• جمعه / ۹ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404030905449
  • خبرنگار : 71628

وال استریت ژورنال: آمریکا پیش‌نویس توقف غنی‌سازی را به ایران ارائه می‌کند

وال استریت ژورنال: آمریکا پیش‌نویس توقف غنی‌سازی را به ایران ارائه می‌کند

رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام رسمی ارشد این کشور نوشته واشنگتن در حال آماده سازی «برگه شروط» خود برای ارائه به ایران است که شامل توقف غنی‌سازی اورانیوم می‌شود.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی نوشته بسیاری در رژیم صهیونیستی نگرانند که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با اشتیاقی که برای رسیدن به یک توافق با ایران درباره برنامه هسته‌ای آن دارد، به خط قرمز خود درباره غنی‌سازی اورانیوم پایبند نماند.

ایران و آمریکا تاکنون پنج دور مذاکرات غیرمستقیم را با میانجی‌گری عمان انجام داده‌ و با ادامه این مذاکرات توافق کرده‌اند. اگرچه هنوز جزئیات برگزاری دور ششم این مذاکرات اعلام نشده است.

طرفین به طور کلی روند این مذاکرات را سازنده ارزیابی کرده‌ و گفته‌اند مسقط پیشنهادهایی را در این دور از مذاکرات برای برطرف کردن اختلافات در مواضع طرفین مطرح کرده است.

در این میان،‌ مقام‌های آمریکایی به‌ویژه پس از دور سوم مذاکرات مدعی شدند که ایران به عنوان تنها کشور فاقد سلاح هسته‌ای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(ان‌پی‌تی) حق غنی‌سازی ندارد و اگر خواهان استفاده از انرژی هسته‌ای است، می‌تواند سوخت مورد نیاز رآکتورهای خود را از کشوری ثالث وارد کند.

اگر چه مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند برخورداری ایران از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی ایران موضوعی قابل مذاکره نیست و تاکید کرده‌اند ایران مقتدرانه از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود در قبال هرگونه اقدام متجاوزانه دفاع خواهد کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: ترامپ گفته است که هنوز درباره شیوه محدودسازی غنی‌سازی در ایران تصمیمی نگرفته است. در همین حال، «استیو ویتکاف» مذاکره‌کننده ارشد رئیس‌جمهور آمریکا که نماینده واشنگتن در مذاکرات با ایران است، پیش از آغاز این روند دیپلماتیک گفته بود که آمریکا می‌داند هر دو طرف برای رسیدن به توافق باید امتیازاتی بدهند.

«آونر گولوف» مدیر ارشد پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این باره گفت: نگرانی این است که چون ترامپ خواهان یک توافق است و ایران می‌تواند وقت‌کشی کند، در نهایت به توافقی برسیم که به اصل «غنی‌سازی صفر» پایبند نباشد.

مقام‌های اروپایی و آمریکایی پیشین نیز که با ایران مذاکره کرده‌اند نیز تردید دارند که دولت آمریکا بتواند به توافقی دست یابد که به ایران اجازه برخورداری از مقداری ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را ندهد.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت که ایالات متحده در حال آماده‌سازی یک «برگه شرایط» برای ایران است که شامل توقف غنی‌سازی خواهد بود.

این مقام گفت: اگر آن‌ها(ایران) این شرایط را نپذیرند، روز خوبی برای ایرانی‌ها نخواهد بود.

گزارش این رسانه آمریکایی در حالی منتشر شده که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: رسانه‌ها همچنان در حال گمانه‌زنی درباره توافقی قریب‌الوقوع میان ایران و آمریکا هستند. مطمئن نیستم که واقعا در چنین نقطه‌ای قرار داشته باشیم.

وزیر خارجه ایران با تاکید بر این نکته که «جمهوری اسلامی ایران با صداقت به‌دنبال راه‌حل دیپلماتیکی است که منافع همه طرف‌ها را تأمین کند»، نوشت: اما این مستلزم توافقی است که همه تحریم‌ها را لغو و حقوق هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی، را محقق کند. مسیر توافق از میز مذاکره می‌گذرد، نه از طریق رسانه‌ها.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۲:۴۵

هشیار باشید برای دومین بار از طرف ترامپ این بی عقل دیوانه گزیده نشوید کلک نخورید او دمدمی مزاج و قابل اعتماد نیست وضع روحی اش هم خراب است اگر با ایران نتواند توافق کند حتما سکته کرده می‌میرد انشالله. لعنت عذاب بر ترامپ ۸ سال تحریم ظالمانه بر علیه ما.

avatar
امروز ۱۱:۰۹

قرار داد در دو نسخه فارسی و انگلیسی باید باشد تا نتوانند با کلمات‌ و تلفظ دبه کنند

avatar
امروز ۱۱:۴۰

مگه دست ترامپ هست هر چرت پرتی گفت رسانه های آمریکایی با آب وتاب مخابره می کنند .

avatar
امروز ۱۲:۵۰

به‌نظربنده‌این‌ترامپ‌خبیث‌قماربازوتیم‌خبیثترازخودش‌بدجوری‌دچار توهم شده‌اند.این‌احمقهابه‌فکربرجام‌دیگری‌هستندکه‌برماتحمیل‌کننداما بدانندمسلمان‌ازیک‌سوراخ‌دوبارگزیده‌نخواهدشد

avatar
امروز ۱۳:۲۸

آمریکا خیلی غلط کرده ترامپ بی شرف اون کیه که واسه ایران تصمیم میگیره غنی سازی میکنیم اونم بالای ۶۰ درصد یاعلی

avatar
امروز ۱۴:۴۱

سلام چیزی را که خودمان نیاز داریم را برای چه باید مفت به کشورهای بیگانه بدهیم این علم وتکلونوژی باید گسترش یابد و نیروگاه انرژی پاک و سالم باید بسازیم و از امکانات و بهره وری های لازم از این صنعت را در تمام کشور و استانها استفاده کنیم نیاز ضروری است

avatar
امروز ۱۴:۵۵

آمریکا و ترامپ غلط میکند که برای ایران قدرتمند و مقتدر، خط و نشان بکشد و یا تعیین تکلیف کند، آتشی برای دولتمردان آمریکای خونخوار و جنایتکار روشن کنیم که ترامپ و همه طرفدارانش به آن آتش وارد شوند و جلوی چشم همه جهنیان بسوزند به زودی زود ان شاءالله

avatar
امروز ۱۶:۴۷

باید تحریم ها حذف شود بصورت رسمی امضا کنگره ومجلس آمریکا باشه که فردا دبه نکنندوماهم ازغنی سازی به صفرهم حاضر نیستیم چون نیاز داریم