• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404050703775
  • خبرنگار : 71299

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ایلام؛

اصلاح نژاد مرغ‌های محلی باعث افزایش بهره‌وری و کاهش ریسک است

اصلاح نژاد مرغ‌های محلی باعث افزایش بهره‌وری و کاهش ریسک است

ایسنا/ایلام عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی ایلام گفت: پرورش مرغ تخم‌گذار بومی در بسیاری از مناطق کشور به عنوان یکی از مشاغل سودآور شناخته می‌شود که با سرمایه اولیه کم نیز قابل اجراست.

علی الله‌مرادی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام امروز سه‌شنبه ۷ مرداد، در جلسه دوره آموزشی تخصصی که با محوریت پرورش مرغ تخم‌گذار بومی با هدف ارتقاء مهارت‌های شغلی و فراهم‌سازی زمینه‌های اشتغال پس از آزادی در زندان مرکزی ایلام توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ایلام برگزار شد با اشاره به مزایای پرورش مرغ بومی، اظهار کرد: مرغ‌های محلی علاوه بر قابلیت تخم‌گذاری، در تولید گوشت نیز مؤثرند و برخلاف نژادهای صنعتی، در اغلب مناطق کشور قابل پرورش هستند از سوی دیگر، این کسب‌وکار با سرمایه اولیه کم نیز قابل اجراست و به مرور زمان قابل توسعه است.

وی پرورش مرغ بومی را در سه دسته اصلی طبقه‌بندی کرد: پرورش گله مادر برای تولید تخم نطفه‌دار و جوجه یک‌روزه، پرورش گله تخم‌گذار و پرورش گله گوشتی.

الله‌مرادی افزود: برای افراد فاقد تجربه، پرورش مرغ بومی تخم‌گذار توصیه می‌شود زیرا هم نیاز به سرمایه‌گذاری کمتری دارد و هم بازار فروش تخم‌مرغ آن گسترده‌تر و مطمئن‌تر است.

این عضو هیئت علمی تأکید کرد: پرورش مرغ تخم‌گذار بومی در بسیاری از مناطق کشور به عنوان یکی از مشاغل سودآور شناخته می‌شود، مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها، نیاز کمتر به واکسن و تولید گوشت و تخم‌مرغ ارگانیک، این حرفه را به یک شغل کم‌ریسک تبدیل کرده است.

وی همچنین درباره نژادهای مرغ محلی اصلاح‌شده گفت: اصلاح نژاد مرغ‌های محلی با هدف افزایش بهره‌وری انجام شده است، به طور متوسط، مرغ بومی معمولی سالانه حدود ۱۶۰ تا ۱۷۰ عدد تخم می‌گذارد، در حالی که نژادهای اصلاح‌شده می‌توانند راندمان بالاتری ارائه دهند.

الله‌مرادی در ادامه به اهمیت تغذیه در این حرفه اشاره کرد و گفت: خوراک مرغ‌های تخم‌گذار شامل ترکیباتی نظیر ذرت، سویا، گندم و مکمل‌های معدنی و ویتامینی است، هر مرغ محلی روزانه حدود ۱۱۰ گرم دانه در سه وعده دریافت می‌کند.

در این دوره، زندانیان شرکت‌کننده با مباحث تئوری و عملی مرتبط با پرورش مرغ بومی آشنا شده و آمادگی لازم برای ورود به بازار کار در این حوزه را کسب کردند؛ اقدامی مؤثر که می‌تواند ضمن کاهش نرخ بازگشت به جرم، زمینه‌ساز اشتغال پایدار برای آنان پس از آزادی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha