به گزارش ایسنا، شبکه سیانان گزارش داد «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین قرار است فردا با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در شهر واشنگتن دی.سی نشست داشته باشد و دست کم یک رهبر اروپایی نیز قرار است در این نشست شرکت کند.
به نوشته این رسانه آمریکایی، ترامپ به مقامهای اروپایی گفته میخواهد بعد از نشست با زلنسکی یک گفتگوی سهجانبه را با شرکت رهبران آمریکا، روسیه و اوکراین در روز جمعه آینده ترتیب دهد.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه گذشته با «ولادیمیر پوتین» در شهر انکوریج ایالت آلاسکا دیدار داشت و به گفته مقامهای اروپایی، ترامپ بعد از این دیدار گفت پوتین خواستار کل منطقه دونباس در شرق اوکراین در ازای آتشبس در طول خطوط مقدم فعلی نبرد است.
یک مقام گفت که رهبران غربی درباره مساله ارائه تضمینهای امنیتی برای اوکراین با ساز و کاری مشابه با ماده پنجم اساسنامه ناتو معروف به ماده «دفاع دستهجمعی» در حال بحث و گفتوگو هستند. ماده دفاع دستهجمعی در ائتلاف ناتو شرح میدهد که «حمله به یک عضو ائتلاف همچون حمله به تمامی اعضای ائتلاف است» و انتظار میرود روسیه مخالفت شدیدی با این به اصطلاح تضمین امنیتی غربیها برای اوکراین داشته باشد.
در این میان روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» به نقل از مقامات اروپایی که نامشان فاش نشد، نوشت دونالد ترامپ همچنین از رهبران اروپایی دعوت کرده تا در نشست فردا با زلنسکی در کاخ سفید شرکت کنند.
به نوشته سیانان، ترامپ به رهبران اروپایی همچنین گفته که برنامه دارد یک گفتگوی سهجانبه را با شرکت پوتین و زلنسکی در روز جمعه «مشروط به اینکه نشست روز دوشنبه با زلنسکی خوب پیش برود» برگزار کند.
همچنین طبق این گزارش «جی.دی ونس»، معاون رئیس جمهور آمریکا به همراه دست کم رهبر اروپایی قرار است در نشست زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید شرکت کنند.
همچنین مقامها به سیانان گفتند کار آمریکا و اروپا برای ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین حتی به رغم حصول توافق صلح و آتشبس دشوار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات