• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404052615444
  • خبرنگار : 71610

اعتصاب و اعتراضات سراسری در سرزمین‌های اشغالی

اعتصاب و اعتراضات سراسری در سرزمین‌های اشغالی

خانواده‌های زندانیان صهیونیست در غزه امروز (یکشنبه) در چندین نقطه از سرزمین‌های اشغالی، از جمله مقابل اقامتگاه‌های وزرای کابینه، دست به تظاهرات زدند.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های عبری از برگزاری تظاهرات در بیش از ۳۵۰ مکان و ده‌ها جاده بسته شده برای درخواست بازگشت زندانیان در غزه و پایان جنگ خبر دادند. این تظاهرات همزمان با آغاز اعتصاب سراسری طی امروز که اقتصاد رژیم صهیونیستی را فلج می‌کند، برگزار شده است.

رسانه‌های عبری گزارش دادند که حرکت اعتراضی خانواده‌های زندانیان صهیونیست در غزه صبح امروز با تجمع مقابل منزل «یوآو کیش»، وزیر آموزش کابینه رژیم صهیونیستی، در شهر «هود هشارون» در حومه تل‌آویو آغاز شد.

معترضان در این تجمع خواستار توقف طرح‌های اشغال شهر غزه و تمرکز بر انجام یک معامله تبادل اسرا شدند.

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که صدها تن از فعالان با مسدود کردن خیابان «ایالون» در نزدیکی تل‌آویو خواستار آن شدند که کابینه به هیچ عنوان زندانیان را فدای اهداف سیاسی و نظامی خود نکند.

روزنامه «هآرتس» نیز نوشت در شهر «رحووت» واقع در جنوب تل‌آویو، پلیس یک معترض را که در جریان تظاهرات اقدام به بستن خیابان کرده بود، بازداشت کرد.

این تظاهرات با شعارهایی مبنی بر لزوم توقف جنگ و آزادی فوری زندانیان همراه بوده است.

در همین حال، «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی در میدان موسوم به «میدان اسرا» در تل‌آویو حاضر شد و در سخنانی اظهار داشت: هیچ اسرائیلی وجود ندارد که نخواهد اسرا به خانه بازگردند. 

وی در ادامه افزود: به اسرا می‌گویم که ما شما را فراموش نخواهیم کرد و هر کاری لازم باشد برای بازگرداندن شما انجام می‌دهیم.

هرتزوگ همچنین جامعه جهانی را خطاب قرار داده و گفت: «از جهان می‌خواهم که در مواضع خود دچار دوگانگی نباشد، بلکه با فشار بر حماس شرایط آزادی اسرا را فراهم کند. 

او خطاب به خانواده‌های زندانیان نیز اظهار داشت: ما در کنار شما هستیم و فرزندان شما را تنها نخواهیم گذاشت.

اما در سوی مقابل، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی این اعتراضات را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. 

وی گفت: این تظاهرات به ضرر ماست، به حماس خدمت می‌کند، گروگان‌ها را به خاک می‌سپارد و ما را به سمت تسلیم شدن می‌کشاند.

هیئت خانواده‌های زندانیان صهیونیست در غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد: زمان در حال پایان یافتن است و اگر اکنون اقدام نکنیم، عزیزانمان را برای همیشه از دست خواهیم داد. ما از شعارها و وعده‌های توخالی خسته شده‌ایم؛ تنها مردم هستند که می‌توانند اسرا را به خانه بازگردانند.

در ادامه این حرکت اعتراضی، گروهی از خانواده‌ها مقابل منزل «یتسحاق فاسرلاوف» وزیر امور نقب و جلیل، در تل‌آویو گردهم آمدند و تظاهرات خود را آغاز کردند.

همچنین معترضان صهیونیست مقابل منازل شماری دیگر از وزرا، از جمله «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ تجمع کردند و شعارهایی در حمایت از آزادی زندانیان صهیونیست سر دادند.

بر اساس گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، شماری از تظاهرکنندگان با بستن تقاطع «رعنانا» در شمال تل‌آویو مانع تردد خودروها شدند و در مناطق دیگر نیز مسیرهای اصلی را مسدود کردند.

اعتصاب سراسری در سرزمین‌های اشغالی امروز با هدف فشار بر کابینه برای بازگرداندن زندانیان و  آغاز شده است؛ اقدامی که با حمایت احزاب سیاسی، خانواده‌های زندانیان و رسانه‌های عبری همراه شده و به گفته برگزارکنندگان، نقطه آغازی برای تشدید اعتراضات خواهد بود.

در همین راستا، «یائیر گولان» رهبر حزب دموکرات‌های رژیم صهیونیستی در جریان برگزاری اعتصاب عمومی اعلام کرد که فرصت‌ها به پایان رسیده و همه تلاش‌ها باید برای بازگرداندن فوری زندانیان به کار گرفته شود. 

او تأکید کرد: زمان از دست می‌رود و ما هر کاری لازم باشد انجام خواهیم داد تا اسرا همین حالا آزاد شوند.

همزمان «آویگدور لیبرمن» رهبر حزب «اسرائیل بیتنا» و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی نیز اظهار کرد: ضرورت دارد تمامی گروگان‌ها (زندانیان صهیونیست در غزه) یک‌باره و بی‌درنگ بازگردانده شوند.

رسانه‌های صهیونیستی نیز با پوشش گسترده این اعتراضات بر اهمیت آن تأکید کردند. 

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد: امروز اسرائیل تعطیل خواهد شد، این همان زمان است و این اعتصاب، اعتصاب مردم است.»

این شبکه همچنین خبر داد که مراسم‌های همبستگی با خانواده‌های زندانیان در چندین شهر سرزمین‌های اشغالی آغاز شده است.

از سوی دیگر، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از مادر «ماتان اینگریست» زندانی صهیونیست در نوار غزه اعلام کرد: امروز همه چیز متوقف شده است تا اسرا و سربازان بازگردانده شوند.

همچنین سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از همسر «عمری میران» دیگر زندانی صهیونیست در غزه گزارش داد: امروز تنها آغاز راه است و ما قصد داریم مبارزه را تشدید کنیم.

خانواده‌های زندانیان صهیونیست بارها نسبت به بی‌توجهی کابینه نتانیاهو به وضعیت عزیزانشان هشدار داده و تأکید کرده‌اند ادامه جنگ و اشغال‌گری، جان آنها را بیش از پیش به خطر می‌اندازد.

این اعتصاب به درخواست خانواده‌های زندانیان صهیونیست در نوار غزه انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha