• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404013117200
  • خبرنگار : 71402

پنتاگون در شوک؛ جنگ قدرت یا پاکسازی سیاسی؟

پنتاگون در شوک؛ جنگ قدرت یا پاکسازی سیاسی؟
«پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا

سه مشاور وزیر دفاع آمریکا که در پی بحران افشای اطلاعات حساس در این وزارتخانه اخراج شدند، این «حملات بی‌اساس» را محکوم کرده و آن را توطئه‌ای داخلی نامیدند.

به گزارش ایسنا، سه مشاور ارشد سابق «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه و پس از آنکه هر کدام در جریان تحقیقات گسترده درباره افشای اطلاعات از پنتاگون اخراج شدند، آنچه را «حملات بی‌اساس» خواندند، محکوم کردند.

«دن کالدول» دستیار هگست، «کالین کارول» رئیس دفتر «استیون فاینبرگ» معاون وزیر دفاع و «دارین سلنیک» معاون رئیس دفتر هگست، از جمله چهار مقام نزدیک به هگست بودند که در روزهای گذشته از پنتاگون اخراج شدند.

در حالی که این سه نفر در ابتدا در جریان تحقیقات به مرخصی اداری فرستاده شده بودند، بیانیه‌ای مشترک که کالدول در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، اعلام داشت که «ما به شدت از شیوه پایان یافتن خدمت‌مان در وزارت دفاع ناامید شده‌ایم.»

در این بیانیه مقام‌های اخراجی پنتاگون آمده است: «مقاماتی ناشناس در پنتاگون در هنگام اخراج ما، با حملات بی‌اساس شخصیت‌مان را لکه‌دار کردند.»

به گزارش اسوشیتدپرس، آن‌ها در مطلب خود گفتند: «تا این لحظه هنوز به ما نگفته‌اند دقیقاً برای چه چیزی تحت تحقیق قرار گرفته‌ایم، آیا هنوز تحقیق فعالی وجود دارد یا اصلاً تحقیقی واقعی درباره "افشاگری" آغاز شده بود یا نه.»

در همین حال، «جان الیوت» سخنگوی سابق پنتاگون هم به‌تازگی اعلام کرد که استعفا می‌دهد. با این حال، پنتاگون اعلام کرد که از الیوت خواسته شده بود که استعفا دهد.

این آشوب کمتر از ۱۰۰ روز پس از آغاز دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا رخ داده، دورانی که پنتاگون بارها در مرکز تصمیمات جنجالی بوده — از اخراج کارکنان ارشد نظامی و غیرنظامی گرفته تا صدور دستورات گسترده برای حذف محتوایی که از تنوع، برابری یا شمول حمایت می‌کرد.

این اقدامات منجر به حذف موقت تصاویر و محتوای آنلاین مربوط به چهره‌های نظامی سرشناسی چون خلبانان «توسکیگی» و «جکی رابینسون» از وب‌سایت‌های نظامی آمریکا شد که واکنش شدید عمومی را برانگیخت.

ماه گذشته، پیت هگست اعلام کرد که بخش‌های اطلاعاتی و اجرای قانون پنتاگون در حال بررسی نشت اطلاعات امنیت ملی هستند؛ آن هم پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه «ایلان ماسک» وزیر میلیاردر کابینه ترامپ قرار است در یک جلسه توجیهی محرمانه درباره برنامه‌های احتمالی جنگ با چین شرکت کند.

در اعلامیه‌ای از سوی «جو کسپر» رئیس دفتر هگست، هشدار داده شد که کارکنان وزارت دفاع ممکن است در جریان این تحقیق مجبور به انجام تست دروغ‌سنجی شوند.

این اخراج‌ها در ادامه برکناری افسران ارشد نظامی از جمله ژنرال «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک، «لیزا فرانکتی» رئیس عملیات نیروی دریایی، ژنرال «تیم هاگ» رئیس آژانس امنیت ملی و فرمانده سایبری آمریکا و دریاسالار «شوشانا چتفیلد» نماینده نظامی آمریکا در کمیته نظامی ناتو، رخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha