• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404043119684
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

آغاز مرمت آسبادهای خیرآباد در طبس مسینا

آغاز مرمت آسبادهای خیرآباد در طبس مسینا

ایسنا/خراسان جنوبی مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان درمیان از آغاز عملیات مرمت آسبادهای خیرآباد واقع در شهر طبس مسینا خبر داد.

امیراسماعیل شهسواری امروز سه شنبه ۳۱تیر در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت این بناهای تاریخی گفت: آسبادها نمادی از خلاقیت و نبوغ ایرانیان در بهره‌گیری از انرژی‌های پاک هستند و با توجه به وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، بیشترین تعداد آسبادها در مناطق شرقی کشور واقع شده‌اند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان درمیان افزود: مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این فصل شامل تعیین حرایم، تدوین اهداف حفاظتی و مرمتی و آغاز مرمت و راه‌اندازی آسبادهای محله خیرآباد است.

او با بیان اینکه آسبادهای طبس مسینا در فهرست پرونده ثبت جهانی یونسکو قرار دارند، تأکید کرد: مرمت، راه‌اندازی و آزادسازی حرایم این آثار از اولویت‌های مهم در روند ثبت جهانی است.

شهسواری گفت: تاکنون بیش از صد آسباد در سطح شهرستان شناسایی شده که نزدیک به ۴۵ مورد آن در شهر طبس مسینا قرار دارد.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان درمیان خواستار تخصیص اعتبارات بیشتر استانی و ملی برای مرمت و حفاظت از این میراث ارزشمند شد و بیان کرد: اکثر آسبادهای طبس مسینا متعلق به دوره قاجاریه بوده و با شماره ۴۶۶۱ در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha