• سه‌شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404031308898
  • خبرنگار : 71660

رئیس‌جمهور برزیل: بایدن قصد نابودی روسیه را داشت

رئیس‌جمهور برزیل: بایدن قصد نابودی روسیه را داشت

رئیس‌جمهور برزیل با اشاره به گفت‌وگویی که پیشتر با رئیس‌جمهور سابق آمریکا برگزار کرده بود، گفت «جو بایدن» قصد نابودی روسیه را داشت.

به گزارش ایسنا، «لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا» رئیس‌جمهور برزیل که قرار است در تاریخ ۵ ژوئن (۱۵ خرداد) طی یک سفر کاری به فرانسه سفر کند، روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه فرانسوی «لوموند» به موضوعات مختلفی از جمله جنگ اوکراین، جنگ غزه و سیاست‌های دوران «جو بایدن» رئیس‌جمهور سابق آمریکا پرداخت.

رئیس‌جمهور برزیل با اشاره به گفت‌وگویی که پیشتر با رئیس‌جمهور سابق آمریکا انجام داده بود، بیان کرد: «جو بایدن قصد نابودی روسیه را داشت و معتقد بود که این کشور باید نابود شود. اروپا هم که مدتهاست راه میانه‌ای را در جهان دنبال کرده، اکنون خود را با واشنگتن همسو ساخته و میلیاردها دلار برای تسلیح مجدد هزینه می‌کند؛ مسئله‌ای که من را نگران کرده زیرا اگر فقط از جنگ صحبت کنیم، هرگز صلح برقرار نخواهد شد.»

جنگ اوکراین

رئیس‌جمهور برزیل ضمن تاکید بر آمادگی کشورش برای حمایت از مذاکرات روسیه و اوکراین، گفت: «برزیل آماده حمایت از مذاکرات روسیه و اوکراین است. ما همراه با چین و ۱۱ کشور در حال توسعه دیگر، طرح صلحی را در سال ۲۰۲۴ پیشنهاد کردیم. پس از سه سال جنگ، هیچکس از ادامه درگیری سودی نمی‌برد. رئیس‌جمهور پوتین می‌داند که همه چیز را به دست نخواهد آورد و رئیس‌جمهور زلنسکی هم همینطور. باید نشست و مذاکره کرد.»

وی افزود: «این واضح است و ما همیشه آن را اعلام کرده‌ایم که هیچ کشوری حق ندارد به قلمرو دیگری حمله کند، به‌ویژه زمانی که هنوز فرصت‌هایی برای مذاکره وجود دارد.»

جنگ غزه

لولا دا سیلوا در ادامه مصاحبه‌اش با رسانه فرانسوی به جنگ غزه اشاره و با انتقاد از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی خاطر نشان کرد: «اول ما باید واقعیت را بپذیریم؛ در غزه ما شاهد درگیری بین ۲ ارتش نیستیم، بلکه شاهد کشتار غیرنظامیان توسط یک نیروی نظامی بسیار پیشرفته هستیم. برای من این یک نسل‌کشی است. هر حمله اسرائیل که ظاهرا حماس را هدف قرار می‌دهد، تنها قربانیان غیرنظامی، زنان و کودکان را هدف می‌گیرد. این ننگ بشریت و همه دولت‌هاست. این جنگ باید متوقف شود.»

او تاکید کرد: «بنابراین تصمیمات قوی لازم است. برزیل یکی از اولین کشورهای آمریکای لاتین بود که به‌طور رسمی کشور فلسطین را به رسمیت شناخت. دیگران باید از این الگو پیروی کنند زیرا تنها یک کشور فلسطینی پایدار می‌تواند، صلح پایدار در منطقه را تضمین کند.»

رئیس‌جمهور برزیل با زیر سوال بردن نقش سازمان ملل در این جنگ تصریح کرد: «سازمان ملل باید نقش میانجی خود را بازیابد زیرا امروز تصمیمات آن نادیده گرفته شده و سازمان فلج شده است.»

نشست آتی بریکس

لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا در قسمت دیگری از این مصاحبه به نشست آتی بریکس در تاریخ ۶ الی ۷ ژوئیه (۱۵ الی ۱۶ تیر) در ریو اشاره کرد و در پاسخ به سوال خبرنگار که آیا چنین نشستی قصد ارسال پیام به دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را دارد یا خیر، گفت: «این نشست در مورد موضع‌گیری علیه ترامپ نیست. تنها هدف جنوب جهانی رشد و توسعه است. بریکس هیچ دشمنی ندارد و نمی‌خواهد دشمنی داشته باشد.»

وی افزود: «برزیل خواهان حفظ روابط خوب با چین است همانطور که با ایالات متحده انجام می‌دهد. ما خواهان بازگشت به جنگ سرد نیستیم و در حال حاضر به یک بازیگر کلیدی اقتصادی و سیاسی بدل شده‌ایم.»

انتخابات ۲۰۲۶ برزیل

رئیس‌جمهور برزیل درخصوص برنامه‌های آتی کشورش و احتمال نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۶ برزیل گفت: «من یک فرد بسیار مسئولیت‌پذیر هستم. برای کاندید شدن باید ۱۰۰ درصد سالم باشم. بنابراین من بهترین مراقبت ممکن را از خودم انجام می‌دهم. من خیلی مواظبم چون می‌خواهم تا ۱۲۰ سالگی زندگی کنم! در مورد انتخابات ۲۰۲۶، تنها چیزی که می‌توانم تضمین کنم این است که اجازه نمی‌دهم راست افراطی به قدرت بازگردد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha