• دوشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404061710092
  • خبرنگار : 71415

لاوروف: دیدار رهبران روسیه، چین و هند، غرب را به لرزه درآورد

لاوروف: دیدار رهبران روسیه، چین و هند، غرب را به لرزه درآورد

وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) تاکید کرد کشورش به دنبال انتقام گرفتن از هیچ کس نبوده و قصد رنجاندن متحدان غربی سابق خود را ندارد اما اقدامات گذشته آنها را در نظر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه امروز (دوشنبه) در جریان سخنرانی در محل دانشگاهی در شهر مسکو اظهار کرد: «ما میل به انتقام گرفتن از هیچ کس و خالی کردن خشممان به روی هیچ کس نداریم...ما قصد نادیده گرفتن هیچ کس را نداریم. وقتی که متحدان غربی سابق ما و همسایگان ما سر عقل آمده و بخواهند به روسیه بیایند و اینجا کار کنند ما آنها را پس نخواهیم زد. اما بگذارید ببینیم تحت چه شرایطی این کار می‌تواند انجام شود. و البته ما این را در نظر خواهیم داشت وقتی آنها به فرمان رهبران سیاسی خود فرار می‌کنند، غیر قابل اعتماد بودنشان را نشان داده‌اند.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: از دهه ۲۰۰۰، روسیه سیاستی را دنبال کرده است که واقعاً منعکس کننده منافع ملی ما است. ما هرگز سعی در تضعیف کسی یا آسیب رساندن به کسی نداشته‌ایم؛ ما همیشه آماده همکاری صادقانه بوده‌ایم. در حالی که غرب تلاش کرد هم اردوگاه سوسیالیستی سابق و هم اتحاد جماهیر شوروی و سپس فدراسیون روسیه را تکه تکه کند، ما همیشه به دنبال اتحاد بوده‌ایم. این رویکرد پایه و اساس ایجاد کشورهای مستقل مشترک المنافع بوده است.

لاوروف اضافه کرد: «روسیه به دنبال درست کردن دیوار نبوده و حاضر به گفتگو با همه اما بر مبنای برابری است. عکس‌های رهبران روسیه، چین و هند در کنار هم، غرب را به لرزه درآورد. آنها اکنون فکر می‌کنند «چگونه می‌توانیم آنها را در مقابل یکدیگر قرار دهیم؟» 

لاوروف اظهار داشت که مسکو بدون ساختن "دیوار برلین" آماده گفتگو صادقانه با همه است.  او تصریح کرد: ما در یک سیاره بسیار کوچک زندگی می‌کنیم. ساختن دیوار برلین و دیوارهای مشروط بین خودمان و فضای وسیع اوراسیا یک رویکرد به سبک غربی بود ، همانطور که در اتحاد جماهیر شوروی و فضای پس از اتحاد جماهیر شوروی نیز وجود داشت. ما نمی خواهیم دیواری بسازیم.

او أکید کرد: ما می خواهیم صادقانه کار کنیم. به نظر وی ، "این به وضوح با مذاکرات در آلاسکا بین روسای جمهور [ولادیمیر] پوتین و [دونالد] ترامپ نشان داده شد." وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد: "تفاوت بین این دولت [ایالات متحده] و پیشینیان آن تحت عنوان [رئیس جمهور پیشین ایالات متحده جو بایدن و بسیاری از رهبران به اصطلاح اروپایی ، این است که آنها نه تنها برای گوش دادن ، بلکه برای شنیدن نیز مایل هستند."

او معتقد است که گفتگوی آلاسکا نشان دهنده درک رئیس جمهور ترامپ و تیمش از حل همه موضوعات ، از جمله بحران اوکراین ، بر اساس احترام به منافع قانونی ملی همه طرفین است.

لاوروف توضیح داد که در مورد اوکراین ، این به معنای "از بین بردن علل اصلی این بحران" است.

دیپلمات ارشد روس همچنین پیش بینی پوتین از دنیای چند قطبی آینده را تکرار کرد.

لاوروف در ادامه بیان کرد درخواست‌های غرب برای بایکوت شدن منابع انرژی روسیه باعث تضعیف اقتصادهای کشورهای متحد مسکوشده است.

او تصریح کرد: «شاید اروپا حتی در این جریان نقشی زیانبار تر و منفی‌تر برای آینده اقتصاد جهانی ایفا می‌کند. چنین اقداماتی از سوی همکاران غربی تنها باعث تضعیف منافع عینی مردم کشورهایی که دست رد به قراردادهای پر سود و مواد خام ارزان قیمت زده تا به خیال خودشان صادر کننده را به خاطر رفتار غلطش مجازات کنند می‌شود.»

وزیر امور خارجه روسیه اضافه کرد برزیل، هند و چین منابع انرژی روسیه را بایکوت نکرده و به رغم فشارهای ایالات متحده منافع مشروع خود را کنار نگذاشتند. روابط روسیه با چین بر اساس مشارکت چندجانبه بنا شده است، این روابط به دهه‌ها پیش برمی‌گردد.

او همچنین روایات غرب درباره «منزوی شدن» کشورش را مردود دانسته و تاکید کرد روسیه در رده بندی جهانی در زمینه شاخص برابری قدرت خرید در جایگاه چهارم و بالاتر از کل اروپا قرار دارد. دولت بایدن دلار را به سلاح تبدیل کرد.  بسیاری از کشورها اکنون در حال بررسی گزینه‌های جایگزین هستند. اکنون آنها روسیه را مجازات می‌کنند و دسترسی آن را به عملیات دلاری قطع می‌کنند - چه کسی می‌داند نفر بعدی چه کسی خواهد بود؟

لاوروف با هشدار به غرب از بابت تقابل با روسیه تصریح کرد غرب تصمیم به درگیر شدن با کشور اشتباهی گرفته است. روسیه مایل به همکاری برابر با ایالات متحده بوده و واشنگتن نیز متقابلا به مسکو تمایل مشابهی را نشان داده است.

وی افزود: غرب تلاش می‌کند نقش مرکزی آسه‌آن در آسیا را با ناتو جایگزین و «روش‌های نواستعماری» را احیا کند. به همین دلیل است که محافل غربی نگران هستند، زیرا چین، روسیه و هند - «سه تمدن بزرگ اوراسیا» - اکنون با هم همکاری می‌کنند.

او بیان داشت: «ما خواستار همکاری برابر با همه کشور ها از جمله آمریکا هستیم. آمریکا نیز تمایل مشابهی را نشان می‌دهد.»

لاوروف همچنین از برگزاری اولین اجلاس سران روسیه و اتحادیه عرب در ماه آینده خبر داد.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت مسکو چشم‌اندازهایی را در همکاری اقتصادی با ایالات متحده، به عنوان مثال، در زمینه تولید گاز طبیعی مایع، از جمله در آلاسکا، یا در حوزه فضا می‌بیند. او افزود که گفتگو با ایالات متحده باید «صادقانه و آزاد در مورد مواضع یکدیگر و شناسایی اشتراکاتی که به اقدامات عملی تبدیل شوند» انجام شود.

لاوروف افزود: «شکی ندارم که می‌توان در حوزه فناوری پیشرفته، از جمله هوش مصنوعی، همکاری داشت اگرچه با توجه به قابلیت‌های نظامی بالقوه استفاده از هوش مصنوعی، ممکن است لازم باشد ابتدا به نحوی اعتماد متقابل را افزایش دهیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha