چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۵۹
هوش ایرانی جایگزین فرمان خارجی شد/سامانه اتوپایلوت کشتی روی آب‌های خلیج فارس به حرکت درآمد

هوش ایرانی جایگزین فرمان خارجی شد/سامانه اتوپایلوت کشتی روی آب‌های خلیج فارس به حرکت درآمد

در دل آب‌های نیلگون خلیج فارس، شناوری در حال حرکت است که سکان آن را نه دست انسان، بلکه مغز یک سامانه هوشمند هدایت می‌کند و این سامانه که با نام «اتوپایلوت کشتی» معرفی شده است، توسط پژوهشگران ایرانی طراحی و ساخته شده و اکنون روی شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» به کار گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، در شرایطی که تحریم‌های خارجی تأمین بسیاری از تجهیزات پیشرفته را برای کشور با چالش مواجه کرده، پژوهشگران ایرانی با تکیه بر دانش بومی و توانمندی‌های داخلی گام‌های مؤثری در حوزه فناوری‌های پیشرفته برداشته‌اند. یکی از این دستاوردها، ساخت سامانه «ناوبری اتوپایلوت کشتی» برای شناور تحقیقاتی «کاوشگر خلیج فارس» است که توسط محققان پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی طراحی و ساخته شده است. این سامانه با هدف افزایش دقت در هدایت شناورها و کاهش وابستگی به تجهیزات وارداتی توسعه یافته و گامی مهم در مسیر خودکفایی صنعت دریایی کشور به شمار می‌آید.

دستگاه «ناوبری اتوپایلوت کشتی» برای شناور تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس توسط محقق پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی ساخته شد.

دکتر سعید نجفی، سازنده این دستگاه در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: یکی از تجهیزات اصلی ناوبری در شناورها، سامانه اتوپایلوت (Auto Pilot) است که وظیفه حفظ زاویه هدینگ شناور از طریق کنترل خودکار سکان را بر عهده دارد.

هوش ایرانی جایگزین فرمان خارجی شد/سامانه اتوپایلوت کشتی روی آب‌های خلیج فارس به حرکت درآمد

وی افزود: با توجه به مسائل تحریم بر آن شدیم که این فناوری در داخل کشور ساخته شود، لذا پس از مطالعات علمی و تخصصی سرانجام این سامانه بومی ساخته شد و در روی شناور «کاوشگر خلیج فارس» مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی درباره ضرورت این دستگاه اظهار کرد: در ماموریت‌هایی که لازم است شناور به مدت طولانی در یک مسیر مستقیم حرکت کند، وجود سیس