علی مبارکی ششم خرداد، در جمع خبرنگاران از برداشت حدود ۶۰۰ تن ساقه سفید ریواس از رویشگاههای طبیعی این شهرستان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: ریواس این منطقه به لحاظ کیفیت نیز منحصر به فرد و از محبوبیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: در حال حاضر، حدود ۳۰۰ هکتار از دامنههای این منطقه تحت کشت ریواس قرار دارد و بهرهبرداران در زمان مناسب، این محصول را برداشت میکنند.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، خاطرنشان کرد: این محصول با ارزش، توسط کوهپایهنشینان در روستاهای مختلفی مانند میرآباد، عیشآباد، برفریز، بوژان و سوقند تحت مراقبتهای خاص پرورش مییابد و هرساله در اواسط بهار به بازارهای مصرف عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد ریواس تولیدی به صورت تازه در شهرستان مصرف یا به شهرهای دیگر صادر میشود، بیان کرد: فقط ۳۰ درصد آن به صورت شربت فرآوری میشود.
مبارکی با تأکید بر اینکه برداشت بیرویه یا غیراصولی ریواس و سایر گیاهان میتواند تهدیدی برای رویشگاهها باشد، اظهار کرد: اداره منابع طبیعی شهرستان بر میزان برداشت ریواس و سایر گیاهان دارویی نظارت کامل دارد و در تلاش است تا از این رویشگاهها حفاظت و به توسعه پایدار منابع طبیعی کمک کند.
وی با بیان اینکه این محصول به دلیل ویژگیهای خاص خود و همچنین طعم لذیذش، در بازار مصرف بسیار مورد توجه است، افزود: برداشت ریواس در شهرستان از اواخر فروردین آغاز شده و تا اوایل خرداد ادامه دارد.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: علیرغم خشکسالی اخیر و بارندگی کم در ابتدای سال، میزان برداشت ریواس در سال جاری نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است.
مبارکی به موضوع اشتغالزایی در فرآیند برداشت و فرآوری ریواس نیز اشاره کرد و افزود: در این صنعت حدود ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند؛ از این تعداد، تقریباً ۳۵۰ نفر در فصل برداشت و حدود ۱۵۰ نفر نیز در کارگاههای تولید شربت ریواس فعال هستند.
وی گفت: ریواس نیشابور نه تنها یک محصول کشاورزی با ارزش اقتصادی است، بلکه به عنوان یک ماده غذایی با خواص دارویی و طعمی دلپذیر، جایگاه ویژهای در فرهنگ غذایی مردم دارد.
انتهای پیام
نظرات