• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1404022215827
  • خبرنگار : 71429

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح کرد

جزئیات صدور سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی

جزئیات صدور سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور توضیحاتی را پیرامون نحوه دریافت صدور سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی ارائه داد.

صفدر کشاورز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه دریافت سند تک برگ برای مالکین اراضی کشاورزی گفت: کشاورزان باید در سامانه  قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی ثبت‌نام کنند. ثبت نام هم باید در کافی‌نت یا دفاتر اسناد رسمی انجام دهند. بعد از ثبت نام برای آنها پیامک رسیدگی ارسال می شود و موضوع به کارشناس ارجاع می شود و کارشناس از محل بازدید کرده و گزارش تهیه می کند و در هیات مطرح  و  رای صادر می شود. بعد از صدور رای، آگهی منتشر می شود و اگر پس از سپری شدن دو ماه از زمان انتشار اول آگهی، اعتراضی واصل نشد، سند صادر می شود. 

کشاورز درباره انتقادات مردم به این موضوع که سازمان ثبت اسناد، نقشه برداری را انجام و سند را  صادر کند زیرا کشاورز وقت این کار را ندارد؟ گفت: در بحث نقشه برداری اراضی تا قبل از اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، سازمان ثبت اسناد این کار را انجام میداد و با شرکت های طرف قرارداد، توافق کرده بودیم و  روستا به روستا معرفی می کردیم و فراخوان می دادند؛  گرچه برخی از روستاها کم لطفی می کردند و نمی آمدند تا سند بگیرند و می گفتند اگر سند بگیرند یارانه شان قطع و اموالشان شناسایی می شود. کسانی که آمدند کار را انجام دادند و سند هم گرفتند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون، ما در سازمان ثبت اسناد یک میلیون  و ۵۰۰ قطعه سند برای کشاورزان صادر کردیم، گفت: کشاورزانی که قبل از قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول نیامدند و سند نگرفتند، باید بدانند که طبق قانون الزام به ثبت رسمی، صدور سند مالکیت کشاورزی به عهده سازمان مدیریت امور اراضی گذاشته شده است. از این به بعد، سازمان مدیریت امور اراضی، فراخوان برای شناسایی یا صدور سند کشاورزی می دهد. اما اگر اشخاص بخواهند از اعتبارات دولت استفاده کنند باید منتظر بمانند تا سازمان مدیریت امور اراضی کار را انجام دهد و شرکت ها را تعیین کند و به روستاها بفرستد؛ همان کاری که سازمان ثبت اسناد قبل از اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی انجام می داد ولی اگر بخواهند خودشان مشارکت داشته باشند، باید در سامانه قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی و اراضی ساختمان های فاقد سند ثبت نام الکترونیکی کنند و پروسه آن را انجام دهند. 

کشاورز درباره اینکه در حال حاضر سند اراضی کشاورزی نسبت به هر مساحتی صادر می شود یا خیر؟ گفت: تفاوتش با قبل از اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی این است که قبل از آن با توجه به قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی  محدودیت هایی داشتیم ولی بعد از اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی دیگر  آن محدودیت ها وجود ندارد و با هر مساحتی با قید کاربری کشاورزی، سند صادر می شود. 

وی درباره اراضی کشاورزی که مشکل ارث دارند، گفت: کشاورزان باید مدارکشان (اعم از گواهی انحصار وراثت و...) را تکمیل کنند. اگر همه وراث  سند می خواهند باید همه آنها در سامانه  تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی  ثبت نام کنند، اگر یکی از ورثه می خواهد به نام خودش سند بگیرد باید او ثبت نام کند و اگر آن یک نفر  سهم بقیه وراث را خریداری کرده، باید مستندات را داشته باشد و در سامانه  قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی ثبت نام کند تا هیات رسیدگی کند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۳:۱۱

به همین راحتی که شما میفرمایید نیست اداره ثبت به این حجم پرونده نمیتونن رسیدگی کنن منابع طبیعی توشهررشت اکثر زمینها رو تو نقشه جدید مدعی هست و نمیشه سندگرفت

avatar
امروز ۱۳:۳۰

ملک کشاورزی آیا از منابع طبیعی و راه شهر سازی استعلام یا موافقت نمیخواهم هفتاد درصد املاک میتسنیات نداشته چکار باید کنند

avatar
امروز ۱۳:۳۷

فعلا زمین‌ها که 20سال پیش واگذار کردند الان می‌خواهندچند دست معامله شده

avatar
امروز ۱۴:۳۳

با این سامانه افراد فرصت طلب با قولنامه های صوری ب جان زمینهای مالکین ک سندثبتی دارن افتادن، و فقط جیب کارشناسان ثبت اسناد و کارشناسان دادگاهها پر پول سده با این سامانه، مگر میشود قولنامه مشخص نباشه از کدوم مالک خریداری شده!!! با این سامانه