• دوشنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404052716145
  • خبرنگار : 50604

بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان چیست؟

بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان چیست؟

ایسنا/گلستان یک متخصص تغذیه و طب سنتی توصیه کرد: در روزهای گرم تابستان، به جای نوشیدنی‌های صنعتی و قندی، از شربت‌های طبیعی مانند آبلیمو با نعنا، خاکشیر یخ‌زده،سکنجبین خیار و شربت رب انار استفاده کنید زیرا این نوشیدنی‌ها علاوه بر رفع عطش، به خنک‌کردن بدن و جلوگیری از گرمازدگی کمک می‌کند.

سایه قربان اوغلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش دمای هوا، تغییر در نوع غذاها و نوشیدنی‌های مصرفی به منظور سازگاری با مزاج گرم این فصل ضروری است.

وی توصیه کرد: در این ایام از مصرف غذاهای پرادویه و سرخ‌شده، فست فودها، غذاهای خمیری مانند ماکارونی و لازانیا و همچنین شیرینی‌های قنادی و نوشابه‌های قندی خودداری شود یا میزان مصرف آنها به حداقل برسد.

این متخصص طب سنتی و ایرانی انواع سکنجبین‌ها به ویژه سکنجبین خیاری و سکنجبین نعناعی که ضمن خنک کردن بدن، طعمی دلپذیر دارند را  از جمله نوشیدنی‌های مفید و خنک برای فصل تابستان برشمرد و تصریح کرد:  شربت‌هایی مانند خاکشیر با گلاب، شربت تخم خرفه، تخم شربتی و عرقیجاتی مانند کاسنی و شاتره برای رفع عطش و تعدیل گرمای بدن بسیار مناسب هستند.

وی با بیان اینکه شربت‌های طبیعی آبلیمو، آبغوره، آب نارنج و رب انار نیز از جمله نوشیدنی‌های تابستانی محبوب است که به همراه چاشنی‌های ترش می‌توانند به بهبود اشتها و خنکی بدن کمک کنند، افزود: در کنار این شربتها، دمنوش‌های خنکی مانند دمنوش ختمی، بنفشه، پنیرک و بابونه با طبع ملایم، گزینه‌های مناسبی برای فصل گرما به شمار می‌روند.

قربان اوغلی با تاکید بر اینکه دمنوش‌های گرم مانند دارچین، زنجبیل، گل گاو زبان و اسطوخودوس باید در تابستان کمتر مصرف شوند زیرا می‌توانند گرمی بدن را افزایش دهند، گفت: برای غذا نیز توصیه می‌شود از خوراکی‌های سبک و خنک مانند آب دوغ خیار با سبزیجاتی مثل نعناع و گل‌محمدی حاوی کشمش و گردو استفاده شود.

این متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره به اینکه‌ آش‌ها و سوپ‌هایی که با جو و سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو و گشنیز تهیه می‌شوند نیز برای این فصل بسیار مناسب هستند، افزود: پرهیز از پرخوری، درهم‌خوری و مصرف غذاهای سنگین کمک می‌کند تا دستگاه گوارش بهتر کار کند و افراد بتوانند تابستانی سالم‌تر و با انرژی‌تری را سپری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این نکات ساده اما مؤثر، کلید حفظ سلامت و تعادل بدن در برابر گرمای شدید تابستان است و با رعایت آنها می‌توان از مضرات گرمازدگی و بی‌اشتهایی جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha