شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ | ۲۱:۴۷
منبع: نمایندگی دانشگاه اصفهان
قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران در دولت سیزدهم افتتاح می‌شود

مجری طرح‌های زیربنایی و آزادراه‌های مرکز و جنوب کشور:

قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران در دولت سیزدهم افتتاح می‌شود

اصفهان (ایسنا) - مجری کل طرح‌های زیربنایی استان و آزادراه‌های مرکز و جنوب کشور گفت: اجرای پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران، نقطه عطفی در توسعه عمرانی کشور و استان اصفهان است و به دنبال آن هستیم که این پروژه در دولت سیزدهم افتتاح شود.

علیرضا صلواتی، عصر امروز شنبه ۱۵ مهرماه در نشستی با حضور خبرنگاران، اظهار کرد: در حال حاضر، ۸۰ پروژه با اعتباری حدود ۵۰۰ همت در مرحله مطالعات، طراحی و اجرا است که از جمله آن می‌توان به قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران و آزادراه شیراز _ اصفهان اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه اصفهان به دلیل قرارگیری در کریدور شمال به جنوب کشور، موقعیت سوق‌الجیشی دارد، افزود: پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان، یک مگاپروژه است که بسیاری معتقد بودند اجرای آن امکان‌پذیر نیست، بیش از دو سال این پروژه با رؤسای بانک مرکزی، رؤسای جمهور، معاون اول رئیس جمهور و سایر مسئولان هماهنگی انجام شده است.

اخذ مصوبه شورای عالی اقتصاد برای قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران

مجری کل طرح‌های زیربنایی استان و آزادراه‌های مرکز و جنوب کشور گفت: مصوبه شورای عالی اقتصاد برای این پروژه اخذ شده است، قرار نیست مسیر تهران _ مشهد، جایگزین اصفهان _ تهران شده و این مسیر قرار است به‌طور یکپارچه تحت پوشش قطار سریع‌السیر قرار بگیرد و سپس استان فارس نیز به این پروژه مجهز شود.

صلواتی اضافه کرد: اجرای این پروژه نقطه عطفی در توسعه عمرانی کشور و استان اصفهان است و به دنبال آن هستیم که قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران در دولت سیزدهم افتتاح شود. طول مسیر این پروژه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه خواهد بود و منجر به کاهش مهاجرت افراد به ویژه نخبگان و حتی مهاجرت معکوس خواهد شد و از طرفی اصفهان را نقطه ثقل کشور خواهد کرد.

برطرف شدن ۸۵درصد معارضات تاسیساتی و ملکی در مسیر

وی تصریح کرد: تمرکز اصلی پروژه اکنون بر مسیر قم _ اصفهان است، این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت زیرسازی دارد که آماده روسازی و ریل‌گذاری است، درواقع زیرسازی ۱۵۰ کیلومتر از مسیر انجام شده، همچنین ۸۵ درصد معارضات تاسیساتی و ملکی در کل مسیر برطرف شده و یکی از دو تونل مسیر نیز به اتمام رسیده است.

مجری کل طرح‌های زیربنایی استان و آزادراه‌های مرکز و جنوب کشور گفت: معتقدیم اگر قطار سریع‌السیر اصفهان _ تهران ایجاد شود، برای سایر مسیرها دانش فنی بومی‌سازی شده خواهیم داشت. بر این اساس هشت استان کشور به شبکه سراسری قطار سریع‌السیر متصل می‌شوند.

صلواتی اضافه کرد: در ۲۰ سال اخیر ترافیک سالیانه بین شهری یک درصد رشد داشته است، اما در مسیر قم به تهران، هر سال ۳.۵ درصد و اصفهان تهران رشد ۵.۷ درصدی ترافیک را داشته‌ایم، بنابراین بدون راه‌اندازی قطار سریع‌السیر در ده سال آینده نیازمند راه‌اندازی یک آزادراه دیگر در این مسیر خواهیم بود.

بهره‌برداری از آزادراه شیراز اصفهان در هفته جاری

وی در ادامه با اشاره به بهره‌برداری از آزادراه شیراز _ اصفهان در هفته جاری، تصریح کرد: شهر ایزدخواست در مرز اصفهان و شیراز قرار گرفته است، مسیر اصفهان شهرضا در یک سال آینده شش خطه خواهد شد و مسیر این آزادراه در استان اصفهان مناسب بوده است.<