طیبه ناوک در گفتوگو با ایسنا با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، اظهار کرد: بروز تشنگی در میان روزهداران، یکی از مشکلات شایع در روزهداری است که باید برای کاهش این عارضه نکات تغذیهای را رعایت کرد.
وی افزود: مصرف نمک در ایام روزهداری باید به حداقل برسد. نیاز روزانه بدن به نمک یک قاشق چایخوری است که بخش زیادی از آن از طریق مواد غذایی مانند نان و پنیر تامین میشود. حذف نمکدان از سفره، به ویژه در وعده سحری، به کنترل تشنگی کمک میکند.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز با تاکید بر مصرف سبزیجات و میوهها، گفت: مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی خوردن، به حفظ آب بدن کمک و از تشنگی جلوگیری میکند. میوهها نیز در تامین آب بدن نقش مهمی دارند.
ناوک با بیان اینکه باید از مصرف بیش از حد پروتئین پرهیز شود، عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای پروتئینی مانند مرغ، کباب و استیک در وعده سحری، منجر به دفع آب بیشتر از بدن و تشدید تشنگی در طول روز میشود، بنابراین مصرف متعادل پروتئین توصیه میشود.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: انجام فعالیتهای بدنی سنگین در طول روزهداری موجب افزایش تشنگی میشود. بهتر است ورزش و تحرک را به ساعات نزدیک افطار یا بعد از آن موکول کرد.
وی افزود: در نوروز و دید و بازدیدها، از مصرف بیش از حد آجیل و تنقلات شور خودداری شود زیرا مصرف نمک زیاد، نیاز بدن به آب را افزایش میدهد.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مصرف زیاد چای، قهوه و نسکافه به دلیل ویژگی ادارآور بودن، موجب دفع آب از بدن میشود و تشنگی را تشدید میکند. بهتر است برای تامین مایعات بدن، نوشیدن آب در اولویت قرار بگیرد.
ناوک تاکید کرد: با رعایت این نکات ساده میتوان روزهداری آسودهتری را در ماه مبارک رمضان تجربه کرد.
انتهای پیام
نظرات