• دوشنبه / ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404031207803
  • خبرنگار : 71635

وزیر ارشاد: باید معلوم کنیم چه انتظاراتی از سند هنرهای تجسمی داریم

وزیر ارشاد: باید معلوم کنیم چه انتظاراتی از سند هنرهای تجسمی داریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه باید مشخص کنیم چه انتظاری از اسناد داریم، درباره سند هنرهای تجسمی، گفت: بیش از اینکه بخواهیم از طریق سند، هدایتگری کنیم، باید در مورد سیاست‌های تسهیلگرانه فکر کنیم.

به گزارش ایسنا، یکصد و شانزدهمین جلسه شورای هنر صبح امروز - ۱۲ خردادماه - به ریاست سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور اعضای این شورا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه نادره رضایی - معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - گزارشی در مورد وضعیت هنرهای تجسمی، چالش‌ها و مسائل رشته‌های مختلف هنری در هنرهای تجسمی ارائه کرد.

او دیدگاه نمایندگان صنوف مختلف هنری مرتبط نسبت به سند هنرهای تجسمی را تشریح کرد و گفت: تلاش کردیم در قالب گفت‌وگوهای فردی و جمعی با هنرمندان و جلسات مختلف با نمایندگان انجمن‌ها و صنوف هنرهای تجسمی، مسائل و چالش‌های این حوزه را شناسایی کنیم.

رضایی تنوع و تکثر رشته‌های هنری در هنرهای تجسمی، عدم ارتباط کافی هنرمندان با بدنه دستگاه‌های متولی، ابهامات و مشکلات موجود در سند هنرهای تجسمی از نگاه هنرمندان این حوزه، کافی نبودن زیرساخت‌های مورد نیاز این حوزه، محدود بودن مجموع درآمد هنرهای تجسمی در داخل و خارج از کشور، ارزش‌گذاری و اصالت آثار هنری را از جمله مشکلات این حوزه برشمرد.

او در ادامه موضوعاتی همچون تسهیل‌گری برای حضور هنرمندان در رویدادهای بین المللی، افزایش توجه دولت به دوسالانه‌های هنری، توسعه زیرساخت‌ها و فضاهای عرضه آثار هنری، توجه بیشتر صندوق اعتباری هنر به واقعیات و اقتضائات هنرهای تجسمی، مسائل و مشکلات مالیاتی و بیمه هنرمندان را از جمله مطالبات و انتظارات هنرمندان هنرهای تجسمی عنوان کرد.

در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر از ابعاد مختلف در مورد مسائل و چالش‌ها و همچنین راهکارهای حمایت از فعالان هنرهای تجسمی همفکری کردند.

تفاوت‌های ماهیتی هنرهای تجسمی با سایر رشته‌های هنری، ضرورت ساختن فضاهای عرضه آثار هنری، اجرا نشدن برخی از ضوابط و قوانین حمایتی در مورد خرید آثار هنری توسط دستگاه‌های دولتی، ضرورت شفاف شدن حقوق و تکالیف هنرمندان در سند هنرهای تجسمی، کوچک بودن اقتصاد هنرهای تجسمی، ضرورت التزام مدیران و دستگاه‌های حاکمیتی در انجام وظایف مرتبط و رفع مشکلات و توسعه هنر در کشور، ایجاد کارگروهی برای رفع مشکلات مالیاتی و استفاده از فرصت‌های موجود در قوانین کشور در راستای حمایت از هنرمندان، ضرورت تمرکز زدایی و ایجاد عدالت در دسترسی هنرمندان کشور به امکانات و زیرساخت‌های موجود، ضرورت معرفی، عدم تعجیل در سندنویسی و ایجاد اجماع در بین هنرمندان در مورد هر سند، تقویت آموزش‌های هنرهای تجسمی، توجه به نسل‌های جدید در تنظیم سندهای هنری و لحاظ کردن واقعیات روز و فناوری‌ها و امکانات روز و ضرورت داشتن نگاه سیاستی و مکلف کردن دستگاه‌ها به جای نگاه اجرایی و مکلف کردن هنرمندان از جمله موضوعاتی بود که اعضای شورای هنر مطرح کرده و در مورد آن به بحث و بررسی پرداختند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جمع بندی مباحث مطرح شده، گفت: هنرهای تجسمی به دلیل تنوع و تکثر موجود در رشته‌های آن، با مسئل مختلف اقتصادی و هنری مواجه است.

او با اشاره به ضرورت مفاهمه در مورد سندهای هنری، گفت: باید معلوم کنیم که چه انتظاراتی از سند داریم و هر سند چگونه تهیه شود و بیش از اینکه بخواهیم از طریق سند، هدایتگری کنیم، باید در مورد سیاست‌های تسهیلگرانه فکر کنیم.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای هنر صالحی با اشاره به ظرفیت‌های بالای هنرهای تجسمی در ایران، گفت: سند هنرهای تجسمی باید هم به ظرفیت‌های موجود در هنرهای تجسمی توجه کند و هم به تکالیف و حقوق همه افراد مرتبط با آن و باید توجه کنیم که سند متنی باشد که می‌خواهد سیاست‌های اجرایی هر حوزه را تعیین کند و باید به اجماع نسبی ذی‌نفعان و صنوف مرتبط در مورد هریک از آنها، برسیم.

وزیر ارشاد: باید معلوم کنیم چه انتظاراتی از سند هنرهای تجسمی داریم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha