سایه قربان اوغلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش دمای هوا، تغییر در نوع غذاها و نوشیدنیهای مصرفی به منظور سازگاری با مزاج گرم این فصل ضروری است.
وی توصیه کرد: در این ایام از مصرف غذاهای پرادویه و سرخشده، فست فودها، غذاهای خمیری مانند ماکارونی و لازانیا و همچنین شیرینیهای قنادی و نوشابههای قندی خودداری شود یا میزان مصرف آنها به حداقل برسد.
این متخصص طب سنتی و ایرانی انواع سکنجبینها به ویژه سکنجبین خیاری و سکنجبین نعناعی که ضمن خنک کردن بدن، طعمی دلپذیر دارند را از جمله نوشیدنیهای مفید و خنک برای فصل تابستان برشمرد و تصریح کرد: شربتهایی مانند خاکشیر با گلاب، شربت تخم خرفه، تخم شربتی و عرقیجاتی مانند کاسنی و شاتره برای رفع عطش و تعدیل گرمای بدن بسیار مناسب هستند.
وی با بیان اینکه شربتهای طبیعی آبلیمو، آبغوره، آب نارنج و رب انار نیز از جمله نوشیدنیهای تابستانی محبوب است که به همراه چاشنیهای ترش میتوانند به بهبود اشتها و خنکی بدن کمک کنند، افزود: در کنار این شربتها، دمنوشهای خنکی مانند دمنوش ختمی، بنفشه، پنیرک و بابونه با طبع ملایم، گزینههای مناسبی برای فصل گرما به شمار میروند.
قربان اوغلی با تاکید بر اینکه دمنوشهای گرم مانند دارچین، زنجبیل، گل گاو زبان و اسطوخودوس باید در تابستان کمتر مصرف شوند زیرا میتوانند گرمی بدن را افزایش دهند، گفت: برای غذا نیز توصیه میشود از خوراکیهای سبک و خنک مانند آب دوغ خیار با سبزیجاتی مثل نعناع و گلمحمدی حاوی کشمش و گردو استفاده شود.
این متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره به اینکه آشها و سوپهایی که با جو و سبزیجاتی مانند اسفناج، کاهو و گشنیز تهیه میشوند نیز برای این فصل بسیار مناسب هستند، افزود: پرهیز از پرخوری، درهمخوری و مصرف غذاهای سنگین کمک میکند تا دستگاه گوارش بهتر کار کند و افراد بتوانند تابستانی سالمتر و با انرژیتری را سپری کنند.
وی خاطرنشان کرد: این نکات ساده اما مؤثر، کلید حفظ سلامت و تعادل بدن در برابر گرمای شدید تابستان است و با رعایت آنها میتوان از مضرات گرمازدگی و بیاشتهایی جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات