• سه‌شنبه / ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403122819618
  • خبرنگار : 71516

ادعای العربی الجدید درباره مذاکرات محرمانه مصر با انصارالله یمن

ادعای العربی الجدید درباره مذاکرات محرمانه مصر با انصارالله یمن

منابعی در گفت‌وگو با العربی الجدید ادعا کردند مصر مذاکرات محرمانه‌ای با انصارالله یمن برای مهار تنش در دریای سرخ داشته اما بی نتیجه بوده است.

به گزارش ایسنا، منابع ادعا کردند این مذاکرات در راستای تلاش‌های قاهره برای توقف تشدید تنش در دریای سرخ است که به شکل مستقیم بر کانال سوئز تأثیر می‌گذارد؛ کانالی که یکی از مهم‌ترین منابع درآمد ملی مصر است.

این منابع مدعی شدند مسئولان مصری که در این مذاکرات شرکت کردند نگرانی عمیق خود را نسبت به پیامدهای ادامه حملات انصارالله یمن به مسیر تجارت جهانی به ویژه بعد از تشدید عملیات هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و ائتلاف حامی آن ابراز کردند.

اما این منابع اعلام کردند این مذاکرات تاکنون در تحقق اهداف خود موفق نبوده است و انصارالله یمن تعهدی درباره توقف حملاتش نداده است.

طبق گفته این منابع قاهره این مذاکرات را به صورت کاملا محرمانه انجام داده است تا موجب خشم هم‌پیمانان منطقه‌ای و بین‌المللی خود و در رأس آن عربستان و آمریکا نشود.

این منابع گفتند مصر امیدوار بود به تفاهمی با انصارالله یمن برسد اما انصارالله هرگونه توقف حملات خود را به توقف جنگ غزه ربط می‌دهد. این مذاکرات همچنین شامل پیشنهاداتی درباره کاهش تنش در ازای تحرکات دیپلماتیک برای تحقق خواسته‌های انصارالله یمن در چارچوب توافق‌های سیاسی بود اما نتایجی نداشت.

این منابع بعید دانستند مذاکرات مصر با هماهنگی مستقیم با آمریکا انجام شده باشد و اعلام کردند که این اقدام تلاشی برای ممانعت از تشدید تنش در منطقه بود و در سایه شکست آن، خطر درباره روند کشتیرانی از کانال سوئز همچنان باقی می‌ماند.

این منابع تأکید کردند قاهره در این مذاکرات تأکید کرد که افزایش تنش در دریای سرخ فشارها بر طرف‌های میانجی برای آتش‌بس در غزه را افزایش می‌دهد و به رژیم صهیونیستی توجیهات اضافی برای تشدید تنش نظامی در منطقه می‌دهد. مسئولان مصری تأکید کردند که ادامه هدف قرار دادن کشتی‌ها در دریای سرخ منجر به پیامدهای خطرناکی با افزایش فشارهای بین‌المللی بر انصارالله یمن می‌شود اما انصارالله یمن بر موضع خود پافشاری کرد.

در این راستا «رخا احمد حسن» معاون سابق وزیر خارجه مصر اعلام کرد: تنش در دریای سرخ ارتباط مستحکمی با تحولات جنگ غزه دارد. با ادامه محاصره و منع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه انصارالله یمن حملات خود را ازسرگرفت. اسرائیل با کمک واشنگتن طرفی است که امنیت کشتیرانی در دریای سرخ را تهدید می‌کند درحالی که مصر خواهان احترام به آتش‌بس و امنیت گذرگاه‌های دریایی و تشکیل کشور فلسطین برای تحقق صلح در منطقه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha