• یکشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404070603466
  • خبرنگار : 71588

واکنش مقامات صهیونیست به پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ در غزه

واکنش مقامات صهیونیست به پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ در غزه

مقامات صهیونیست واکنش‌های متفاوتی به پیشنهاد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه نشان داده‌اند؛ این واکنش‌ها در آستانه دیدار روز دوشنبه بین ترامپ و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید مطرح شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در حالی که برخی از مقامات اسرائیلی از پیشنهاد ترامپ برای پایان جنگ در غزه حمایت کرده‌اند، وزرای تندروی صهیونیست مانند «بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» (وزیر دارایی و وزیر امنیت داخلی رژیم اشغالگر) با آن مخالفت کرده‌اند. این واکنش‌ها در آستانه دیدار روز دوشنبه بین «دونالد ترامپ» و نتانیاهو در کاخ سفید مطرح شده‌اند.

بر اساس گزارش الیوم السابع، «گدعون ساعر»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اطمینان خود را از توانایی نتانیاهو در نمایندگی از منافع اسرائیل در مذاکرات با ترامپ ابراز داشت.

وی افزود: پس از ۲ سال جنگ، منافع ملی اسرائیل ایجاب می‌کند که جنگ پایان یابد و اهداف آن محقق شود.

«بتسلئیل اسموتریچ» نیز سه شرط برای پایان جنگ تعیین کرد: عدم دخالت تشکیلات خودگردان فلسطین، نابودی حماس و خلع سلاح واقعی و اعمال حاکمیت در یهودا و سامره (کرانه باختری اشغالی) بدون تشکیل کشور فلسطینی.

ایتامار بن گویر خطاب به بنیامین نتانیاهو گفت: شما اختیاری برای پایان دادن به جنگ بدون شکست کامل حماس را ندارید.

«موشه گاونی»، رئیس حزب افراطی «یهودیت تورات» نیز اظهار داشت: موضع ما حمایت از پایان یافتن جنگ و بازگرداندن گروگان‌ها (زندانیان صهیونیست) است.

«یائیر لاپید»، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز گفت: دولت آمریکا اطلاع داده که شبکه‌ امنی برای بنیامین نتانیاهو فراهم خواهد کرد تا بتواند توافقی برای تبادل اسرا و پایان دادن به جنگ در نوار غزه را منعقد کند.

یائیر لاپید در ادامه افزود اکثریت در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) موافق دستیابی به توافق تبادل اسرا هستند و جای نگرانی وجود ندارد.

انتظار می‌رود که از رژیم صهیونیستی خواسته شود تا تشکیلات خودگردان فلسطینی را به صورت تدریجی در تلاش برای جذب کشورهای عربی در راستای تلاش‌های منطقه‌ای جهت اجرای توافق، مشارکت دهد. در همین حال، فشار زیادی از سوی واشنگتن بر قطر وارد شده است تا حماس را متقاعد کند که با آزادی همه زندانیان اسرائیلی به صورت یکجا موافقت کند.

قرار است نتانیاهو روز  دوشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در شهر نیویورک با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کند.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، طرحی ۲۱ ماده‌ای برای پایان دادن به جنگ غزه ارائه کرد.

طبق گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، طرح ترامپ شامل این موارد است: آزادی فوری تمام اسرا اما در چند مرحله، آتش‌بس دائم بعد از ۷۲ ساعت از رسیدن به توافق آتش‌بس، در چارچوب توافق اسرائیل رهبران حماس در داخل و خارج را ترور نخواهد کرد، عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه و ورود نیروهای عربی، ایجاد صندوق بازسازی نوار غزه، نقشی برای تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه، جدول زمانی برای پایان جنگ احتمالا که تا پایان سال میلادی واضح نیست.

جنبش حماس بارها تمایل خود را برای دستیابی به یک توافق تبادل جزئی یا جامع اسرا اعلام کرده است، در حالی که نتانیاهو همچنان به لجاجت و تجاوات خود علیه نوار غزه ادامه می‌دهد و اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و خانواده‌های زندانیان صهیونیست او را به ادامه جنگ برای حفظ موقعیت سیاسی خود متهم می‌کنند.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفت اکتبر ۲۰۲۳ در غزه دست به نسل‌کشی زده و ۶۵ هزار و ۹۲۶ شهید و ۱۶۷ هزار و ۷۸۳ زخمی که بیشتر آنها کودک و زن هستند، برجای گذاشته است و قحطی جان ۴۴۲ فلسطینی از جمله ۱۴۷ کودک را گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha