مهدیه فلاح افزود: در این استان بیش از ۱۲ هزار و هفتصد هکتار جو به صورت آبی و ۲۵ هزار و هفتصد هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است و پیشبینی میشود بیش از ۸۱ هزار تن محصول جو از این مزارع برداشت شود.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی سال زراعی جاری پیش بینی میشود از مزارع دیم به طور متوسط ۱۱۰۰ کیلوگرم در هکتار و از مزارع آبی ۴۲۰۰ کیلوگرم در هکتار برداشت شود.
فلاح ادامه داد: ارقام مورد استفاده در مزارع آبی شامل بهمن، جلگه، متین و آذران بود و در مزارع دیم از ارقام سهند، آردا، آرتان استفاده شده است و بیشترین سطح زیر کشت از شهرستانهای چالدران، مهاباد و بوکان گزارش شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ضمن تشریح اهمیت اجرای روشهای نوین کشت و تغذیه در محصول جو و عرضه توصیههای فنی در مزرعه به صورت مشاهدهای تصریح کرد: نخستین بار پنج طرح تحقیقی شامل دو طرح PVS آبی و دیم به ترتیب در شهرستانهای شاهین دژ و ارومیه، طرح مشارکتی تغذیه بهینه جو دیم (PNT) در شهرستان ارومیه و همچنین دو طرح انتخاب مشارکتی تراکم مناسب کاشت در جو آبی و دیم در شهرستان بوکان اجرا شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، فلاح گفت: هدف از این طرحها انتخاب بهترین رقم جهت کشت در منطقه، اهمیت تغذیه بهینه در افزایش تولید و نشان دادن تراکم مطلوب بوده و نتایج آن در پایان فصل زراعی در اختیار بهره برداران بخش قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات