• دوشنبه / ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404051307791
  • خبرنگار : 71592

نگرانی رسانه‌ صهیونیستی از رسوایی‌های سفیر اسرائیل در امارات 

نگرانی رسانه‌ صهیونیستی از رسوایی‌های سفیر اسرائیل در امارات 

طبق گزارش رسانه‌های صهیونیستی، پس از درخواست بی‌سابقه امارات برای جایگزینی سفیر رژیم صهیونیستی، به دلیل «رفتار نامناسب و ملاحظات شخصی»، روابط دیپلماتیک با ابوظبی در بدترین حالت خود قرار دارد.

به گزارش ایسنا، وبگاه خبری عبری واللا در گزارشی نوشت نگرانی‌هایی در مورد آسیب جدی به همکاری اقتصادی بین دو طرف که از جنگ جان سالم به در برده و سالانه بیش از ۷ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، مطرح شده است.

در این گزارش اشاره شده است اواخر هفته گذشته، سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی و کنسولگری آن در دبی، پس از هشدار امنیتی جدی در مورد قصد هدف قرار دادن صهیونیست‌ها در امارات، به دلیل ترس از حملات توسط گروه‌هایی از ایران، یمن یا سایر عناصر متخاصم، به سرعت تخلیه شدند. تخلیه با خروج سفیر «یوسی شلی» از امارات تکمیل شد.

در گزارش آمده است که اگرچه هشدار امنیتی تنش‌ها را به سطح بی‌سابقه‌ای افزایش داد، اما به طرز زیبایی به یک بحران دیپلماتیک شدید که در آستانه انفجار بود، پایان داد.

واللا گزارش داد که «فقط دو روز پیش، گزارش‌هایی مبنی بر درخواست امارات برای جایگزینی سفیر یوسی شلی «به دلایل اقتصادی و شخصی» منتشر شد.» اگرچه رژیم صهیونیستی رسماً پاسخی نداده است، اما این درخواست توسط بازرگانان و دانشگاهیان همراه با یک هشدار واضح تکرار شده است، مبنی بر اینکه اگر او جایگزین نشود، ممکن است «شخصی نامطلوب» اعلام شود.

ظاهرا محافظان محلی شلی او را به رفتار عمومی مغایر با هنجارهای فرهنگی محلی و نقض قوانین اخلاقی اساسی، از جمله مشارکت در فعالیت‌های تجاری خصوصی که با وظایف او مغایرت دارد و اتخاذ رفتاری که او و اطرافیانش را در معرض خطر قرار می‌دهد، متهم کرده‌اند.

از جمله این رفتارها، شکایاتی در مورد رفتار نامناسب او در یک رستوران، سوار شدن افراد ناشناس به وسیله نقلیه دیپلماتیک او و معرفی خود به عنوان سفیر رژیم صهیونیستی در موقعیت‌هایی بود که توجیهی برای آن وجود نداشت. طبق گزارش‌ها، وقتی از او خواسته شد خروج خود از خانه‌اش را از قبل و مطابق با رویه‌های امنیتی هماهنگ کند، با شدت خشم به محافظانش گفته است که «زندانی نیست».

به گزارش واللا، وزارت امور خارجه امارات در مورد این موضوع با او گفت‌وگو کرد و شلی بیشتر اتهامات را رد کرد، اما به مشاجره با محافظان اعتراف کرد و گفت که انتقاد را می‌پذیرد. با این حال، واقعیت حاکی از آن است که مقامات اماراتی ارتباط خود را با او قطع کردند و اوضاع به هشدار امنیتی اضطراری رسید که او در کشور میزبان عنصر نامطلوب تلقی می‌شد.

با وجود همه این‌ها، در بیانیه رسمی وزارت امور خارجه امارات به نقل از شلی آمده است: «ما باید به دستورالعمل‌های مقامات مربوطه پایبند باشیم. نیازی به وحشت نیست، اما لازم است نهایت احتیاط را به کار ببریم و قوانین رفتاری را در خارج تشدید کنیم.» با این حال، با توجه به رسوایی شرم‌آور پیرامون او، این بیانیه بیشتر شبیه طعنه زدن به خود به نظر می‌رسد.

یک منبع آگاه به واللا گفت: «شلی مایه ننگ اسرائیل شده است. وقتی آنها به دنبال موقعیتی برای او به عنوان سفیر بودند، کشورهایی بودند که به دلیل سابقه بحث‌برانگیزش از پذیرش او خودداری کردند، اما با توجه به حساسیت روابط با امارات، اماراتی‌ها تصمیم گرفتند به جای رد کردن او، او را بپذیرند تا از تنش جلوگیری کنند، به خصوص که او مدیرکل دفتر نخست‌وزیری بود.»

وی افزود: «ظاهراً او در فعالیت‌های تجاری خصوصی حضور داشته است که برای یک سفیر کاملاً غیرقابل قبول است. او این را به خوبی می‌داند، زیرا قبلاً به عنوان سفیر در برزیل خدمت کرده است. او تنها چهار ماه است که در سمت فعلی خود قرار دارد و سه ماه از زمانی که رسماً اعتبارنامه خود را دریافت کرده است، می‌گذرد. به جای اینکه به طور فشرده برای شناخت امارات، مقامات و فرهنگ آن تلاش کند، مشغول سرگرمی و تجارت بوده است».

این منبع ادامه داد شلی متوجه نبود که به کجا فرستاده شده است. یک سفیر در ابوظبی باید سخت کار کند. اگر ۱۰۰٪ متعهد نباشد، موفق نمی‌شود. همه چیز در آنجا به سرعت پیش می‌رود. مردم محترم، متمدن، تحصیل‌کرده و به حرف خود وفادار هستند. باید به یاد داشت که امارات با وجود جنگ در غزه، روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع نکرد، پروازها را متوقف نکرد و همچنان به توافقات پایبند است. این یک امر بدیهی نیست.

طبق گزارش واللا، بحرانی که شلی به بار آورده است، تنها به جنبه دیپلماتیک محدود نمی‌شود، بلکه پتانسیل تخریب روابط اقتصادی مهم را نیز دارد. پیش از امضای توافق‌نامه ابراهیم، تجارت بین رژیم صهیونیستی و امارات سالانه به صدها میلیون دلار می‌رسید. امروز، این رقم بیش از ۷ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که حدود ۳ میلیارد دلار آن فقط مربوط به کالا است.

واللا به نقل از یک منبع گفت: «قصد انتصاب او به عنوان رئیس اداره اراضی اسرائیل پیام بسیار نگران‌کننده‌ای ارسال می‌کند، گویی اماراتی‌ها به اسرائیل اهمیتی نمی‌دهند. انتصاب کسی که آنها نامطلوب می‌دانند، پس از اینکه او مرتکب اشتباه شده است، به چنین مقام مهمی توهین‌آمیز است. همچنین جامعه یهودیان و اسرائیلی‌های ساکن آنجا را شرمنده می‌کند و این واقعیت که دیپلمات‌های کشورهای دیگر این حادثه را گزارش می‌دهند، آسیب بین‌المللی را افزایش می‌دهد.»

واللا نوشت: «تا زمانی که سفیر جدید منصوب نشود و تا زمانی که او شروع به درک وضعیت و شروع به کار نکند، احتمالا یک سال و نیم بدون حضور دیپلماتیک مؤثر در ابوظبی سپری شود. هر چه بیشتر طول بکشد، خسارت بیشتر خواهد بود. این نه تنها به معنای از دست دادن سرمایه‌گذاری‌ها، بلکه به معنای تعمیق انزوای بین‌المللی نیز هست. ما در حال حاضر منزوی هستیم و گام‌های بعدی ما در آنجا باید با دقت برنامه‌ریزی شود.»

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha