• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404032113952
  • خبرنگار : 50040

یک فعال حوزه محیط زیست:

«سنبل آبی» گیاهان و جانوران را تهدید می کند / مردم آگاهی کافی ندارند

«سنبل آبی» گیاهان و جانوران را تهدید می کند / مردم آگاهی کافی ندارند

ایسنا/گیلان یک فعال حوزه محیط زیست با بیان اینکه «سنبل آبی» پوشش گیاهی و جانوری منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: این گونه با وجود اینکه زیبا است، اما خاصیت تهاجمی دارد.

در اقدامی فرهنگی و محیط زیستی، همزمان با هفته محیط زیست، آب بندان فشتام واقع در جاده نیروگاه رشت به‌طور کامل از گیاه مهاجم سنبل آبی پاکسازی شد. عملیات پاکسازی این آب بندان از سنبل آبی با همت گروه مردمی «حافظان هیرکانی» و با همکاری جوامع محلی و پشتیبانی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رشت انجام شد.

حسین آقایی، مسئول گروه «حافظان هیرکانی» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، سنبل آبی را یک گونه مهاجم دانست که تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌های آبی است و اظهار کرد: این گیاه در صورت کنترل نشدن موجب تخریب تنوع زیستی اعم از گیاهی و جانوری می‌شود و با کم کردن اکسیژن آب، در چرخه حیات تالاب‌ها و آب بندان ها اختلال ایجاد می کند.

«سنبل آبی» گیاهان و جانوران را تهدید می کند / مردم آگاهی کافی ندارند
آب بندان فشتام پیش از پاکسازی

وی با بیان اینکه آب بندان فشتام از سه سال پیش درگیر این پدیده شده است، گفت: در دو سال گذشته، با حجم کمتری از گسترش سنبل آبی مواجه بودیم، اما امسال شاهد افزایش رشد این گیاه بودیم و احتمال مسدود شدن ورودی و خروجی آب بندان وجود داشت. به همین دلیل، ضرورت جمع آوری و کنترل این گیاه را احساس کردیم.

این فعال حوزه محیط زیست از جمع آوری دستی سنبل آبی از پهنه آب بندان فشتام در مدت زمانی کوتاه خبر داد و بیان کرد: این منطقه، زیستگاه گراز است و به‌دلیل گشت و گذار، تغذیه و تولید مثل این جانور، امکان گسترش بذر و گرده سنبل آبی از طریق چسبیدن به بدن گراز و پخش شدن در سایر مناطق آب بندان وجود دارد.

«سنبل آبی» گیاهان و جانوران را تهدید می کند / مردم آگاهی کافی ندارند
پاکسازی آب بندان فشتام

وی با اشاره به اهمیت آب بندان فشتام برای پرندگانی از جمله کیشیم، پرستوی دریایی تیره و چنگر نوک سرخ که در این منطقه جوجه آوری دارند، اظهار کرد: سنبل آبی حیات آبزیان و دوزیستانی را مانند ماهی، لاک پشت و قورباغه تهدید می کند، زیرا سنبل آبی علاوه بر پوشاندن سطح آب، با ریشه هایش به عمق می‌رود و اکسیژن آب را می گیرد.

آقایی گفت: بخش عمده گسترش سنبل آبی در سطح آب بندان ها، تالاب ها و آبگیرهای استان توسط مردمی انجام می‌شود که آگاهی کافی درباره گونه های مهاجم ندارند.

مسئول گروه «حافظان هیرکانی» از تداوم جمع آوری سنبل آبی در سایر مناطق خبر داد و تأکید کرد: باید آگاهی لازم را به مردم دهیم تا نحوه برخورد با گونه های گیاهی مهاجم را فرا بگیرند.

«سنبل آبی» گیاهان و جانوران را تهدید می کند / مردم آگاهی کافی ندارند
آب بندان فشتام پس از پاکسازی

او افزود: سنبل آبی، گیاهی با گل های زیبا است که به‌شدت برای محیط زیست گیلان زیان‌آور است. اداره  کل حفاظت محیط زیست استان بهتر است که از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و شهروندان برای حفاظت از محیط زیست استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha