چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ | ۰۷:۰۰
تنفس ۱۸ روز هوای آلوده در تهران طی بهمن‌ماه

تنفس ۱۸ روز هوای آلوده در تهران طی بهمن‌ماه

بر اساس داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران طی بهمن‌ماه امسال تهرانی‌ها ۱۲ روز هوای قابل قبول و ۱۶ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و دو روز هوای ناسالم برای همخه را تنفس کردند.

به گزارش ایسنا، آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد آلوده‌ترین روزبهمن‌ 12 این ماه بود که کیفیت هوا با قرارگیری روی شاخص ۱۵۷ در شرایط ناسالم قرارگرفت. تهرانی‌ها ۱۹ بهمن سالم‌ترین هوای این ماه را تنفس کردند چراکه شاخص کیفیت هوا ۶۶ و در شرایط قابل قبول بود. آلاینده شاخص هوای تهران نیز طی دومین ماه زمستان ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون بود.

طی بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ تهرانی‌ها یک روز هوای پاک، ۱۸ روز هوای قابل قبول و ۱۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس تنفس کردند. در این مدت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون آلاینده شاخص هوای پایتخت بود. کمینه شاخص ثبت شده برای آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی این مدت عدد ۴۷ و بیشینه آن عدد ۱۳۰ را نشان می‌دهد.

بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ هوای پایتخت شش روز برای تمامی گروه‌ها آلوده بود این در حالیست که سال ۱۴۰۰ در این ماه هیچ روزی برای تمامی گروه‌ها آلوده نشده بود.

کیفیت هوای تهران در دومین ماه زمستان ۱۴۰۱ و مقایسه آن با سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰، ۱۶ روز هوای قابل قبول ثبت شد که این عدد سال ۱۴۰۱ نیز ۱۶ روز بوده است.

در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰، ۱۴ روز هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت که این وضعیت سال ۱۴۰۱ به هفت روز کاهش یافت.

آلاینده شاخص هوای بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ طی ۳۰ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود اما سال ۱۴۰۰ تنها ۲۵ روز آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود و پنج روز آلاینده شاخص دی‌اکسید نیتروژن ثبت شد.

کمینه شاخص ثبت شده برای آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۱۴۰۱ عدد ۴۷ و بیشینه آن عدد ۱۶۵ را نشان می‌دهد.

کیفیت هوای پایتخت در بهمن‌ماه ۹۷ تا ۱۴۰۰

آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره وضعیت آلودگی هوای تهران طی بهمن‌ماه سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ نشان می‌دهد کیفیت هوای تهران طی بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ تعداد روزهای آلوده بیشتری را ‌داشت چراکه کیفیت هوای پایتخت طی بهمن سال ۱۴۰۰، ۱۶ روز در وضعیت قابل قبول و ۱۴ روز ناسالم در شرایط برای گروه‌های حساس قرار داشت اما در بهمن‌ماه سال ۹۹ کیفیت هوای تهران ۱۹ روز در وضعیت قابل قبول و ۱۱ روز در شرایط آلوده برای گروه‌های حساس بود.

آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون علت آلودگی هوا طی  ۲۵ روز و آلاینده دی‌اکسید نیتروژن علت آلودگی هوا طی پنج روز بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ بود این در حالیست که بهمن‌ماه سال ۹۹ نیز  آلاینده شاخص هوای تهران برای ۲۶ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون و تنها برای چهار روز دی‌اکسید نیتروژن بوØ