• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404031811260
  • منبع : نمایندگی ایلام

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اعلام کرد:

تجربه‌های تحقیقاتی ایلام؛ برای افزایش تولید و مقابله با بحران‌های اقلیمی

تجربه‌های تحقیقاتی ایلام؛ برای افزایش تولید و مقابله با بحران‌های اقلیمی

ایسنا/ایلام رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: تغییر الگوی کشت منطبق با تغییرات اقلیمی و شرایط محیطی استان برای مقاوم‌سازی و تقویت اقتصاد کشاورزی ضروری است.

علی نجفی‌فر امروز یکشنبه ۱۸ خرداد در مراسم «درهـای باز کشاورزی، روایت نیم قرن تلاش و افتخار برای امنیت غذایی» اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه مرکز تحقیقات کشاورزی تغییر الگوی کشت در حوزه‌های شمالی و جنوبی استان برای پایداری امنیت غذایی است که متأسفانه ضعف‌های زیادی در زمینه کشت محصولات کشاورزی و باغی داریم و تنوع محصول بسیار کم است.

وی خاطرنشان کرد: تا نقطه ایده‌آل این تغییرات فاصله زیادی داریم و با همت و همراهی مردم و دانش‌محور شدن تولید محصولات کشاورزی، باغی و گیاهان دارویی و استفاده از تجربیات این مرکز تغییرات مطلوب امکان‌پذیر است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام توضیح داد: برای به‌نژادی محصولات کشاورزی، باغی، دام و طیور فعالیت‌های پژوهشی زیادی در دست اقدام است که امیدواریم به‌تغییر الگوی کشت و بهبود تولیدات دامی در استان منجر شود.

تجربه‌های تحقیقاتی ایلام؛برای افزایش تولید و مقابله با بحران‌های اقلیمی

نجفی‌فر افزود: در سال اخیر تحقیقات خوبی در خصوص معرفی رقم‌های جو برزین، جو رستا، گندم دروم دامون، مانا و نقشین کارهای تحقیقی مناسبی انجام شده است که حاصل آن معرفی ارقام مختلف زراعی به‌ دیم‌کاران و ترویج کشت آن برای افزایش توان مقابله با چالش‌های کم‌آبی، خشکسالی و مبارزه با آفات است.

وی به بررسی سازگاری ۱۲ رقم مختلف پنبه از نظر تاریخ کاشت برای نخستین‌بار اشاره کرد و تشریح کرد: تولید حدود ۹۲ تن هسته‌های اولیه ارقام گندم و جو دیم در سطحی بیش از ۹ هکتار در ایستگاه‌های تحقیقاتی استان از دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان است.

نجفی‌فر گفت: ارقام جدید نخود که در ایستگاه‌های تحقیقاتی این مرکز در استان در حال تحقیق است شامل رقم‌های منصور و کسرا و عدس رقم مژده است.

این مسئول اضافه کرد: در ایستگاه ۱۷ هکتاری تحقیقاتی سرابله اجرای پروژه‌های تحقیقاتی کشاورزی دیم به‌ویژه غلات، حبوبات، گیاهان علوفه‌ای و دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی و زعفران در حال انجام است.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha