• جمعه / ۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404040603569
  • خبرنگار : 71628

رایزنی وزیر خارجه آمریکا با نخست وزیر پاکستان درباره تحولات غرب آسیا

رایزنی وزیر خارجه آمریکا با نخست وزیر پاکستان درباره تحولات غرب آسیا

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای از گفت‌وگوی وزیر امور خارجه این کشور و نخست‌وزیر پاکستان درباره تحولات در غرب آسیا و آنچه «برقراری صلحی پایدار» میان ایران و رژیم صهیونیستی خوانده شده، خبر داد.

  به گزارش ایسنا، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا با «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان درباره تحولات اخیر منطقه غرب آسیا گفت‌وگو کرده و بر تعهد مشترک نسبت به ثبات منطقه‌ای و منع گسترش تسلیحات اتمی تاکید کرد.

روزنامه پاکستانی داون بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا درباره این گفت‌وگو نوشت: وزیر امور خارجه روبیو،  با «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان درباره تحولات خاورمیانه گفت‌وگو کرد. وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که ایران هیچ گاه نمی‌تواند یک سلاح هسته‌ای تولید یا آن را کسب کند.

در این بیانیه مطرح شد: دو طرف بر اهمیت همکاری در راستای ارتقای صلحی پایدار میان اسرائیل و ایران و حفظ ثبات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.

به نوشته روزنامه داون، این تماس تعامل فزاینده واشنگتن با اسلام‌آباد در برهه‌ای را نشان می‌دهد که دولت آمریکا در تلاش برای به کار بستن یک ابتکار دیپلماتیک جدید با تهران است و گفته احتمالا هفته بعد با دوباره با ایران وارد مذاکره خواهد شد.

رژیم صهیونستی در سحرگاه ۲۳ خرداد حملات متجاوزانه‌ای را به ایران آغاز کرد که در آن تاسیسات اتمی، مراکز نظامی و غیرنظامی از جمله محله‌های مسکونی و مراکز درمانی هدف قرار گرفت. طی این حملات چند تن از فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و غیرنظامیان به شهادت رسیدند.

این حمله در آستانه دور ششم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن با میانجیگری عمان برای حل‌وفصل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های آن انجام شد. این رژیم همواره  با ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، ادعایی که ایران آن را رد کرده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تا کنون آن را اثبات یا تایید نکرده است، روندهای دیپلماتیک برای حل‌وفصل سیاسی مسئله برنامه هسته‌ای ایران را مختل کرده است.

دولت آمریکا نیز که تجاوزگری رژیم صهیونیستی با اطلاع و حملات کامل آن انجام شده بود، سحرگاه یکشنبه گذشته با بمب‌های سنگرشکن تاسیسات هسته‌ای نطنز، اصفهان و فردو را هدف قرار داد. این همدستی در تجاوز در حالی انجام شد که جامعه اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده بود شواهدی ندارد که نشان دهد ایران به ساختن یک سلاح اتمی نزدیک است. اگرچه رئیس‌جمهور این کشور حتی ارزیابی مدیر اطلاعات ملی دولت خود از این موضوع را رد کرد.

کاخ سفید برخلاف گزارش‌ رسانه‌های این کشور، مدعی معدوم کردن تاسیسات اتمی ایران است، در حالی که هنوز شواهد موثقی برای اثبات این ادعا به کنگره ارائه نکرده است.

ایران طی عملیات‌های «وعده صادق۳» و «بشارت فتح» با هدف قرار دادن اراضی اشغالی و پایگاه هوایی «العدید» آمریکا در قطر به این حملات متجاوزانه پاسخ داد. جنگ میان رژیم صهیونیستی و ایران از ساعت ۷:۳۰ صبح ۳ تیرماه با آتش‌بس متوقف شد.

پاکستان پیشتر حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را محکوم و بر حل‌وفصل سیاسی مسئله برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha