰ کیلوگرم مسابقات جهانی یکی از حریفانش را اینگونه سروته یکی ضربه کرد.  

او در این مورد افزود: این مسائل باید م