• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404032214536
  • خبرنگار : 71443

مقام ایرانی: هدف از تنش‌ها، تاثیرگذاری بر ایران برای تغییر موضع خود در مذاکرات است

مقام ایرانی: هدف از تنش‌ها، تاثیرگذاری بر ایران برای تغییر موضع خود در مذاکرات است

یک مقام ارشد ایرانی گفت ادعاها درباره تشدید تنش‌ها در منطقه با هدف تحت تأثیر قرار دادن ایران برای تغییر موضع در مورد حقوق هسته‌ای‌ خود در جریان مذاکرات با آمریکا در روز یکشنبه است.

به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران امروز (پنج شنبه) تاکید کرد که ایران باتوجه به تشدید تنش ها در منطقه از حق خود برای بهره‌مندی از غنی‌سازی اورانیوم، آن طور که ایالات متحده در مذاکرات خود با تهران پیشنهاد داده است، دست نخواهد کشید.

این مقام ایرانی به خبرگزاری رویترز گفت: این تنش‌ها با هدف تحت تأثیر قرار دادن تهران برای تغییر موضع خود در مورد حقوق هسته‌ای‌اش در جریان مذاکرات با ایالات متحده در روز یکشنبه در عمان تشدید شده است.

وزارت امور خارجه ایران پیشتر اعلام کرد که دور ششم مذاکرات غیرمستقیم با طرف آمریکایی روز یکشنبه در مسقط و با میانجی گری عمان برگزار خواهد شد.

در این میان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده شامگاه چهارشنبه گفت که پرسنل آمریکایی از خاورمیانه خارج می‌شوند، زیرا این منطقه می‌تواند به مکانی خطرناک تبدیل شود. او به رغم تاکید همیشگی جمهوری اسلامی ایران بر ماهیت کاملا صلح آمیز برنامه هسته ای این کشور بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.

مقام ایرانی همچنین اظهار داشت: تهران و واشنگتن دور جدیدی از مذاکرات را با میانجی گری مقامات عمانی در مسقط برگزار خواهند کرد تا بن‌بست چند دهه‌ای بر سر موضوع هسته‌ای ایران را حل کنند.

او ادامه داد: ما خواهان تنش نیستیم و دیپلماسی را برای حل مسئله (هسته‌ای) ترجیح می‌دهیم، اما نیروهای مسلح ما کاملاً آماده پاسخگویی به هرگونه حمله نظامی هستند.

پس از پنج دور مذاکره بین «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ترامپ در امور غرب آسیا موانع متعددی همچنان باقی مانده است.

از جمله این موانع می‌توان به رد درخواست ایالات متحده از سوی تهران برای توقف غنی‌سازی اورانیوم اشاره کرد. ایران خواستار لغو تحریم‌های ایالات متحده است که از سال ۲۰۱۸ و پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ تهران با دیگر قدرت های جهانی در دوره اول ریاست جمهوری‌اش، علیه این کشور اعمال شده است.

انتظار می‌رود در جلسه روز یکشنبه در پایتخت عمان، ایران پیشنهادی متقابل در برابر پیشنهاد ایالات متحده برای رفع اختلافات ارائه دهد.

مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، پیشنهاد ایالات متحده را مغایر با منافع کشور دانسته و متعهد به ادامه غنی‌سازی در خاک ایران شده‌اند. تهران تاکید کرده که برنامه هسته‌ای آن فقط برای اهداف صلح‌آمیز است و ایران طبق معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای که عضوی از آن است می تواند به چرخه غنی سازی اورانیوم ادامه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha