سارا صفری امروز یکشنبه ۱۱ خرداد در جریان برگزاری دوره آموزشی مدیریت علفهای هرز گندم، اظهار کرد: سطح زیر کشت گندم در کشورهای در حال توسعه حدود ۱۲۵ میلیون هکتار و در کشورهای توسعه یافته ۹۵ میلیون هکتار است که مجموعاً ۲۲۰ میلیون هکتار معادل ۷۵ درصد سطح کشت دنیا را به خود اختصاص داده است، در ایران زراعت گندم بهدلیل سهمی که در تأمین غذای مردم و نیز کمک به زراعتهای دیگر و تحکیم زیربنای اقتصادی کشور دارد، به تنهایی بیش از ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: سطح زیر کشت این محصول در کشور حدود ۶ میلیون هکتار است که گندم آبی مساحت ۲ میلیون و ۷۰ هزار هکتار و گندم دیم مساحت ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از این مقدار را تشکیل میدهند.
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اظهار داشت: علـفهـای هـرز از موثرتریـن عوامـل کاهنـده محصـولات زراعی مختلـف از جمله گنـدم هسـتند. در ایـالت متحـده آمریـکا، علـفهای هـرز بـه تنهایی موجـب کاهش ۱۲ درصـد عملکـرد گنـدم میشـوند. خسـارت علفهـای هرز گندم در کشـور سـودان را ۳۱ درصـد بـرآورد کـردهانـد. میانگیـن کاهش عملکرد ناشـی از رقابت ایـن گیاهان در مزارع گندم ایران حدود ۲۳ درصد گزارش شـده اسـت، با بررسـی ۵ هزار نمونه از مزارع گندم آبی اسـتانها و اقلیمهای مختلف کشـور، خسـارت علـفهـای هـرز در اقلیـم سـرد ماننـد کرمانشـاه ۲۷ درصـد، در اقلیـم معتدل مانند اسـتان تهـران ۱۷ درصد، در اقلیم گرم مانند خوزسـتان ۲۳ درصد و در اقلیـم خـزری مانند اسـتان گلسـتان ۲۸ درصد گزارش شـده اسـت.
وی عدم تناسـب سـموم مصرفی جهت کنتـرل گونـههای علف هرز، عدم اسـتفاده به موقع از سـموم علفکش در موعد مقـرر و از دسـت رفتـن زمان مناسـب کنتـرل علفهای هـرز، مهیا نبـودن علفکشها در زمان مطلوب کنترل، فرسـوده بودن ادوات سمپاشـی، بیتوجهی به کالیبراسـیون سـمپاشها، عـدم نظـارت بـر نحـوه سمپاشـی توسـط کارشناسـان مربوطـه، عـدم آمـوزش صحیح نحـوه کنترل علفهای هرز با دسـتگاههای مربـوط، رعایت نکردن تنـاوب زراعـی و بـروز مقاومـت را دلیل وجود علفهای هـرز بهعنوان یکـی از عوامل کاهش عملکرد بـا وجود مبارزه شـیمیایی بیان کرد.
کارشناس مرکز تحقیقات مدیریـت تلفیقـی علـفهـای هـرز را شـامل دو اصـل شـناخت بیولـوژی و اکولـوژی علفهای هرز و سـه روش ریشـه کنی، پیشـگیری و کنترل دانست و در پایان به تشریح شیوههای مختلف مدیریـت تلفیقـی علفهای هـرز بهعنوان عاملی مهم در کاهش خسـارت محصول گندم و وابسـتگی به علفکـش و خطـر بـروز مقاومـت و آلودگـی زیسـتمحیطـی در بحـث کنتـرل علـفهـای هـرز پرداخت.
انتهای پیام
نظرات