• چهارشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404062615542
  • خبرنگار : 71496

محکومیت سه‌جانبه عربی علیه حمله صهیونیست‌ها به قطر

محکومیت سه‌جانبه عربی علیه حمله صهیونیست‌ها به قطر

نمایندگان کشورهای کویت، عربستان و امارات در نشست فوق‌العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل، حمله رژیم صهیونیستی به قطر را که با هدف ترور سران جنبش حماس در دوحه انجام شد، بار دیگر به شدت محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، در نشست فوق‌العاده شورای حقوق بشر سازمان ملل که به دعوت کویت به نمایندگی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و پاکستان، به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی و با حضور نمایندگان بیش از ۷۵ کشور برای بررسی حمله روز سه‌شنبه رژیم صهیونیستی به دوحه برگزار شده بود، «ناصر الهین» نماینده دائم کویت در سازمان ملل اظهار کرد: «حمله خائنانه (رژیم صهیونیستی به قطر) نقض آشکار تمامی قوانین و منشورهای بین‌المللی و تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات منطقه و نیز تضعیف‌کننده مستقیم امنیت و صلح بین‌المللی است.»

نماینده دائم کویت در سازمان ملل با تاکید بر موضع ثابت کشور خود در حمایت از کشور قطر در تمامی تدابیری که برای حفظ امنیت، ثبات و حاکمیت خود و نیز حفاظت از جان شهروندان و ساکنانش در پیش می‌گیرد، بار دیگر اعلام کرد که کویت از سازمان ملل و جامعه جهانی می‌خواهد به مسوولیت‌های خود در حفاظت از امنیت و صلح بین‌المللی عمل کنند.

ناصر الهین در ادامه نیز اتخاذ اقداماتی جدی و موثر برای متوقف کردن حملات سیستماتیک رژیم اشغالگر صهیونیستی به کشورهای منطقه و محاکمه عاملان این جنایت‌ها در حق غیرنظامیان بی‌دفاع را خواستار شد.

عربستان

همچنین «عبد المحسن بن خثیله» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در این جلسه به نمایندگی از کشور خود بار دیگر حمله جنایتکارانه و خائنانه رژیم صهیونیستی به کشور قطر را به شدت محکوم کرده و آن را حلقه جدیدی از زنجیره جنایات این رژیم علیه منطقه دانست.

او گفت: «آنچه اسرائیل در منطقه انجام می‌دهد، دیگر فقط تجاوزهای پراکنده نبوده بلکه رفتاری سیستماتیک مبتنی بر کشتار بی‌هدف، محاصره شدید، گرسنگی دادن عامدانه و کوچاندن اجباری در چارچوب نقض آشکار و مستمر قوانین و منشورهای بین‌المللی است.»

نماینده عربستان بر موضع ثابت خود در حمایت از کشور قطر و پشتیبانی از تمامی تدابیر آن در محکومیت این حمله متجاوزانه تاکید کرد.

او اظهار کرد: «در این حمله تنها یک کشور هدف قرار نگرفت بلکه امنیت کل منطقه مورد تجاوز قرار گرفت و میانجیگری‌ها و تلاش‌های دیپلماتیکی که برای برقراری آتش‌بس در غزه، آزادسازی اسرا و کاهش مشکلات غیرنظامیان انجام شده بودند، تضعیف شدند.»

عبد المحسن بن خثیله در پایان نیز بار دیگر تاکید کرد که احترام به منشور سازمان ملل، حاکمیت کشورها، قوانین بین‌المللی انسانی و قوانین بین‌المللی حقوق بشر، نه یک اقدام تجملی بلکه یک ضرورت و تعهد است.

امارات

«جمال جامع المشرخ» نماینده دائم امارات در سازمان ملل نیز در این جلسه ضمن تاکید دوباره بر همبستگی کامل کشورش با قطر، اظهار کرد: «امارات حمله آشکار و بزدلانه اسرائیل علیه کشور برادر قطر را به شدت محکوم می‌کند.»

نماینده دائم امارات در سازمان ملل حمله رژیم صهیونیستی به قطر را نقض آشکار حاکمیت یک کشور عربی حوزه خلیج فارس و عضو سازمان ملل و به منزله تشدید جدی تنش که صلح و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد، توصیف کرد.

او تاکید کرد: «این حمله به منزله نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل و نقض جدی اصول اولیه حقوق بشر است.»

جمال جامع المشرخ گفت: «امنیت و ثبات کشور قطر بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت و ثبات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بوده و هرگونه حمله به یک کشور حوزه خلیج فارس به منزله تعرض به سیستم امنیتی مشترک حوزه خلیج فارس است.»

قطر

در همین حال، «مریم بنت علی المسند» وزیر مشاور قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی در این جلسه اظهار کرد: «سه‌شنبه نهم سپتامبر ۲۰۲۵ قطر هدف حمله خائنانه اسرائیل قرار گرفت و منطقه‌ای غیرنظامی و مسکونی در قلب دوحه و در نزدیکی هیات‌های دیپلماتیک، مدارس، مهد کودک‌ها و مساجد هدف حمله‌ای هوایی قرار گرفت، در این منطقه حدود ۵۰۰۰ نفر سکونت دارند و خانواده‌های قطری در کنار خانواده‌های ساکنان این کشور و زنان و کودکان در آن زندگی می‌کنند. این حمله به شهید و زخمی شدن چند تن منجر شد.»

این مسوول قطری تاکید کرد: «حمله اسرائیل فقط نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی کشور قطر نبوده و نقض آشکار حقوق اولیه انسانی است، این حمله در سطح تروریسم دولتی و تهدید مستقیم صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.»

او افزود: «آنچه این جنایت را جدی‌تر می‌کند این است که اسرائیل، کشوری را هدف قرار داده که با هماهنگی آمریکا و مصر برای دستیابی به آتش‌بس در غزه میانجیگری می‌کند. هدف قرار دادن کشور میانجی به معنای هدف قرار دادن اصل مذاکره و خرابکاری عمدی در تلاش‌های صلح است. این حمله یک حادثه منفرد نبوده بلکه بخشی از یک کارزار گسترده‌تر با هدف تخریب نقش قطر و مانع‌تراشی در تلاش‌های دیپلماتیک آن بود و این موضوع با اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که به وضوح ادامه تهدیدها علیه سایر کشورها را اعلام کرد، تاکید شد.»

المسند در ادامه هشدار داد، آنچه در دوحه اتفاق افتاد، در صورتی که جامعه جهانی مسوولانه برخورد نکند، می‌تواند در هر پایتخت دیگری تکرار شود.

او همچنین از شورای حقوق بشر و جامعه جهانی خواست اقدامات عملی را برای محاکمه متجاوزان و جلوگیری از فرار آنها از مجازات در پیش گرفته و خطرات حمله به کشورهای میانجی را گوشزد کنند.

این مسوول قطری در ادامه نیز بر لزوم بررسی سازوکارهای بین‌المللی برای حمایت از میانجیگری‌ها و تلاش برای برقراری صلح تاکید کرد.

سازمان ملل

علاوه بر این، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در این جلسه ضمن محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به دوحه، آن را نقض جدی قوانین بین‌المللی و صلح و ثبات بین‌المللی و ضربه‌ای به تمامیت فرآیندهای میانجیگری و مذاکره در جهان دانست و گفت: «حمله به طرف‌های میانجی که تحت حمایت بین‌المللی قرار دارند، نقش اصلی قطر به عنوان میانجی و تسهیل‌کننده صلح را تضعیف می‌کند.»

این مقام سازمان ملل افزود: «هیات حماس برای مذاکره درباره آتش‌بس در قطر حضور دارد و این گامی حیاتی به سوی صلح است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha