• شنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404021308875
  • خبرنگار : 71661

انتقاد سازمان ملل از وضعیت رسانه‌ها در افغانستان

انتقاد سازمان ملل از وضعیت رسانه‌ها در افغانستان

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان همزمان با روز جهانی آزادی مطبوعات هشدار داد که رسانه‌های آزاد و مستقل در افغانستان به‌صورت مداوم در حال از بین رفتن هستند.

به گزارش ایسنا، «رزا اوتونبایوا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس‌دفتر کمک‌های سازمان ملل در افغانستان امروز (شنبه) و هم‌زمان با روز جهانی آزادی مطبوعات اعلام کرد که تنوع و سلامت رسانه‌ها لازمه شفافیت، اعتماد عمومی و حکمرانی خوب است؛ اما در افغانستان شاهد تضعیف مستمر رسانه‌های آزاد و مستقل هستیم.

وی همچنین تأکید کرد روز جهانی آزادی مطبوعات یادآور نقش حیاتی روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها در افغانستان است؛ نقشی که ستون فقرات جامعه‌ای آگاه و پویاست و باید از آن‌ها محافظت شود.

در همین حال، «پاتریشیا مک‌فیلیپس» نماینده یونسکو در افغانستان هشدار داد که پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی می‌تواند تهدیدی جدی برای رسانه‌های افغانستان باشد؛ چرا که این فناوری ممکن است برای بازتولید اطلاعات نادرست، افزایش نفرت‌پراکنی و تسهیل اشکال جدیدی از سانسور و نظارت بر روزنامه‌نگاران و شهروندان مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

یوناما (دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان) نیز در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات اعلام کرد: «سازمان ملل متحد در افغانستان همبستگی خود را با بخش رسانه‌ای این کشور اعلام می‌کند؛ بخشی که با چالش‌هایی مانند محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی حاکمیت بالفعل و فشارهای اقتصادی مواجه است و این عوامل دسترسی عمومی به اطلاعات حیاتی را تهدید می‌کند.»

بر اساس این بیانیه، بحران اقتصادی باعث افت شدید درآمد رسانه‌ها در افغانستان شده و بسیاری از آن‌ها ناچار به تعطیلی شده‌اند. افزون بر آن، مقام‌های افغانستان محدودیت‌های چشمگیری را بر فعالیت رسانه‌ها اعمال کرده‌اند که به‌موجب آن، روزنامه‌نگاران با تهدید، بازداشت، حبس، شکنجه و بدرفتاری مواجه‌اند. در این میان، خبرنگاران زن به‌طور خاص در معرض خطرات و موانع نابرابر قرار دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha