• یکشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404040804669
  • خبرنگار : 71129

ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

تنش بین دولت و «کلیسای حواری ارمنی» که با دستگیری هفته گذشته «ساموئل کاراپتیان»، تاجر و نیکوکار کلیسا آغاز شد، به سرکوب تمام عیار شخصیت‌های کلیسا، کشیشان و فعالان، از جمله اسقف‌های اعظم «گالستانیان» و «آجاپاهیان»، تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، «آرتور آمبارتسومیان» یکی از چهره‌های اپوزیسیون ارمنستان گفت: «توضیح روانشناختی یا بهتر است بگوییم آسیب‌شناختیِ پشتِ سرکوب کلیسا توسط نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان از این باور او ناشی می‌شود که سه گانه قوای قدرت، مقننه، قضاییه و مجریه و اکنون کلیسا، به او واگذار شده‌اند و تحت کنترل او هستند.»

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وی افزود: «آسیب شناسی این وضعیت ریشه در این حقیقت دارد که پاشینیان فکر می‌کند او در سال ۲۰۱۸ یک انقلاب در ارمنستان انجام داده و اینکه خودش را نماینده مردم می‌داند. برای او کنترل توسط مردم به معنای کنترل آنهاست.»

این چهره مخالف با اشاره به بازداشت «میکائیل آجاپاهیان» اسقف کلیسای حواری ارمنی با ادعای اینکه او به دنبال تصاحب قدرت و کودتا علیه دولت ایروان بود، گفت: «آنچه در روزهای گذشته در کشور اتفاق افتاده شامل دستگیری دو اسقف و درگیری بین معترضان و پلیس ضد شورش نفرت آشکاری است که حتی دشمنان ارمنستان هم به خودشان اجازه نمی‌دهند چنین رفتاری نشان دهند.»

وی ادامه داد: «این واقعی‌ترین توهین به مقدسات بود. آجاپاهیان یکی از محترم‌ترین کشیشان کلیسای حواری ارمنی است که به خاطر انتقادهای تند اما منصفانه‌اش نه تنها از مقامات، بلکه از مخالفان شناخته می‌شود.»

آمبارتسومیان در پاسخ به این سوال که آیا منصفانه است که ارمنستان را «اوکراینی در قفقاز جنوبی» توصیف کنیم، گفت: «متاسفانه، تبلیغاتی که سال‌هاست در ارمنستان انجام می‌شود، در حال نتیجه دادن است.»

وی افزود: «می‌توانیم بگوییم که ارمنستان در مسیر اوکراینی‌شدن است. بسیاری از آزمایشگاه‌های بیولوژیکی آمریکا اکنون در ارمنستان فعال هستند، همانند آنچه در اوکراین شاهد هستیم. سیاست‌های داخلی و خارجی با سفرای کشورهای غربی هم‌راستا هستند. صدها سازمان غیر دولتی با بودجه کشورهای غربی در ارمنستان فعالند، همانند آنچه در اوکراین داریم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha