• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404060301312
  • خبرنگار : 50355

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی:

در حوزه حل معضل کشف‌رود با گسست مدیریت روبرو هستیم

در حوزه حل معضل کشف‌رود  با گسست مدیریت روبرو هستیم

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشف‌رود از یک فرصت به تهدیدی برای مردم و بخصوص مردم حاشیه شهر تبدیل شده است، گفت: در حوزه کشف‌رود با گسست مدیریت روبرو هستیم به طوری که آب‌منطقه‌ای یک برنامه دارد، شهرداری برنامه خودش را دارد؛ مدیریت موضوع نیازمند برنامه و هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی است.

احسان عظیمی‌راد در گفت‌وگوبا ایسنا اظهار کرد: کشف‌رود در اوایل جزء موضوعات خوب مشهد و یکی از فرصت‌ها بود اما بعدها بر اثر کم‌توجهی و یا هر دلیل دیگری، با گسترده شدن حاشیه شهر مشهد و ورود فاضلاب به این حوزه، کم‌کم به بحران تبدیل شد.

وی افزود: گیاهان خاصی که در آنجا وجود داشته و نقش سازنده‌ای در مطبوع بودن فضا داشت همه از بین رفت و در حال حاضر کشف‌رود، رودی که فقط فاضلاب را جابه جا می‌کند؛ محل تخلیه فاضلاب است و بوی بد آن به مردم منطقه تحمیل شده است.

عظیمی‌راد با اشاره به مشکلات بهداشتی ناشی از تخلیه فاضلاب تصریح کرد: در پایین‌دست از این آب فاضلاب برای آبیاری مزارع استفاده می‌شود که بهداشت محصولات تولیدی را تحت تاثیر قرار داده، همچنین بازی کردن بچه‌ها در حاشیه کشف‌رود و از طرفی حضور سگ‌های ولگرد و ایجاد لجنزارها، قطعاً در بروز بیماری‌های گوناگون و بیماری‌های واگیر در این منطقه تاثیرگذار است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در زمینه حل مشکل کشف‌رود، هم با آب‌منطقه‌ای در تماس هستیم هم شهرداری و محیط‌زیست و بر همین اساس نیز در ماه‌های اخیر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور از کشف‌رود و تصفیه‌خانه سپتاژ بازدیدی داشتند و در خصوص کشف‌رود جلسه مفصلی در همان محل برگزار شد.

همچنان فاضلاب‌ها وارد کشف‌رود می‌شود

عظیمی راد ادامه داد: در حوزه کشف‌رود  با گسست مدیریت روبرو هستیم به طوری که آب‌منطقه‌ای یک برنامه دارد، شهرداری برنامه خودش را دارد و درست است که کلا مدیریت کشف‌رود به شهرداری داده شده ولی آب منطقه‌ای نقش و طرح دارد، از طرفی شهرداری هم طرح‌هایی دارد.

در حوزه حل معضل کشف‌رود  با گسست مدیریت روبرو هستیم

وی افزود: الان تصفیه‌خانه‌ها در حال ساخت و تکمیل شدن است، اما همچنان فاضلاب‌ها وارد کشف‌رود می‌شود؛ باید برای مدیریت این مورد، برنامه‌ریزی داشته باشیم

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بازدید اول خانم دکتر انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، مبلغ ۵۰ میلیارد تومان در سال‌های گذشته مصوب شده بود که در اختیار  شهرداری مشهد قرار گیرد، دستور لازم صادر شد که این پول واریز شود که پول به حساب بانک مورد نظر واریز شده و بانک وثیقه‌هایی را نیاز دارد.

وی ادامه داد: حدود دو ماه و نیم  قبل و قبل از شروع جنگ ۱۲ روزه، از شهرداری پیگیر شدیم که پول که به حساب شما واریز شده، وثایقی که لازم است را آماده و هرچه سریعتر زمینه استفاده این پول را برای طرح‌های نجات کشف‌رود فراهم کنید.

امیدواریم ظرف یک ماه آینده خبر خوبی در زمینه کشف‌رود داشته باشیم

عظیمی راد گفت: موضوع دیگر قابل ذکر در حوزه کشف‌رود ارائه طرحی از سوی آب منطقه‌ای است که اگر این طرح اجرا شود می‌تواند در مدیریت فاضلاب‌های وارده به کشف‌رود موثر باشد، همچنین این طرح می‌تواند در گسترش گونه‌های گیاهی و تغییر ماهیت فضا به طور کامل و برگشتن به روال قبل موثر باشد.

 وی با بیان اینکه این طرح ارائه شده و برای آن حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است، گفت: قرار شد بعد از ارزیابی طرح توسط آب‌منطقه‌ای و محیط‌زیست، بُعد مالی آن مورد ارزیابی قرار گیرد و پروژه به سمت اجرایی شدن پیش رود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: در همین زمینه قرار شد نشستی به منظور هم‌افزایی دستگاه‌های متولی ابتدا در مشهد برگزار شده و بعد از هم‌افزایی نشستی نیز  در تهران داشته باشیم که طرح آب‌منطقه‌ای ارائه و به سمت تخصیص اعتبار و عملیاتی شدن پیش رود.

عظیمی راد خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که کشف‌رود را که امروز برای مردم و به ویژه مردم حاشیه شهر یک بحران است، به فرصت تبدبل کنیم؛ بوی بد آنجا باید تغییر کند، جلو فاضلاب گرفته شده و آبیاری مزارع پایین‌دست با آب سالم انجام شود که اینها همه موضوعاتی درهم تنیده و نیازمند برنامه‌ریزی است.

وی تاکید کرد: ما از ظرفیت خودمان به عنوان نماینده برای اتصالات بین دستگاه‌ها در زمینه اهمیت موضوع و پیگیری مطالبات استفاده کرده و حلقه وصل برای ارتباط با تهران هستیم و امیدواریم ظرف یک ماه آینده خبر خوبی در زمینه کشف‌رود داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha