• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022215585
  • خبرنگار : 71129

اقتصاددان آمریکایی: ترامپ، اردوغان و پوتین می‌توانند صلح را در جنگ اوکراین برقرار کنند

اقتصاددان آمریکایی: ترامپ، اردوغان و پوتین می‌توانند صلح را در جنگ اوکراین برقرار کنند

«جفری ساکس» اقتصاددان مشهور آمریکایی و استاد دانشگاه کلمبیا گفت، سران کشورهای آمریکا، ترکیه و روسیه می‌توانند مناقشه اوکراین را به سمت یک سازش صلح‌آمیز هدایت کنند.

به گزارش ایسنا، این اقتصاددان مشهور آمریکایی در گفت‌وگویی با خبرگزاری ریانووستی در پاسخ به این سوال که نظرش در مورد آخرین اظهارنظرها در مورد مساله اوکراین چیست، گفت: «اینها تحولات بسیار مثبتی هستند. من معتقدم که ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان روسای جمهور روسیه، آمریکا و ترکیه می‌توانند این درگیری را به سمت یک توافق صلح هدایت کنند. من به این نتیجه بسیار امیدوارم.»

روز یکشنبه، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، موافقت کرد که در ۱۵ مه با پوتین در ترکیه دیدار کند؛ این موافقت ساعتی پس از آن حاصل شد که رئیس‌جمهور آمریکا از اوکراین خواست فورا با پوتین در استانبول به مذاکره بنشیند.

این استاد دانشگاه کلمبیا در ادامه با بیان اینکه ترامپ یک فهم بسیار دقیق نسبت به جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا از درگیری اوکراین دارد، گفت، بایدن می‌توانست درگیری اوکراین را در آوریل ۲۰۲۲ متوقف کند اما به اوکراین گفت که به جنگ علیه روسیه ادامه دهد.

این اقتصاددان همچنین با بیان اینکه نسبت به توقف درگیری اوکراین «محتاطانه خوش‌بین» است، افزود ترامپ می‌خواهد جنگ و درگیری را متوقف کند، که این به نفع ایالات متحده، اروپا، روسیه و اوکراین خواهد بود.

پوتین روز یکشنبه پیشنهاد داد که کی‌یف و مسکو مذاکرات مستقیم و بدون هیچ پیش‌شرطی را در ۱۵ مه در استانبول از سر بگیرند تا به ریشه‌های درگیری در اوکراین بپردازند.

«گای متان» خبرنگار سوئیسی و عضو پارلمان این کشور نیز درباره جنگ اوکراین گفت، یک آتش بس فوری بدون مذاکره به موفقیت نمی‌رسد چون صلحی بلند مدت نخواهد بود.

پس از مذاکرات روز شنبه در کی‌یف، سران کشورهای اوکراین، فرانسه، آلمان، لهستان و انگلیس خواستار آتش‌بس ۳۰ روزه بدون قید و شرط از روز دوشنبه شدند. در ساعات اولیه روز یکشنبه، پوتین پیشنهاد داد که کی‌یف و مسکو مذاکرات مستقیم را بدون هیچ پیش‌شرطی در استانبول در ۱۵ مه از سر بگیرند.

گای متان گفت: «به مدت سه سال، کی‌یف و متحدانش همه افراد معقولی را که خواستار از سرگیری مذاکرات بودند، خائن خطاب و تهدید کرده‌اند. تنها با روی کار آمدن ترامپ، موضع اوکراینی‌ها و اروپایی‌ها بالاخره تغییر کرده است؛ امروز آنها خواستار آتش‌بس فوری بدون مذاکره هستند که هیچ شانسی برای موفقیت ندارد، زیرا هرگونه آتش‌بس در شرایط فعلی به معنای از سرگیری جنگ در کوتاه‌مدت یا بلندمدت خواهد بود.»

این روزنامه نگاری سوئیسی همچنین یادآوری کرد که روسیه از همان ابتدای جنگ اوکراین، مذاکرات با این کشور را ابتدا در بلاروس و سپس در استانبول آغاز کرد، اما این اوکراینی‌ها بودند که به درخواست بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس و متحدانش، زمانی که مذاکرات در سال ۲۰۲۲ نزدیک به اتمام بود، آن را متوقف کردند.

وی خاطرنشان کرد: «در این مرحله، روسیه اکنون آمادگی خود را برای مذاکره با اوکراین تایید می‌کند. اوکراین در صورت رد پیشنهاد روسیه برای مذاکرات در ترکیه شکست کاملی در صحنه نبرد خواهد داشت.»

این روزنامه نگار سوئیسی همچنین خاطرنشان کرد: «پیشنهاد رئیس جمهور روسیه برای برگزاری نشستی در استانبول بین روس‌ها و اوکراینی‌ها بدون دخالت خارجی، یک افشاگری واقعی است. بیایید ببینیم که آیا اوکراینی‌ها قادر به گرفتن این دست دراز شده خواهند بود یا اینکه بر تمایل خود برای ادامه جنگ تا شکست کامل در میدان نبرد پافشاری خواهند کرد. به احتمال زیاد، ولودیمیر زلنسکی و متحدان اروپایی‌اش هر کاری می‌کنند تا از شروع مذاکرات واقعی با روسیه جلوگیری کنند.»

گای متان ادامه داد: «از آنجایی که زلنسکی از سال ۲۰۲۲ گزینه جنگ سازش‌ناپذیر را انتخاب کرده است، هرگونه چالشی در برابر این موضع افراطی برای او و هواداران ملی‌گرا و جنگ‌طلبش، چه در اوکراین و چه در اروپا، خطرناک خواهد بود. بسیار محتمل است که او و هواداران اروپایی‌اش به انجام هر کاری که از دستشان بر می‌آید ادامه دهند تا از شروع مذاکرات واقعی با روسیه جلوگیری کنند یا حداقل آن را به تاخیر بیندازند.»

وی در ادامه گفت، رئیس جمهور اوکراین از مذاکرات می‌ترسد چون هرگونه مذاکره‌ای مستلزم امتیازاتی است که اوکراین از دادن آنها خودداری می‌کند، یعنی چشم‌پوشی از سرزمین‌ها و پذیرش وضعیت یک کشور بی‌طرف.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha