• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030603301
  • خبرنگار : 71592

پاسخ سودان به اتهامات آمریکا درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی

پاسخ سودان به اتهامات آمریکا درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی

دولت سودان به اتهامات آمریکا در مورد استفاده از سلاح‌های شیمیایی واکنش نشان داد و هدف از این اتهام‌زنی را دور کردن توجهات از واقعیت اصلی، یعنی وجود سلاح‌های ممنوعه آمریکا در اختیار نیروهای واکنش سریع دانست.

به گزارش ایسنا، «خالد الإعیسر» سخنگوی دولت سودان اظهار داشت زمانی که ارتش مهمات آمریکایی را در حوزه نیروهای واکنش سریع کشف کرد، واشنگتن در متهم کردن سودان به استفاده از سلاح‌های شیمیایی تعجیل کرد.

به نقل از روسیا الیوم، الإعیسر در پستی در فیس‌بوک نوشت: این اتهامات تلاشی عمدی برای منحرف کردن توجه از حقیقت اصلی، یعنی استفاده شبه نظامیان واکنش سریع از سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی ساخت آمریکا است. سلاح‌هایی که در ارتکاب وحشیانه‌ترین جنایات و نقض حقوق بشر، از جمله جنایات نسل‌کشی در استان دارفور و تعدادی از مناطق، سهیم بوده است.

وی افزود: این حادثه یکی از زشت‌ترین تصاویر استانداردهای دوگانه در سیاست بین‌الملل را نشان می‌دهد، زیرا ادعاهای دروغین به عنوان ابزاری برای باج‌خواهی و فشار سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حالی که واقعیت میدانی که استفاده از مهمات و سلاح‌های ساخته شده در کشوری را نشان می‌دهد که ادعا می‌کند از حقوق بشر دفاع می‌کند و به تحکیم ارزش‌های دموکراتیک و اصول عدالت متعهد است، نادیده گرفته می‌شود.

روز پنجشنبه، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده پس از اثبات استفاده سودان از سلاح‌های شیمیایی در سال ۲۰۲۴، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.

«تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: این تحریم‌ها به محض انتشار اطلاعیه‌ای در ثبت فدرال که انتظار می‌رود در حدود ۶ ژوئن آینده منتشر شود، اجرایی خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد ایالات متحده از دولت سودان می‌خواهد که کاملا استفاده از سلاح‌های شیمیایی را متوقف کند و به تعهدات خود بر اساس کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی عمل کند.

طبق اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، واشنگتن در ۲۴ آوریل بر اساس قانون کنترل و حذف سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی سال ۱۹۹۱ (قانون سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی) به این نتیجه رسید که دولت سودان در سال ۲۰۲۴ از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است.

تمی بروس گفت این وزارتخانه گزارشی به کنگره ارائه کرده است که نشان می‌دهد دولت سودان از این توافقنامه پیروی نمی‌کند. او افزود یک مهلت ۱۵ روزه وجود دارد که به منزله اخطار به کنگره قبل از اعمال این تحریم‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha