• شنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403121812545
  • خبرنگار : 71610

ایده جولانی یک فریب با عمر کوتاه بود

ایده جولانی یک فریب با عمر کوتاه بود

در پی افزایش خشونت‌ها و کشتارهای جدید در مناطق ساحلی سوریه، افراد مختلف عمدتاً شامل زنان و کودکان، به دلیل وابستگی به مذهب شیعه هدف نیروهایی قرار می‌گیرند که با تسلط بر زمام امور به بهانه مقابله با آنچه «بازمانده‌های نظام سابق» می‌خوانند، اقدام به ارتکاب جنایت علیه شیعیان می‌کنند.

به گزارش ایسنا، سایت النشره لبنان در گزارشی نوشت: سوری‌ها امروز با صحنه‌های دردناک و جدیدی از قربانیان مواجه شده‌اند که شامل زنان، کودکان، پزشکان، مهندسان و دانشجویان است.

این افراد تنها به دلیل تعلق به مذهب شیعه در مناطق ساحلی سوریه به قتل رسیده‌اند. بزرگ‌ترین کشتار در بانیاس رخ داده و در آن بیش از ۱۷۰ نفر کشته شدند.

همچنین، چندین روستا در اطراف اللاذقیه، طرطوس و حماه نیز شاهد کشتارهای جمعی بوده‌اند، به‌طوری‌که بسیاری از شهروندان سوری هنوز نتوانسته‌اند به این مناطق دسترسی پیدا کنند تا قربانیان را شمارش و دفن کنند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که خانواده‌های کامل به‌طور هدفمند و با تیراندازی جمعی کشته شده و اموال منازلشان توسط گروه‌های تندرو که از ادلب و حلب و حمص آمده‌اند، به سرقت رفته است.

این گروه‌ها با به دست گرفتن قدرت و تشکیل دولت در دمشق تحت عنوان ارتش، قدرت جدید یا امنیت عمومی به این روستاها حمله کرده‌اند. شیعیان معترض که در روزهای اخیر به اعتراض پرداخته‌اند، در کوه‌ها پنهان شده‌اند و افرادی که کشته شده‌اند، عمدتاً غیرنظامیانی هستند که ارتباطی با این وضعیت ندارند.

علاوه بر این، تندروها همچنین به قتل روحانیون سنی که از طریق شبکه‌های اجتماعی خواستار عدم کشتار غیرنظامیان در مناطق ساحلی شده بودند، اقدام کرده‌اند.

این تحولات نشان‌دهنده افزایش نارضایتی عمومی نسبت به رژیم جدید است که از اصطلاح «بازماندگان نظام» برای کشتار شیعیان سوء استفاده می‌کند و این درحالی است که این اصطلاح واقعیت را منعکس نمی‌کند.

همان‌طور که در حال حاضر شیعیان در منطقه ساحل سوریه مورد حمله قرار می‌گیرند، همچنین، دروزی‌ها نیز سلاح خود را به دست گرفته‌اند؛ چراکه از وقوع جنایات مشابهی علیه خود در السویداء نگران هستند.

سایت النشره در این باره به نقل از منابع مطلع اعلام کرد که نهادهای حقوق بشری بین‌المللی شروع به ثبت و مستند کردن این جنایات کرده‌اند تا عاملان آنها را به دادگاه‌های بین‌المللی ارجاع و مسئولان را مورد محاکمه قرار دهند.

همچنین سوالاتی درباره نقش احتمالی ترکیه در نادیده گرفتن فعالیت‌های این گروه‌ها مطرح شده است.

هدف کشتار ۵ میلیون شیعه است

در همین راستا، «حسن یعقوب» رئیس جنبش «النهج» و نماینده سابق پارلمان لبنان گفت: آیا هدف نابودی پنج میلیون شیعه در سوریه است؟

او گفت: کشتارهایی که در سوریه علیه شیعیان رخ می‌دهد، نشان می‌دهد که هدف از به قدرت رسیدن الجولانی، ساختن یک دولت نیست، مشخص است که او هیچ اقدامی علیه اسرائیل که جنوب سوریه را اشغال کرده، انجام نداده و به کردها در شمال شرق سوریه که تحت حمایت آمریکا هستند، نزدیک نشده است.

یعقوب همچنین تأکید کرد: او (الجولانی) تنها بر روی شعله‌ور کردن فتنه‌های طایفه‌ای میان سنی‌ها و شیعیان کار می‌کند و کشتار، گروه‌های شبه‌نظامی و جنایات، ابزاری برای نابودی سوریه و سوق دادن آن به سمت تجزیه و درگیری‌های طایفه‌ای است.

او افزود: بنابراین، مشخص می‌شود که ایده اعلام شده الجولانی برای دولت سوریه تنها یک فریب بوده و متأسفانه عمر آن بسیار کوتاه بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha