علیمحمد زورآوند در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین پیشبینیهای صورت گرفته در زمینه وضعیت دما و بارشهای استان کرمانشاه در فصل پاییز پیش رو، گفت: پیشبینیها حاکی از این است که میانگین بارش در فصل پاییز امسال در کرمانشاه حدود ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر کمتر از نرمال خواهد بود.
وی با بیان اینکه دامنه نرمال بارش در فصل پاییز در کرمانشاه حدود ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیمتر است، افزود: برای مهرماه حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیمتر، برای آبان ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر و برای آذر نیز پنج تا ۱۰ میلیمتر بارش کمتر از نرمال پیشبینی شده است.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیشترین کاهش برای مهر و آبان پیشبینی شده، یادآور شد: بارشهای آذرماه بیشتر به سمت نرمال نزدیک است.
زورآوند از تاخیر در رخداد بارش موثر نیز به تبع کاهش بارشها یاد کرد و ادامه داد: بارش موثر که معمولا در نیمه آبان رخ میدهد، امسال ممکن است تا دهه سوم آبان به تاخیر بیافتد.
وی پیشبینیها برای بارش فصل زمستان را نزدیک به نرمال عنوان و اظهار کرد: با این وجود بارش نرمال زمستان کم بارشی پاییز امسال و کم بارشی سنوات گذشته را جبران نخواهد کرد و حتما نیازمند برنامهریزی و مدیریت مصرف در منابع آبی هستیم.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه درباره چشمانداز دمایی پاییز امسال کرمانشاه نیز خاطرنشان کرد: برای مهر ماه دمای نیم تا یک درجه بیشتر از نرمال، برای آبان یک تا دو درجه بیشتر از نرمال و برای آذر تقریبا در حد نرمال پیشبینی شده است.
زورآوند گفت: باید به این نکته توجه داشت که پیشبینیهای بلندمدت هواشناسی معمولا دقت پایینی داشته و احتمال تغییر در آنها وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات