• یکشنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404071308627
  • خبرنگار : 71660

پیش‌بینی وزیر خارجه ترکیه از خاتمه جنگ اوکراین

پیش‌بینی وزیر خارجه ترکیه از خاتمه جنگ اوکراین

وزیر خارجه ترکیه پیش‌بینی کرد که شاید طی چند ماه آینده در تلاش‌ها برای برقراری صلح اوکراین «پیشرفتی» حاصل شود.

به گزارش ایسنا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه روز یکشنبه در سخنانی گفت: «من معتقد هستم که با وجود تشدید تنش‌های فعلی در جبهه، پس از دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خطوط کلی یک توافق بالقوه روشن‌تر شده است.»

فیدان طی مصاحبه‌ای با رسانه خبری «تی‌آرتی هابر» بیان کرد: «دیدار روسای جمهور روسیه و آمریکا در آلاسکا به روند مذاکرات کمک قابل‌توجهی کرد. مسائل بسیار مهمی در این جلسه مطرح شد. طرف روسی به‌طور واضح و صریح شرایط خود را برای آتش‌بس به ترامپ اعلام کرد. ترامپ بعدا آنها را با رئیس‌جمهور اوکراین و رهبران اروپایی در میان گذاشت و آنها در مورد اینکه کدام مسائل می‌توانند اجرا شوند، گفت‌وگو و رایزنی کردند.»

وزیر امور خارجه ترکیه تاکید کرد: «ترکیه مذاکرات را به موازات همه طرف‌ها، روسیه، اوکراین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، ادامه می‌دهد. همچنین، تشدید فعلی درگیری‌ها نباید به عنوان شکست دیپلماسی، بلکه به عنوان یک استراتژی نظامی معمول از سوی هر ۲ طرف پیش از مذاکرات احتمالی تلقی شود.»

هاکان فیدان تصریح کرد: «هر ۲ طرف در واقع سطح تنش را افزایش می‌دهند. درگیری‌ها شدت گرفته است. این سیگنالی به طرف مقابل بوده و به این معنی است که اگر مجبور به جنگیدن باشم، عزم، اراده و توانایی انجام این کار را دارم. این پیامی است که هر ۲ طرف ارسال می‌کنند.»

وی افزود: «هم اوکراین و هم اروپا و همچنین روسیه، تلاش‌های نظامی خود را برای جلوگیری از نشان دادن ضعف و بهبود مواضع خود برای مذاکرات آینده تقویت می‌کنند. مانع اصلی صلح همچنان سرنوشت بخشی از استان دونتسک است که روسیه هنوز آن را در کنترل دارد. اکنون مشخص است که مسئله چیست؛ روسیه می‌خواهد آن را به‌دست بگیرد.

فیدان در ادامه این مصاحبه بدون اشاره به جزئیات گفت: «بر اساس گفت‌وگوهایش با شرکای آمریکایی و اروپایی، ممکن است ظرف چند ماه آینده در این مورد پیشرفتی حاصل شود. در حال بررسی برخی گزینه‌های جایگزین هستند که می‌تواند ۲ طرف را به هم نزدیک‌تر کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha