• شنبه / ۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404040704328
  • خبرنگار : 71219

اظهارات فریدزاده درباره جشنواره‌های فجر ، کودک و سینما در روزهای جنگ

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه کارکرد سینما در روزهای بحرانی مشخص می‌شود، از تلاش برای برگزاری جشنواره فیلم‌ کودک در اوایل مهرماه خبر داد و گفت: اگر با توجه به شرایط پیش‌آمده تعداد فیلم‌ها به حدنصاب نرسند باید برنامه جایگزین داشته باشیم. او همجنین اعلام کرد که دبیران جشنواره‌های ملی و جهانی فجر به زودی معرفی می‌شوند.

به گزارش ایسنا، شامگاه گذشته، ششم تیرماه رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی با حضور در برنامه تلویزیونی هفت مهمان بهروز افخمی بود و درباره فعالیت سینما در روزهای جنگ، بررسی کارکرد سینما در مواقع بحرانی، تهیه بسته‌های حمایتی برای حضور اقشار کم‌درآمد در سینما و جشنواره‌های سینمایی پیش‌رو صحبت کرد.

شرایط امروز نسبت به جنگ قبلی و دوران محمد بهشتی در سینما متفاوت است

او ابتدا بیان کرد: سر تعظیم فرود می‌آورم برای این همه عظمت و بزرگی ملت. فکر می‌کنم اکنون دیگر جایی در جهان نباشد که سخن از ایران و ایرانی در آن نباشد و همه اذعان می‌کنند که هر بار ملت و این مردم چگونه شگفتی می‌آفرینند. همواره در این موقعیت‌های مرزی و موقعیت‌های پر خطر وجوهی از یک ملت به نمایش در می‌آید که حتی برای خود آن کشور هم شاید شگفت انگیز باشد. امروزه شرایط کمی متفاوت است نسبت به دوران جنگ و زمان آقای بهشتی و باید ببینیم که در چنین وضعیتی می‌توان چه برنامه‌هایی داشت. در کنار برنامه‌های راهبردی سازمان سینمایی که تدوین‌ شده بود باید امروزه دید که در کنار پیشبرد این راهبردها براساس مقتضیات جدید باید چه کرد. جلسات متعددی در این ایام با همکاران خود داشتیم و مجموعه‌ای از اقدامات تدوین و در دست انجام است. مسلما اگر وضعیت کمی باثبات‌تر شود نتیجه این اقدامات مشخص‌تر می‌شود.

کارکرد سینما در دوران‌ بحرانی خود را نشان می‌دهد

فریدزاده درباره اولویت باز نگه داشتن سینماها و فروش فیلم‌ها در روزهای حمله اسرائیل به ایران بیان کرد: با کمک و همت صنوف و صاحبان آثار سینماها در این‌روزها تعطیل نشدند زیرا این افراد شرایط را خوب متوجه شدند و کمک کردند که فضای ایمنی ایجاد شود. سینما در چنین شرایطی جزو امن‌ترین جاها است. از طرفی فضای سینما نیز حس آرامش دارد و در تجربه‌ای که در بازدید از پردیس سینمایی باغ کتاب داشتم، سینماها تقریبا پر بودند. سینما در شرایط حمله هرگز تعطیل نشد و فقط در روزهای اولیه اکران فیلم‌های کمدی محدود شد. فارغ از چرخه اقتصادی فعالیت سینماها نشان می‌دهد که زندگی همچنان ادامه دارد. در دوران دفاع مقدس نیز سینماها همواره باز بودند و رویدادهای سینمایی مانند جشنواره فجر هرگز تعطیل نشدند. اتفاقا کارکرد سینما در دوران‌ بحرانی خودش را نشان می‌دهد و در چنین شرایطی اشتیاق مردم به تماشای فیلم بیشتر هم‌ می‌شود و می‌توان با اکران آثار متکثر و متنوع مخصوصا برای قشر کودک و نوجوان برنامه‌های خوبی تدوین کرد تا این آثار مخاطبان را به سالن‌های سینما بیاورند.

نیم‌بها شدن بلیت سینما پیشنهاد صنوف سینمایی و صاحبان آثار بود

وی تصریح کرد: اکنون همدلی و همبستگی به وجود آمده است. اتفاقا خیلی از صنوف و صاحبان آثار خودشان‌ نیم‌بها شدن بلیت سینما را در این روزها پیشنهاد دادند. تجارب کشورهای دیگر اینگونه است که اتفاقا در دوران بحران در حوزه هنر و سینما سرمایه‌گذاری دوچندان می‌کنند زیرا فرهنگ و هنر عامل پیوند روح و آدمیان است. امروزه جنگ، جنگ نمادها و روایت‌ها است و وقتی شما کسی را به عنوان یک نماینده و نشانه مقاومت در سینما نشان می‌دهید، خودش گستره زیادی پیدا می‌کند. امیدوارم دوستان اهمیت این موضوع رو متوجه شوند و با این همدلی و دلبستگی ایجاد شده این مسیر راحت‌تر می‌تواند طی شود. من در کل خیلی نسبت به روزهای آینده امیدوارم.

بسته‌های حمایتی برای خانواده‌های بیش از ۴ نفر

رئیس سازمان سینمایی در ادامه گفت: پیش از رخ دادن این وقایع برنامه‌ای وجود داشت تا برای خانواده‌های بالای چهار یا پنج نفر بسته‌های حمایتی درنظر گرفته شود مخصوصا در فصل تابستان. این‌ برنامه تدوین شده و زیرساخت های آن توسط دوستانمان در سینماشهر مهیا شده بود. خود صداوسیما نیز می‌تواند کمک زیادی کند تا تیزر فیلم‌ها دیده شود و همچنین تبلیغات شهری می‌توانند در معرفی آثار و ترغیب مخاطبان ‌برای حضور در سینما موثر واقع شوند. ازطرفی سینماسیار امکان بسیار خوبی است برای معرفی فیلم‌ها در مناطق کم‌برخوردار.

جشنواره فیلم کودک اصفهان و احتمال تدارک برنامه جایگزین

فریدزاده در پاسخ به اینکه زمان کمی تا برگزاری جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان باقی مانده و ممکن است آثار زیادی به جشنواره نرسند، توضیح داد: در حوزه تنظیم‌گیری در نظام تولید ما یک تقویم تولید را در ابتدای سال منتشر کردیم و فراخوان دادیم که آثاری که می خواهند توسط مراکز سازمان سینمایی حمایت شوند تا زمان مشخصی ارائه شوند اما وقفه‌ای که ایجاد شده است، کمی کار را دشوار کرد. این‌طرح ها با اولویت آثار کودک و نوجوان ارائه شده است و امیدوارم با بازگشت به شرایط معمول کار تولید این طرح‌ها زودتر انجام شود. من فکر می‌کنم و امیدوارم شاهد حضور چند فیلم در جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان باشیم. اگر فیلم‌ها برای جشنواره به حدنصاب نرسید ما باید برنامه جایگزین هم داشته باشیم. جشنواره طبق روال معمول در اوایل مهرماه برگزار می‌شود. ‌ این جشنواره امسال باید به گستره خود ایران باشد و از شرایط به وجود آمده استفاده کنیم تا به بررسی‌ شرایط کودکان و نوجوانان بپردازیم و جشنواره هم‌ کارکرد آموزشی و هم کارکرد تفریحی و سرگرمی خودش را داشته باشد. دوستان‌ من در بنیاد فارابی با جشنواره های معتبر بین‌المللی نیز ارتباط گرفته اند.

وی در پاسخ به اینکه آیا سراغ برخی فیلمسازان‌ بزرگ مانند ایرج طهماسب و مرضیه برومند رفته اند، گفت: قطعا باید سراغ این افراد برویم و بخشی از این اقدام‌ نیز صورت گرفته است. آقای طهماسب در بررسی طرح‌ها خیلی به ما کمک کردند. امسال تا پیش از حمله رژیم صهیونیستی تنوع و تکثر چهره‌های سینمایی را شاهد بودیم و این اتفاق در پروانه نمایش‌ها نیز مشهود است. به همین دلیل امسال امیدوارم که شاهد جشنواره‌ای پررونق و متفاوت باشیم.

بنیاد سینمایی فارابی نباید خودش را به ساخت چند فیلم محدود کند 

فریدزاده درباره نقش بنیاد فارابی گفت: سرفصل‌های اجرایی را متناسب با برنامه های راهبردی سازمان سینمایی ارائه کرده‌ایم و نقش بنیاد فارابی به عنوان یک‌ نهاد ملی سینما به عنوان تسهیلگر و نهاد پشیبان سینما دیده شده است. ‌فارابی باید پشیبان سینما باشد و صرفا به ساخت چند فیلم خودش را محدود نکند. این نهاد باید در حوزه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، مرکز رشد و شتابدهی سینما، حضور بین الملی، برگزاری هفته‌های فیلم در ایران و سایر کشورها، پژوهش و تحقیق نیز موثر واقع شود. بنیاد فارابی یکی از بازوهای اجرایی وزارت فرهنگ است و نیاز به بازتعریف دارد. انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش نیز همینطور نیاز به بازتعریف دارند.

دستور کار تشکیل شورای سینما در استان‌ها

وی درباره جشنواره فیلم فجر و حمایت مالی از فیلم‌ها گفت: ظرفیتی به نام شورای سینما وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. شورای سینما زیرنظر معاون اول رئیس جمهور برگزار می‌شود و تشکیل شورای سینما در استان ها در دستورکار قرار گرفت. اگر شورا به ریاست استاندار برگزار شود مسئولان آن استان متوجه اهمیت سینما می شوند. سینما می‌تواند به حل مسائل بومی آن منطقه کمک کند. ‌ از طرفی تمرکززدایی می شود و ما تنوع و تکثر قومی‌ را شاهد خواهیم بود. می‌توان از همین کارکرد برای همراهی نهادهای اقتصادی استفاده کرد تا کمک کنند و بودجه اندک‌ سینما وسیع‌تر شود. اگر نهادهای اجتماعی در راستای مسئولیت اجتماعی خودشان به تولید فیلم‌ کمک کنند هم به نفع خودشان می‌شود و هم به اعتلای فرهنگ و هنر کمک می‌کنند. شکر خدا این درک وجود دارد. دریافت وام و تسهیلات از بانک‌ها نیز در دستورکار است و امیدوارم هم‌افزایی در این زمینه برای حمایت از فیلمسازان صورت بگیرد.

همکاری با فیلمخانه ملی ایران برای اکران فیلم‌های خاص و قدیمی

رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: نیم بها شدن بلیت سینما در دوران‌ حمله رژیم صهیونیستی با همدلی و همراهی سینماگران و صاحبان آثار اتفاق افتاد زیرا سینما می‌تواند نقش اصلی در گسترش امنیت روانی جامعه ایفا کند.

وی عنوان کرد: تجربه یگانه تماشای یک فیلم روی پرده سینما کاملا متفاوت از تماشای فیلم در موبایل و لپ‌تاب و تلویزیون است. چند روز پیش برای بازدید از فیلمخانه ملی رفته بودم و نسخه های یگانه ای از فیلم‌های کلاسیک‌ وجود دارد مانند فیلم‌ جنگ ستارگان. زیرساخت های فنی ما باید به‌روز شود ما باید تصویر خوب ارائه کنیم و صدای خوب بشنویم تا مخاطب کیفیت مناسبی از فیلم را تماشا کند. اینکه ما یک‌ فیلم‌ را در سینما نگاه نکنیم بلکه چند روز بعد در پلتفرم نمایش خانگی آن تماشا کنیم، درست نیست زیرا سینما رفتن خودش یک آداب است.

فریدزاده گفت: احتمالا با همکاری دوستان فیلمخانه ملی ممکن است دوباره فیلم‌هایی مانند   «کلوز آپ» و «رنگ خدا» و... را در سینما ببینید. در بنیاد فارابی رایزنی با دوستان تهیه‌کننده و ارگان ها و صاحبان آثار انجام می‌شود.

وی افزود: برای دهک‌های پایین جامعه برنامه ای در سینماشهر تدوین شده است و سوبسیدی قرار است ارائه شود تا خانواده ها بتوانند در سینما حضور داشته باشند و آثار را ببینند.

از بهسازی سینماها تا افتتاح چند سالن در استان‌های مختلف

رئیس سازمان سینمایی درباره رویکرد سالن‌سازی گفت: سالن سازی از دولت قبل هم آغاز شده بود. در شورای عالی سینما برای ساخت سینما در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر تاکید شده بود. ‌ دوستان سینماشهر همت کردند و استان به استان و شهر به شهر بازدید می‌کنند. در قدم اول بهسازی سالن‌ها را در دستور کار دارند و پس از آن ترغیب بخش خصوصی که به کمک شهرداری ها و استانداری ها سالن سینما بسازند و تجهیز آن توسط سینماشهر انجام شود. قابلیت سینماسیار نیز اتفاق خوبی است و دوستان ما در انجمن سینمای جوان خیلی مشتاق این اتفاق هستند و به امید خداش شاید چند دستگاه جدید نیز اضافه شود. در استان‌های مختلف مانند خراسان رضوی، استان فارس، خوزستان، تهران و... سالن آماده افتتاح داریم.

سینما کارکرد یادآوری و آینه‌گردانی دارد

او تاکید کرد: سینما کارکرد یادآوری و آینه‌گردانی دارد. تقریبا تمامی سینماگران و هنرمندانی که به این خاک عرق دارند در این‌ مقطع حمایت خودشان را از کشور اعلام ‌کردند که اتفاق مبارکی است. ممکن است این‌ هنرمندان گله مند و دلخور باشند اما می‌دانند در جایی که باید باشند، همه‌ حضور دارند. من سر تعظیم فرود می آورم‌ برای قشر فرهیخته ای که در بزنگاه های مهم تاریخی حضور دارند. هر کسی که در ایران و برای ایران و با قاعده این کشور فیلم بسازد درها به رویش باز است و ما کاری نداریم‌ جز اینکه زمینه را برای فعالیت همه دوستان فراهم‌ کنیم.

اکران فیلم‌های طولانی و آیین‌نامه رده‌بندی سنی

فریدزاده درباره اکران فیلم ترسناک و خشن گفت: بخش زیاد سینما سرگرمی است و تنوع ژانرها و گونه‌های مختلف می‌تواند به گسترش مخاطبان کمک‌ کند. رده بندی سنی که در همه جای دنیا مرسوم است و شیوه‌نامه آن نیز ابلاغ شده است، به نوعی یک هشدار برای آگاهی خانواده‌ها است. برخی نیز دچار سوتفاهم‌ شدند که در رده بندی فیلم هر آن‌چیزی که ممنوع است، قرار است پخش شود درحالی که چنین چیزی نیست و فقط یک هشدار است. این رده‌بندی سنی کارکرد آموزشی و مراقبت از قشر کودک و نوجوان دارد. قطعا باید سبد کالای سینما را متنوع کنیم. چندوقتی است که در انجمن سینمای جوان تاکید بر ساخت ژانرهای مختلف وجود دارد. یکی از راه های مهم برای متنوع کردن فیلم‌ها نیز اقتباس است. در بنیاد سینمایی فارابی امتیاز برخی از کتاب ها خریداری شده است و خیلی از آثار کلاسیک ادبیات ما در این چندسال قابلیت ساخت سینمایی را دارند. فیلمنامه دوتا از کتاب‌های اسماعیل فصیح نیز نوشته شده بود.

وی درباره‌ اکران فیلم‌های طولانی گفت: این اتفاق و فرهنگ سینما رفتن‌ کمی ذائقه‌سازی می‌خواهد و مخاطب خاصی هم‌ دارد. ‌ هرآنچه که بتواند به رونق سینما و جذب مخاطب کمک‌ کند باید تجربه شود.

دبیران جشنواره فجر به زودی معرفی می‌شود

فریدزاده درباره معرفی دبیران جشنواره ملی و بین‌المللی فیلم فجر گفت: صحبت هایی با دوستان داشته ایم و قرار بود در همین ایام‌ به شکل رسمی اعلام‌ شود اما این ۱۲ روز همه‌ چیز را به تاخیر انداخت و در روزهای آینده حتما دبیران اعلام‌ می‌شوند.

رئیس سازمان سینمایی در پایان متذکر شد: این اتفاق و شکل‌گیری یک فضای تعاملی خوب باید ادامه یابد و هرکسی در حد توان خودش باید کمک کند که این‌ روحیه تبدیل به یک‌ امر سازنده شود. از این فضای همدلی و دلبستگی‌ به خاک ‌وطن باید حداکثر استفاده را کرد.

به گزارش روابط عمومی برنامه هفت، در بخشی دیگر از این برنامه لیلی عاج، نویسنده و کارگردان سینما هم با بهروز افخمی به بحث و گفتگو پیرامون سینما پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha