• سه‌شنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403122114571
  • خبرنگار : 71415

دعوت نشدن آمریکا به مذاکرات متحدانش در پاریس بر سر اعزام نیرو به اوکراین

دعوت نشدن آمریکا به مذاکرات متحدانش در پاریس بر سر اعزام نیرو به اوکراین

بر اساس اعلام یک مقام نظامی فرانسوی مقام‌های نظامی بیش از ۳۰ کشور در مذاکرات امروز (سه‌شنبه)‌ در پاریس با موضوع تشکیل یک نیروی امنیتی چندملیتی برای اوکراین شرکت می‌کنند؛ این در حالی است که در اتفاقی نادر ایالات متحده به این مذاکرات دعوت نشده است.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داد این نیروی امنیتی قرار است به بهانه «بازداشتن روسیه از دست زدن به حمله‌ای دیگر بعد از اجرای آتش‌بس در اوکراین» تشکیل شود.

مقام فرانسوی گفت مقامهایی از کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه از جمله شرکت‌کننده‌های در مذاکرات روز سه‌شنبه هستند که از راه دور در این کنفرانس شرکت دارند.

به نوشته آسوشیتدپرس در پی اعلام اینکه فرانسه و انگلیس مشغول بحث و بررسی پیرامون طرح تشکیل نیروی به اصطلاح «صلحبان» برای استقرار در اوکراین هستند حالا نشست امروز پاریس فرصتی را به این ۲ کشور برای تدارک اجرای طرحشان می‌دهد؛ فرصتی که به گفته یک مقام فرانسوی می‌تواند به تشکیل «ائتلافی از کشورهای مایل و توانا برای ایفای نقش در حراست از اوکراین در زمان برقراری آتش‌بس» منجر شود.

مقام فرانسوی که نامش را فاش نساخت به آسوشیتدپرس بیان کرد قرار است این نیروی امنیتی مد نظر فرانسه و بریتانیا «یک تضمین را به اوکراین ارائه کرده و جلوی وقوع حمله بزرگ دیگری از جانب روسیه بعد از برقرار شدن هر گونه آتش‌بس را بگیرد.»

این مقام ادعا کرد که همچنین در چارچوب این طرح «ممکن است تسلیحات سنگین و انبارهای تسلیحاتی نیز در نظر گرفته شوند برای آنکه در زمان حمله‌ای از سوی روسیه که آتش‌بس را نقض کند، در عرض چند ساعت یا چند روز بتوانیم با استفاده از آنها به دفاع از اوکراین کمک کنیم.»

او گفت که سند کلی این طرح در اولین بخش از مذاکرات روز سه‌شنبه به مقام‌های نظامی بیش از ۳۰ کشور شرکت‌کننده ارائه خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که بخش دوم مذاکرات شامل بحث‌های «ملموس‌تر و دقیق‌تر» بوده و از شرکت‌کننده‌ها دعوت می‌شود درباره موافقتشان با مشارکت دادن ارتش‌هایشان در این طرح و توانمندی‌های نظامی خود و چگونگی مشارکتشان صحبت کنند.

او اضافه کرد: «این جلسه تاکیدی بر این که ما چه نیاز داریم نیست بلکه تاکیدی بر این است که شما چه مشارکتی در آن به عمل می‌آورید.»

مقام مذکور تاکید کرد تصمیم نهایی درباره شرکت کشورها در این نیروی امیتی در سطح سیاسی و از سوی رهبران دولتها گرفته می‌شود.

روسا یا نمایندگانی از ارتش‌های تقریبا همه ۳۲ کشور عضو ائتلاف نظامی ناتو به استثنای ایالات متحده در مذاکرات پاریس شرکت خواهند کرد.

همچنین مقام نظامی فرانسوی اظهار کرد ایالات متحده به این مذاکرات دعوت نشده تا به این طریق کشورهای اروپایی نشان دهند می‌توانند «سهم بزرگی از مسئولیت برای یک چارچوب امنیتی پسا آتش بس برای اوکراین را متقبل شوند.»

طبق این گزارش روسای ارتش‌های ایرلند و قبرس و نماینده ارتش اتریش نیز که هیچ یک عضو ائتلاف ناتو نبوده اما عضو اتحادیه اروپا هستند در مذاکرات شرکت دارند.

این مقام خاطرنشان کرد استرالیا و نیوزیلند که در زمره اعضای اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع هستند به علاوه ژاپن و کره جنوبی از راه دور شنونده بحث‌های انجام شده در امروز در پاریس هستند.

یک مقام نظامی اوکراین که عضو شورای دفاع و امنیت این کشور است نماینده این کشور در مذاکرات پاریس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha